Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Tρέμουν το Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα του Νικολόπουλου και δεν του παραχωρούν το εντευκτήριο της βουλής για τα γεννητούρια!



Ο Ν. Νικολόπουλος δεν είναι γνωστός στον «κόσμο της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» απλά ως ο αντιμνημονιακός αντάρτης, που τα «βρόντηξε και τους πέταξε τα Υπουργικά γαλόνια», αλλά κυρίως ως ο «ΛΟΧΑΓΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ», που χρόνια πριν την εκλογή του, με τον Όμιλο Πολιτικής Παρέμβασης ήταν εκδότης του ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΕΝΤΕΥΚΤΗΡΙΟΥ, που πήγαινε σε χιλιάδες σπίτια νεοδημοκρατικών στελεχών σε όλη την Ελλάδα.
«Παλαιοκαραμανλικός» ο Νικολόπουλος διετέλεσε Πρόεδρος της μαθητικής «γαλάζιας» νεολαίας (ΜΑΚΙ) και από το 1975 ηγετικό στέλεχος της ΟΝΝΕΔ.
Εδώ και πολλούς μήνες, ο εκ των δέκα παλαιοτέρων βουλευτών (πρωτοεξελέγη το 1989) και εκ των ιστορικών στελεχών, όχι μόνο βρέθηκε εκτός κομματικής στέγης αλλά και σε λίγα εικοσιτετράωρα ανακοινώνει μια νέα «στέγη» για τις πατριωτικές δυνάμεις της
«γαλάζιας» κεντροδεξιάς.
Στο καταστατικό του νέου κόμματος που κατέθεσε στον Άρειο Πάγο έχει -επίτηδες όπως ο ίδιος διαδίδει - "ΑΤΟΦΙΑ" άρθρα από εκείνο της ΝΔ και όχι μόνο . Έχει κάνει Copy Paste τις ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ και τους ΣΚΟΠΟΥΣ, όπως αυτά διατυπώθηκαν στο πρώτο καταστατικό της Ίδρυσης της ΝΔ "δια χειρός" Κωνσταντίνου Καραμανλή.
«Εγώ πάντως δεν άλλαξα» λέει ο παραιτηθείς Υπουργός και Πρόεδρος πια του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδας, «άλλοι μεταλλάχτηκαν. Εμείς μένουμε πιστοί σε όσα πιστεύαμε και για όσα αγωνιζόμαστε από παιδιά».
Έμβλημα του νέου κόμματος είναι ο «ΠΥΡΣΟΣ» που διάλεξε ο ιδρυτής της ΝΔ και έβαλε στα «αζήτητα» ο Α. Σαμαράς.
Ο Νικολόπουλος με όλα τα σύμβολα, τις αρχές, τους θούριους και το "εικονοστάσι" ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ κατεβαίνει στις Ευρωεκλογές και στοχεύει αφενός στην συσπείρωση όλων των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας, που πιστεύουν στην ανάγκη αλλαγής της εφαρμοζόμενης μνημονιακής πολιτικής και αφετέρου να εκφράσει καθαρά τους Νεοδημοκράτες που νοιώθουν ξεγελασμένοι και προδομένοι από τον Α. Σαμαρά, που από αντιμνημονιακή δύναμη μετάλλαξε την φυσιογνωμία της λαϊκής κεντροδεξιάς σε «πυλώνα» της μνημονιακής ξενόφερτης πολιτικής του Γ. Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ .
ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ: «Είμαστε οι συνεχιστές εκείνων… μεταφέρουμε τον παλμό της καρδιάς των Νεοδημοκρατών που προδόθηκαν»!!!
«Όλοι μας έχουμε πολιτική ταυτότητα και διαδρομή. Ξέρουμε ποιοι είμαστε, από πού προερχόμαστε και ποιες αξίες ενστερνιζόμαστε και εκπροσωπούμε. Και δεν έχουμε κανέναν λόγο να το κρύβουμε. Αντίθετα, πρέπει να είμαστε περήφανοι επειδή ανήκουμε στον μεγάλο χώρο του κοινωνικού φιλελευθερισμού, στην παράταξη που διαχρονικά υπηρέτησαν κορυφαία πολιτικά αναστήματα, όπως του Δημητρίου Γούναρη, του Παναγιώτη Κανελλόπουλου και του Κωνσταντίνου Καραμανλή» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρώην υφυπουργός Εργασίας, υπογραμμίζοντας πως όλες αυτές οι προσωπικότητες, αλλά και πολλές άλλες, που υπηρέτησαν τον συγκεκριμένο ιδεολογικό χώρο στην Ελλάδα, έφτιαξαν την μία και μοναδική μέχρισήμερα «Ελληνική Πολιτική Σχολή».
Ο Κώστας Καραμανλής που αποχώρησε από το ΝΑΤΟ και συγκρούστηκε με το παλάτι τι θα έκανε σήμερα και πως θα αντιδρούσε στις απαιτήσεις της τρόικα και της κ. Μέρκελ;

«Τι θα έκανε σήμερα αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής;» είναι ένα ερώτημα που «βασανίζει» πολλά στελέχη της «κανονικής» Ν.Δ.
«Μήπως θα έθετε υπεράνω πάντων την πατρίδα και θα έλεγε ότι σύμμαχοι της Ελλάδας είναι αυτοί που συνδράμουν στην ανασυγκρότησή της και όχι αυτοί που κερδοσκοπούν από τα συντρίμμια της; Μήπως θα απηύθυνε ένα νέο προσκλητήριο και θα έτεινε χέρι φιλίας και συνεργασίας προς όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου για να βγει η χώρα μας από το αδιέξοδο; Αυτό πιστεύουμε πως θα έκανε εμείς οι Χριστιανοδημοκράτες, που μεταφέρουμε την ψυχή και την καρδιά αυτής της μεγάλης παράταξης που δυστυχώς, εγκαταλείφθηκε και προδόθηκε από τη σημερινή ηγεσία της ΝΔ. Η μεγάλη τομή είναι η αλλαγή της μνημονιακής πολιτικής. Αν πρέπει να ανοίξουμε πάλι τη κουβέντα για την θέση της Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη, ας το πράξουμε. Αν πρέπει να ανοίξουμε τη συζήτηση ακόμα και για το εθνικό νόμισμα, ας το κάνουμε και αυτό. Δεν υπάρχουν θέματα – ταμπού. Δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορεί να συζητηθεί. Το μόνο που δεν μπορεί να γίνει, είναι να συνεχιστεί αυτή η πολιτική που μετατρέπει σε συντρίμμια τη κοινωνία και τη χώρα. Το μόνο που δεν μπαίνει σε συζήτηση είναι η ίδια η Ελλάδα που πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί ένα κυρίαρχο κράτος», τονίζει ο συντονιστής των Ελλήνων Χριστιανοδημοκρατών Νίκος Νικολόπουλος.
Στήθηκαν πυρήνες και οργανώσεις σχεδόν σε όλη την Ελλάδα
Αυτά όλα που σήμερα διακηρύττει ο Νίκος Νικολόπουλος, όπως πρέπει και αρέσει σε όλους τους «κλασσικούς» Νεοδημοκράτες και για αυτό στήθηκαν πυρήνες, επιτροπές και οργανώσεις σε 44 νομούς της Ελλάδος μέσα 6 μήνες, όπως και Χριστιανοδημοκρατικές «κυψέλες» νεολαίας και απλώθηκαν «αντένες» σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ.
Στις 23 Μαΐου η ανακοίνωση αυτοδύναμης καθόδου στις Ευρωεκλογές
Αφού σε ένα χρόνο θα στηθούν κάλπες για τις Ευρωεκλογές ο τ. υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος, στις 23 Μαΐου θα κάνει την επίσημη έναρξη του προεκλογικού αγώνα του νέου κόμματος για τις Ευρωεκλογές.
Θέλησε λοιπόν η «επίσημη πρώτη» να γίνει μέσα από το χώρο του εντευκτηρίου της Βουλής. Και να σηματοδοτήσει έτσι τον δημοκρατικό πυρήνα του νέου κόμματος της λαικής δεξιάς. Εδώ και μία εβδομάδα έστειλε λοιπόν επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής κ. Ε. Μειμαράκη όπου μεταξύ άλλων του γράφει:
«…με στόχο την ενημέρωση των κοινοβουλευτικών και πολιτικών συντακτών - και κατά επέκταση της κοινής γνώμης - για την μετεξέλιξη του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος σε κομματικό φορέα, με πρώτο εκλογικό στόχο την συμμετοχή του στις επικείμενες ευρωεκλογές του 2014.
Ο προσήκων σεβασμός στον χώρο του εντευκτηρίου της Βουλής των Ελλήνων είναι δεδομένος και η επιλογή του χώρου, κατόπιν προτροπής πολλών στελεχών του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος, γίνεται προκειμένου να τονιστεί η ανάγκη προσήλωσης οιουδήποτε προσώπου ή φορέα διεκδικεί την ψήφο του λαού, στους κοινοβουλευτικούς και δημοκρατικούς θεσμούς».
Και ενώ πίστευαν ότι το όλο θέμα είναι καθαρά διαδικαστικό, απεδείχθη ότι παλιοί φίλοι και συναγωνιστές του Ν. Νικολόπουλου, στην «γαλάζια» γενιά δεν θέλουν με τίποτα να δουν την «ΝΔ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ» κατά τα πρότυπα του «ΚΚΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ», αλλά θέλουν να υπονομεύουν και να καταστρέφουν κάθε δίοδο διαφυγής των προδομένων από την μνημονιακή πολιτική της σημερινής ηγεσίας του κόμματος, Νεοδημοκρατών.
Έτσι ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε να δώσει την απάντηση του στον επικεφαλής των Ελλήνων Χριστιανοδημοκρατών Ν.Νικολόπουλο, μέσω του Γ.Γ. της Βουλής (ΠΑΣΟΚ στο φρόνημα) ότι δεν θα του παραχωρηθεί η αίθουσα. Να σημειώσουμε ότι από το συγκεκριμένο βήμα στην αίθουσα του εντευκτηρίου έχουμε δει όλους τους ηγέτες των κομμάτων όταν είναι στην Βουλή, να δίνουν από εκεί συνεντεύξεις ή να κάνουν δηλώσεις, αλλά και πολλές φορές να χρησιμοποιείται η συγκεκριμένη αίθουσα για προσωπικά ευχάριστα γεγονότα αρκετών βουλευτών….
Στην ίδια «εκστρατεία εξολόθρευσης» κάθε πολιτικού σχηματισμού ή φορέα υποδέχεται δυσαρεστημένους ψηφοφόρους και στελέχη της ΝΔ και συμμετέχει πρωταγωνιστικά μάλιστα ο ίδιος ο Α. Σαμαράς. Κάνει τα απάντα για να πάρει πίσω βουλευτές, πολιτευτές και στελέχη  υποσχόμενος στους πάντες τα πάντα, ίσως και κάτι παραπάνω, αλλά επιστρατεύοντας ακόμη και τους τραπεζίτες για τους αργυρώνητους.
Απλά δεν έχουν καταλάβει μάλλον ότι όλες αυτές οι κινήσεις, οι υποσχέσεις, η πολιτική και η συμπεριφορά τους δεν κάνει τίποτε άλλο από το να «ρίχνει και άλλο νερό στο μύλο» της Χρυσής Αυγής
Ο Ν. Νικολόπουλος μη εγκαταλείποντας τις προσπάθειες για τον στόχο του, για το συγκεκριμένο θέμα σήμερα έστειλε επιστολή στον ίδιο τον Α. Σαμαρά όπου μεταξύ άλλων γράφει:
«…Με μεγάλη απογοήτευση, ωστόσο, μετά από επικοινωνία μου με το γραφείο του κ. Προέδρου της Βουλής ενημερώθηκα ότι το θέμα δεν τέθηκε ήδη στην Διάσκεψη των Προέδρων καθώς «δεν υπάρχει αντίστοιχο προηγούμενο», όπως χαρακτηριστικά μου γνωστοποιήθηκε, ενώ προς έκπληξή μου πληροφορήθηκα ότι η διάθεση του συγκεκριμένου χώρου του Κοινοβουλίου ανήκει στην αρμοδιότητα του Πρωθυπουργικού Γραφείου.
Κατόπιν τούτων, σας παρακαλώ να με ενημερώσετε, αν ο χώρος του εντευκτηρίου της Βουλής και η χρήση του, όντως ανήκει στην αρμοδιότητα του Γραφείου του Πρωθυπουργού και αν ναι, από πότε ισχύει αυτό και με ποια λογική.
Δεν κρύβω δε, ότι θα ήθελα και την άποψή σας επί του αιτήματός μου, και όχι μόνο γιατί εξ όσων γνωρίζω, το εντευκτήριο έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για δημόσιες ανακοινώσεις και δηλώσεις πολιτικών αρχηγών και κοινοβουλευτικών προσώπων, αλλά και γιατί αποτελεί ακλόνητη πεποίθησή μου ότι ακόμα και αν το προσωπικό μου αίτημα ήταν καινοφανές, είναι μάλλον η ώρα, η Βουλή να στεγάζει και να αγκαλιάζει κάθε δράση και πρωτοβουλία που αναδεικνύει και ενισχύει την Δημοκρατία.
Σε μια εποχή όπου - πιστεύω και εσείς το βιώνετε - η ίδια η Δημοκρατία βάλλεται από ακραίες φωνές και δράσεις, θα ήταν ευχής έργο, η εκκίνηση οποιασδήποτε πολιτικής κίνησης να γίνεται μέσα από τον χώρο που χτυπάει η «καρδιά» της Δημοκρατίας και των κοινοβουλευτικών θεσμών…»
Ας μην ξεχνάμε -και όσοι γνωρίζουν τον Ν. Νικολόπουλο το ξέρουν καλά- ότι είναι «σκληρό καρύδι» και αυτό είναι κάτι που αποδεικνύεται 24 χρόνια τώρα που εκλέγεται Βουλευτής στην «πάλαι ποτέ Βασιλεύουσα του ΠΑΣΟΚ» την Αχαία, αλλά και για το ότι πολλά χρόνια ήταν εκλεγμένος στο ανώτατο καθοδηγητικό όργανο του κόμματος στην Ε.Ε. Βέβαια πάντα ήταν ασυμβίβαστος και αντιρρησίας μα προπαντός δυσκολομεταχείριστος από το εθελόδουλο κατεστημένο της Αθήνας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου