Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Σατανισμός νομιμοποιείται στη Σουηδία

 


Είμαστε δυστυχώς αναγκασμένοι να φέρνουμε στο φως της δημοσιότητας, με σκοπό την επαγρύπνηση του πιστού λαού του Θεού και να σχολιάζουμε περιπτώσεις έσχατης πνευματικής και ηθικής κατάπτωσης του συγχρόνου κόσμου. Άλλωστε με βάση τα σημεία των καιρών, όπως αυτά καταγράφονται στα θεόπνευστα αγιογραφικά κείμενα, (βλ. 24ο κεφ. του κατά Ματθαίον και 21ο κεφ. του κατά Λουκάν ευαγγελίου), και τους θεοφώτιστους Πατέρες της Εκκλησίας μας, έχουμε αποδείξει ότι η ανθρωπότητα εισήλθε σε μια κατάσταση πρωτοφανούς αποστασίας, η οποία μαρτυρεί ότι βρισκόμαστε πλέον στους εσχάτους χρόνους.

Μια από τις φοβερότερες πτυχές της σύγχρονης ηθικής και πνευματικής κατάπτωσης είναι και η πρωτοφανής στην παγκόσμια ιστορία «συμφιλίωση» του ανθρώπου με τον «απ’ αρχής ανθρωποκτόνο» (Ιωάν.8,9), τον ολετήρα της ανθρωπότητας και ολοκλήρου της κτίσεως, τον Σατανά. Η γενική αποστασία του ανθρώπου από τον αληθινό Θεό, τον Κύριό μας Ιησού Χριστό, είναι ευθέως ανάλογη με την υποταγή του στο Σατανά και τη λατρεία του σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου.

Και το χειρότερο είναι ότι η αλματώδης λατρεία του Εωσφόρου έχει σκοτεινούς και φανερούς προωθητές, οι οποίοι χρηματοδοτούν αφειδώς κυβερνητικούς παράγοντες σε διάφορες χώρες, προκειμένου να επιτύχουν νομοθετικές παρεμβάσεις, οι οποίες θα δώσουν τη δυνατότητα εδραίωσης και διάδοσης της θρησκείας του. Ήδη στην Αμερική, για χάρη της «ισονομίας», η θρησκεία του Σατανά είναι, όχι απλά νόμιμη, αλλά διεκδικεί δικαιώματα στην δημόσια ζωή, όπως λ.χ. ανέγερση σατανιστικών μνημείων σε δημόσιους χώρους, τέλεση «ιεροπραξιών» σε δημόσιες υπηρεσίες και διδασκαλία των αρχών του σατανισμού στα σχολεία!


Αυτή η λίαν τραγική κατάσταση «μεταγγίζεται» δυστυχώς και στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Έως τώρα υπήρχαν και «λειτουργούσαν» σατανιστικές ομάδες, με την ανοχή των αρχών σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, (και στην χώρα μας), σε περιθωριακούς κύκλους και με μυστικές τελετουργίες. Τώρα ζητούν νομική κατοχύρωση και ίση μεταχείριση με τις νόμιμες θρησκείες! Η αρχή έγινε στη  Σουηδία, όπου πρόσφατα, με κυβερνητική απόφαση, η εκεί σατανιστική κοινότητα απέκτησε νομική οντότητα, έγινε νόμιμη θρησκεία και τέθηκε υπό την προστασία του νόμου! Προφανώς και τα τελετουργικά τους, όπως π.χ. ο γάμος, θα έχουν νομική ισχύ και θα γίνονται δεκτά από τις δημόσιες υπηρεσίες!

Τα δημοσιεύματα γι’ αυτή την αναγνώριση είναι αφ’ ενός μεν αποκαλυπτικά για την ερεβώδη κατάσταση που δημιουργείται στον σύγχρονο κόσμο,(και δυστυχώς για την άλλοτε χριστιανική Ευρώπη), και αφ’ ετέρου παραπλανητικά, όσον αφορά την ουσία της σατανιστικής λατρείας και τις φρικτές και αποκρουστικές τελετουργίες της. Αποκαλύπτουν ακόμη και μια άλλη πτυχή του σατανισμού, την άμεση σχέση του με την ομοφυλοφιλική κοινότητα, την οικολογία, την προώθηση των εκτρώσεων και το φεμινιστικό κίνημα.

Σύμφωνα με σχετικό αποκαλυπτικό δημοσίευμα: «Νόμιμη θρησκεία οι Σατανιστές στη Σουηδία – “Αιώνιος επαναστάτης” ο σατανάς. Σε μια προσπάθεια να καταρρίψει τα στερεότυπα για αιματηρές θυσίες κι όργια, η σατανιστική κοινότητα της Σουηδίας προωθεί την κοινωνική δικαιοσύνη και το κοσμικό κράτος κι “αγκαλιάζει” το φεμινισμό. Ο ίδιος ο σατανάς θεωρείται απλή λογοτεχνική φιγούρα, πρότυπο κι αιώνιος επαναστάτης. Παρά το γεγονός ότι η εκκλησία ανέκαθεν θεωρούσε το σατανά ως την πηγή του κακού και τον χειρότερο εχθρό του ανθρώπου, η Σουηδική Σατανιστική Κοινότητα έγινε δεκτή ως επίσημη θρησκευτική επωνυμία από τις σουηδικές οικονομικές και διοικητικές υπηρεσίες, σύμφωνα με την εφημερίδα“Dagen”»(Ιστ.https://sputniknews.gr/kosmos/201908024151523-nomimh-thrhskeia satanistes-souhdia-protupo-gia-mimhsh-o-satanas/).

Εδώ διαπιστώνουμε το δαιμονικό τέχνασμα, να νομιμοποιείται η καταστροφική αυτή λατρεία, (σέκτα), αφ’ ενός μεν μέσω του «δικαιωματισμού», της δημοκρατίας και της «ισονομίας» και αφ’ ετέρου μέσω της παραπλάνησης. Να αποκρύπτεται η αληθινή ιδεολογία και πίστη της σέκτας, όπως ορίζεται μέσω των σατανιστικών συγγραμμάτων και της εγκληματικής της ιστορίας. Μ’ άλλα λόγια προσπαθεί η Σουηδική Σατανιστική Κοινότητα να σκεπάσει τη φρικτή πραγματικότητα με τις αιματηρές θυσίες και τα ακατονόμαστα όργια, που συντελούνται μέσα στους κόλπους της και να δώσει προς τα έξω μια ψευδή εικόνα, ότι δήθεν «προωθεί την κοινωνική δικαιοσύνη και το κοσμικό κράτος κι “αγκαλιάζει” το φεμινισμό». Οι αιματηρές θυσίες και τα όργια αποκαλούνται απλά «στερεότυπα», επειδή έχουν θεσπιστεί και καθιερωθεί ήδη από τον περασμένο αιώνα από τους πρωτεργάτες του νέο-σατανισμού. Το γεγονός αυτό είναι φυσικό και επόμενο, αφού ο εμπνευστής και δάσκαλος της σέκτας είναι ο «πατήρ του ψεύδους» (Ιωάν.8,44), διάβολος και ως εκ τούτου τα φανερά πιστεύω της δεν έχουν καμιά σχέση με τις κρυφές επιδιώξεις της.

Αξίζει να σχολιάσουμε και τον ψευδή ισχυρισμό της σέκτας ότι δήθεν ο Σατανάς είναι μια «απλή λογοτεχνική φιγούρα, πρότυπο κι αιώνιος επαναστάτης». Όπως μας διδάσκουν οι άγιοι Πατέρες «το μεγαλύτερο τέχνασμα του διαβόλου είναι ότι σε πείθει για την ανυπαρξία του», το οποίο επιβεβαιώνει και ο γνωστός φιλόσοφος Σαρλ Μποντλέρ. Έτσι μπορεί να κάνει ευκολότερα το καταστροφικό του έργο. Είναι επίσης γνωστό πως οι αποκρυφιστές, θεμελιωτές και προωθητές του σατανισμού, του περασμένου αιώνα, παρουσίασαν το Σατανά ως το «μεγάλο επαναστάτη» κατά του «δυνάστη Θεού». Ως το «μεγάλο φίλο και απελευθερωτή του ανθρώπου από την τυραννική δυναστεία του Θεού». Μάλιστα του έδωσαν και σύμβολο, ταυτίζοντάς τον με τον γνωστό τιτάνα Προμηθέα της ελληνικής μυθολογίας, ο οποίος επαναστάτησε κατά των «θεών». Με αυτή την παραπλανητική εικόνα του Σατανά επιχειρούν οι δύστυχοι οπαδοί του να προωθήσουν τη λατρεία του, να τον κάμουν ελκυστικό και αποδεκτό από τον σύγχρονο αποστατημένο και αποπροσανατολισμένο άνθρωπο.

Στη συνέχεια το αποκαλυπτικό άρθρο αναφέρει ότι, προκειμένου «να γίνουν μια καταχωρημένη θρησκευτική κοινότητα στη Σουηδία, οι σατανιστές έπρεπε να ικανοποιήσουν αρκετές προϋποθέσεις, όπως να οργανώσουν θρησκευτικές υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων προσευχές, ή διαλογισμό. Έπρεπε, επίσης, να φέρουν μια επωνυμία που “να μην εναντιώνεται στα καλά ήθη ή στην εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας”»Με άλλα λόγια οι πρωτεργάτες της σέκτας παρουσίασαν μια διαφορετική εικόνα, από αυτή που πραγματικά είναι, για να κατορθώσουν να δρουν νόμιμα στη σουηδική κοινωνία υπό την προστασία του κράτους.

Η συνέχεια του άρθρου δεν αφήνει περιθώρια παρανοήσεως: Η σέκτα «είναι εμπνευσμένη από το Σατανικό Ναό, μια ακτιβιστική ομάδα από τη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, που μεταξύ άλλων προωθούν την κατάργηση της σχολικής προσευχής, όπως κάνει και η Σουηδική Ανθρωπιστική Ακαδημία», δηλαδή είναι δομημένη στις αρχές της φρικιαστικής «Εκκλησίας του Σατανά» που ίδρυσε ο διαβόητος σατανιστής LaVey, το 1966 στις ΗΠΑ και ευθύνεται με σωρεία φρικτών εγκληματικών πράξεων, φρικωδών τελετουργιών και ανείπωτων οργίων.

Σημασία έχει και η αποκάλυψη για την ταυτότητα των ηγητόρων της σέκτας: «Επικεφαλής της ομάδας είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι, ο Έρικ και η Τζένη Χέντιν από την Στοκχόλμη. Και οι δύο είναι καθηγητές στην Ιστορία των Ιδεών και τη Γλωσσολογία και όπως δηλώνουν δεν έχουν παρελθόν σε άλλα θρησκευτικά κινήματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτουν, έχουν περί τους 100 ακόλουθους»Δεν είναι παράδοξο το γεγονός ότι οι επικεφαλής της σέκτας προέρχονται από το χώρο της διανόησης και όχι από αμόρφωτους ανθρώπους. Είναι παρατηρημένο και σε άλλες περιπτώσεις πως αρχηγοί καταστροφικών λατρειών και αλλόκοτων θρησκευτικών ομάδων είναι εγγράμματοι και σημαίνοντες πολίτες. Η ανθρώπινη γνώση δεν είναι πάντα προϋπόθεση προόδου και μπορεί αυτή να υπηρετήσει το ψεύδος και το κακό, όταν αυτονομηθεί από την πηγή της αλήθειας, την ένσαρκη Αλήθεια που είναι ο Ιησούς Χριστός. Μας το εξηγεί και ο αρχαίος φιλόσοφος Πλάτων, τονίζοντας πως «πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής, πανουργία και ου σοφία φαίνεται». Εν προκειμένω, άνθρωποι πλημυρισμένοι από δαιμονική ενέργεια, προσφέρουν τις ικανότητές τους και τις γνώσεις τους για το κακό.

Παρακάτω το δημοσίευμα αναφέρει και μια άλλη λεπτομέρεια: τη στενή σχέση μεταξύ σατανισμού και ομοφυλοφιλίας και εκτρώσεων, αποδεικνύοντας ότι κάθε μορφή σεξουαλικής διαστροφής και κάθε μορφή εγκλήματος έχει εμπνευστή και προωθητή της τον ίδιο τον διάβολο: «Με μια γρήγορη αναζήτηση στη σελίδα της κοινότητας στο Facebook βρίσκει εύκολα πολλές συζητήσεις μεταξύ αριστερών ή φιλελεύθερων συνομιλητών για ζητήματα όπως αυτά της LGBTQ κοινότητας, της προστασίας του περιβάλλοντος και υπέρ των εκτρώσεων. Χαρακτηριστικό είναι ότι η κοινότητα μοίρασε σερβιέτες σε ένα πρότζεκτ με την ονομασία: “Έμμηνος Ρύση με τον Σατανά”»! Οι άγιοι Πατέρες μας βεβαιώνουν πως ο άνθρωπος ο οποίος διαστρέφει συνειδητά το κακό σε καλό και αγαθό, δεν είναι απλά αμαρτωλός, αλλά γίνεται, όπως είχε γράψει ο άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς «μικρός διάβολος», διαβολοποιείται! Όποιος μπορεί να δει τη δαιμονική ενέργεια στους υπερασπιστές και προωθητές της ομοφυλοφιλίας και των φρικωδών εγκληματικών εκτρώσεων, θα συμφωνήσει με τον μεγάλο αυτό σύγχρονο άγιο και ομολογητή της Ορθοδοξίας!

Το άρθρο καταλήγει, καταδεικνύοντας την τρανταχτή αντίφαση της σέκτας: «Κι ενώ ο σατανάς τιμάται ως πρότυπο προς μίμηση και ως αιώνιος επαναστάτης που έρχεται διαρκώς σε σύγκρουση με τις αρχές, η θρησκευτική ομάδα πραγματοποιεί τελετές όπως: “Επίκληση στον Εωσφόρο και στη Λίλιθ”. Με κύριο στόχο ο εαυτός να βρίσκεται στο κέντρο πάντων»! Τα πραττόμενα της σέκτας αποκαλύπτουν τα ψεύδη της. Αν πράγματι ο Σατανάς είναι ανύπαρκτος ως οντότητα, τότε γιατί να τιμάται «ως πρότυπο προς μίμηση»; Επίσης τι νόημα έχουν οι τελετές, στις οποίες επικαλούνται ένα ανύπαρκτο όν;Όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Για όλους τους δυστυχείς λάτρεις του χείριστου εχθρού του ανθρώπου, ο Σατανάς δεν είναι ανύπαρκτος. Είναι υπαρκτός, είναι «ο άρχων του κόσμου τούτου», (Ιωάν.12,31), και μάλιστα έχει πάρει τη θέση του Θεού στην ταραγμένη ψυχή τους! Οι περιρρέουσες απόψεις ότι υπάρχουν πολλές μορφές σατανισμού, (Ορθολογικός, Θεϊστικός, Αθεϊστικός κλπ), είναι τεχνητή παραπλάνηση, που προέρχεται από τον αποκρυφιστικό χώρο.

Περαίνοντας, εκφράζουμε την ανησυχία μας για τα όσα συμβαίνουν στο χώρο της παραθρησκείας και του αποκρυφισμού στις τραγικές και αποκαλυπτικές ημέρες μας. Ιδιαίτερα ανησυχούμε για την παράδοξη συμφιλίωση του σύγχρονου ανθρώπου με τον ολετήρα του τον Σατανά και την αλματώδη διάδοση της μιαρής λατρείας του, κυρίως στο χώρο των νέων. Ανησυχούμε επίσης για την ραγδαία αποχριστιανοποίηση της κοινωνίας, η οποία αποτάσσεται πλέον το Χριστό και συντάσσεται με τον Εωσφόρο. Αγωνιούμε βλέποντας την τιτάνια προσπάθεια αφανών κύκλων, οι οποίοι προωθούν μεθόδους ακούσιας μύησης των παιδιών στο σατανισμό, μέσω παιχνιδιών, της μουσικής, της μόδας και του τρόπου ζωής. Διαπιστώνουμε με φρίκη την άλλοτε χριστιανική Ευρώπη να κλείνει ερμητικά την πόρτα στο Σωτήρα Χριστό και να την ανοίγει διάπλατα στο Σατανά. Είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι το φρικώδες παράδειγμα της Σουηδίας, να θέσει υπό την προστασία των νόμων και του κράτους τη σατανιστική σέκτα, είναι η απαρχή για την «σατανοποίηση» ολοκλήρου της ευρωπαϊκής ηπείρου. Και το πιο ανησυχητικό είναι ότι το κακό δε θα αργήσει να έρθει και στην πατρίδα μας, αφού κάθε κακό που γεννιέται στην Ευρώπη έρχεται, (μάλλον το φέρνουν) και στην Ελλάδα! Το μόνο που μας απομένει είναι η απόλυτη προσήλωσή μας στον αρχηγό και τελειωτή της πίστεώς μας, το Λυτρωτή μας Χριστό (Εβρ.12,2), σε Αυτόν που νίκησε και συνέτριψε το Σατανά και δρομολόγησε την τελειωτική του καταστροφή, η οποία θα είναι και καταστροφή όσων τον ακολουθούν και τον λατρεύουν!

Εκ του Γραφείου επί των Αιρέσεων και των Παραθρησκειών

της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου