Τρίτη 7 Μαΐου 2013

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Χαρίζουν τα πρόστιμα στους κολλητούς

Με τροπολογία που πέρασε στη βουλή χωρίς καμία συζήτηση σχεδόν εκμηδενίζονται τα πρόστιμα των υποψηφίων στους δήμους και τις περιφέρειες για τις παραβάσεις του νόμου 3870/2010 για τις εκλογικές δαπάνες συνδυασμών και υποψηφίων στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. 
 Ο συγκεκριμένος νόμος προβλέπει μια σειρά από αυστηρές απαγορεύσεις για τα έσοδα, τις δαπάνες περιφερειακών και δημοτικών συνδυασμών και υποψηφίων και ορίζει τα ανώτατα όρια χρηματοδότησης ενώ προβλέπει και τους ελέγχους για την μη εμπρόθεσμη υποβολή ή την ελλιπή ή αντικανονική σύνταξή των βιβλίων εσόδων-εξόδων.
 Η τροπολογία που πέρασε πριν από λίγες ημέρες καταργεί την πρόβλεψη του νόμου για ποινή φυλάκισης ενός έτους στους χρηματοδότες που υπερέβησαν το όριο συνδυασμούς ή υποψηφίους ενώ σχεδόν εξαφανίζονται και οι χρηματικές ποινές σε βάρους τους. Η τροπολογία επτά βουλευτών από πέντε κόμματα ψηφίστηκε την Τετάρτη 10 Απριλίου 2013 και έχει άμεση ισχύ και μάλιστα αναδρομική. Μειώνει τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν για τις εκλογές του 2010 κατά 90%. 

 ΠΗΓΗ: thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου