Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Το τουρκικό αυγό του φιδιού στην Ευρώπη

 

Το τουρκικό αυγό του φιδιού στην Ευρώπη

Η δραστηριότητα των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας στο εξωτερικό και δη στην είναι γνωστή. Έχει απασχολήσει πολλές φορές τις Αρχές ευρωπαϊκών κρατών. Από δολοφονίες Κούρδων ακτιβιστών και απαγωγές ή εξόντωση «γκιουλενιστών», μέχρι σχέσεις με τζιχαντιστές και κατασκοπεία.

Όπως αναφέρουν τα « Νέα», ένας πράκτορας της ΜΙΤ, ο Φεγιάζ Ο, ο οποίος συνελήφθη στην , ομολόγησε σχεδίαζε να δολοφονήσει την κουρδικής καταγωγής πολιτικό και πρώην βουλευτή των Πρασίνων Μπεριβάν Ασλάν. Παραδέχθηκε μάλιστα ότι η ΜΙΤ ετοίμαζε και άλλες δολοφονίες πολιτικών και δημοσίων προσώπων και μάλιστα Αυστριακών, όχι κουρδικής καταγωγής…

Παρόμοια περιστατικά σημειώνονται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.  Οι δολοφονίες αντιπάλων και αντιφρονούντων είναι μέρος μόνο της δράσης τη ΜΙΤ σε ευρωπαϊκό έδαφος. Στη , διαβιούν περισσότεροι από τριάμισι εκατομμύρια Τούρκοι οι οποίοι επηρεάζουν το εκλογικό αποτέλεσμα και αποτελούν μοχλό πολιτικής πίεσης στα χέρια της εκάστοτε τουρκική ηγεσίας, πολύ περισσότερο του Ερντογάν ο οποίος το έχει αναγάγει σε βασικό εργαλείο διείσδυσης, άσκησης πίεσης και εκβιασμού. Γερμανοί δημοσιογράφοι και οι Αρχές της χώρας ανακάλυψαν ότι ομάδες «Γκρίζων Λύκων», της γνωστής τουρκικής υπερεθνικιστικής παρακρατικής οργάνωσης, έχουν διεισδύσει σε τοπικά ψηφοδέλτια ως υποψήφιοι στις τοπικές εκλογές, ώστε να αποκτήσουν θεσμική πρόσβαση στις τοπικές κοινότητες και να επηρεάζουν αποφάσεις.

Όπως ανέφερε η Deutsche Welle πρόκειται για μαζικό στρατηγικό σχέδιο το οποίο έχει τις ρίζες του πολύ παλιά, ήδη από τις δεκαετίες ’60 και ΄70, αλλά συν τω χρόνω , καθώς η τουρκική κοινότητα στη Γερμανία αυξάνετο και πληθύνετο, η επιχείρηση υπονόμευσης πήρε άλλες διαστάσεις.

«Ήδη τον Οκτώβριο του 2004 η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος επεσήμανε ότι οι Γκρίζοι Λύκοι «συμβάλλουν στη δημιουργία μίας παράλληλης κοινωνίας στην Ευρώπη και αποτελούν εμπόδιο για την ενσωμάτωση (στη Γερμανία) πληθυσμού τουρκικής καταγωγής”. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Die Welt στις 11.07.2014, στελέχη και οπαδοί των Γκρίζων Λύκων κάνουν προσπάθειες να εισχωρήσουν σε όλα τα γερμανικά κόμματα, για να υποστηρίξουν εκεί τις θέσεις τους (…) Ο Μπουράκ Κοπούρ, ειδήμων σε θέματα Τουρκίας (…) λέει στους δημοσιογράφους του Report Mainz και του Der Westen, ότι οι πρωτοπόροι των Γκρίζων Λύκων καλούσαν ήδη πριν από χρόνια σε υπονόμευση των γερμανικών πολιτικών κομμάτων (…) με αυτή τη στρατηγική υπονόμευσης προσπαθεί το κίνημα να εκπροσωπήσει στη γερμανική πολιτική τα τουρκικά συμφέροντα και το τουρκικό έθνος.» ( Αναστασόπουλου/Tagesschau/Report Mainz/Der Westen/bpb)

Η μονομανία των Γερμανών για τη διαφύλαξη της σχέσης τους με την Τουρκία ένεκα εμπορικών και διαχρονικών γεωπολιτικών συμφερόντων, τους τύφλωσε τόσο πολύ που δεν αντιλήφθηκαν ότι όσο αυτοί υπερασπιζόντουσαν και υπερασπίζονται την Άγκυρα καταστέλλοντας τις εναντίον της αντιδράσεις από χώρες που υφίστανται την τουρκική επιθετικότητα, η πιο ύπουλη μορφή της άνομης επεκτατικότητας της προστατευόμενής τους, εκκολαπτόταν στα σωθικά της ίδιας τους της χώρας. Σε βαθμό που να σχεδιάζει άλωση του ίδιου του πολιτικού συστήματος και της γερμανικής κοινωνίας. Τριάμισι εκατομμύρια χειραγωγούμενους και φανατιζόμενους Τούρκους δεν τους διαχειρίζεσαι εύκολα. Είναι και αυτό μία μορφή Νέμεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου