Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Είμαστε με τους Αρμένιους


Αυτός ο ηρωικός και βασανισμένος λαός βρίσκεται πάλι αντιμέτωπος με τη βαρβαρότητα που ήταν και παραμένει ο τουρκισμός.

Από τον Παναγιώτη Λιάκο

«δημοκρατία»

Oι Τούρκοι, ετοιμάζοντας την επίθεση εναντίον της Ελλάδας, φροντίζουν να απασχολήσουν έναν εκ των πιθανών συμμάχων μας, την Αρμενία, με έναν… πόλεμο. Αυτός ο πόλεμος ήδη διεξάγεται μεταξύ της Αρμενίας και του υπαλληλικού προς την Αγκυρα κράτους του Αζερμπαϊτζάν.

Σχετικά υπενθυμίζεται ότι ο Ταμτάκος πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγεφ, όταν υποδέχθηκε (στις 3/9/2020) τον νέο πρεσβευτή της Ελλάδας Ν. Πιπερίγκο, του είπε αναφερόμενος στις τουρκικές ενέργειες εναντίον μας:

«Δεν είναι μυστικό ότι η Τουρκία δεν είναι μόνο ο φίλος και εταίρος μας, αλλά μια αδελφική χώρα για μας. Υποστηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Τουρκία χωρίς κανέναν δισταγμό σε όλες τις υποθέσεις. Έχουμε την υποστήριξη σε όλα τα ζητήματα από τους Τούρκους αδερφούς μας και τους υποστηρίζουμε κι εμείς σε όλα τα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων των ερευνών τους στην ανατολική Μεσόγειο».

Οι Αρμένιοι, που ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει τουρκική πολιτική, επειδή γενοκτονήθηκαν από τους Τούρκους, μιλούν ανοιχτά για ανάμειξη της Αγκυρας στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Αζερμπαϊτζάν εναντίον τους.

Εμείς, οι Ελληνες, έχουμε μνήμη και κοινά συμφέροντα με τη χριστιανική Αρμενία. Επίσης, είναι ηθική υποχρέωσή μας, ως ελάχιστος φόρος τιμής στους κατασφαγμένους από τους Τούρκους προγόνους μας, να βρισκόμαστε απέναντι στη βαρβαρότητα που εκπροσωπούν οι απόγονοι του Ερτογρούλ, του Τοπάλ Οσμάν και κάθε αιμοσταγούς δολοφόνου που συνέβαλε στην ίδρυση ενός κράτους που λειτουργεί με όρους μαφίας.

Και κάτι σημαντικό, που δεν πρέπει να λησμονούμε ποτέ, ειδικά τις στιγμές που κορδωνόμαστε σαν τα γύφτικα σκεπάρνια όποτε οι Αμερικανοί πρεσβευτές μάς δουλεύουν ψιλό γαζί αναφερόμενοι σε «στρατηγική συμμαχία ΗΠΑ – Ελλάδας», στη συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ και την αρχαία Ελλάδα, που τους ενέπνευσε, τάχα, να κάνουν την αυτοκρατορία που έχουν: Η Τουρκία είναι στο ΝΑΤΟ, όπως και η Ελλάδα. Η Αρμενία δεν είναι μέλος στο ΝΑΤΟ. Αν κηρυχθεί πόλεμος Τουρκίας – Αρμενίας, θα είμαστε υποχρεωμένοι να βοηθήσουμε… την Τουρκία! Ναι, να συνδράμουμε τις φρικτές ορδές του Ερντογάν να εξαϋλώσουν μια χριστιανική και υπερήφανη χώρα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου