Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Ο Τζιτζικώστας ετοιμάζεται να αρπάξει την ΝΔ από τον Σαμαρά!
Ενας οννεδίτης που μεγάλωσε στην Φιλοθέη και κατάφερε να εκλεγεί περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είναι το νέο ανερχόμενο αστέρι στο γαλάζιο δελφινάριο.
Ο Τζίτζης σύμφωνα με τις κυριακάτικες εφημερίδες θα μπορούσε να είναι το αντίπαλο δέος του Αλέξη Τσίπρα και ήδη εμφανίζεται σαν διάδοχος του Σαμαρά.
Ο Τζιτζικώστας σάρωσε στην Μακεδονία αναγκάζοντας σε δεινή ήττα τον Ιωαννίδη, εκλεκτό του Μαξίμου. Το μυστικό όπλο του........
Τζίτζη δεν είναι άλλο από την μητέρα του Καίτη Τζιτζικώστα επικεφαλής του περιφερειακού κέντρου της Unesco στη Θεσσαλονίκη.
Πατέρας του ήταν ο Γιώργος Τζιτζικώστας ο οποίος εξελέφη για πρώτη φορά βουλευτής στις εκλογές του 1974 με τη ΝΔ στο Υπόλοιπο Θεσσαλονίκης. Επανεξελέγη το 1977, 1981 1985, Ιούνιο 1989, Νοέμβριο 1989, 1990 και 1993 στη Β΄ Θεσσαλονίκη.
Από τις 21 Νοεμβρίου 1974 ως τις 21 Οκτωβρίου 1977 χρημάτισε υφυπουργός Γεωργίας στην κυβέρνηση Καραμανλή. Στην κυβέρνηση του Γεωργίου Ράλλη υπηρέτησε ως υφυπουργός Συντονισμού από τις 29 Ιουνίου 1981 ως τις 17 Σεπτεμβρίου 1981.
Τέλος ανέλαβε υπουργός Μακεδονίας - Θράκης για το διάστημα 11 Απριλίου 1990 - 8 Αυγούστου 1991, στην κυβέρνηση της ΝΔ.
Επανεξελέγη το 1996 με 16.188 ψήφους. Εξέφραζε ανοιχτά σκληρές δεξιές απόψεις και δεν έκρυψε ποτέ τα φιλοβασιλικά του αισθήματα.
Ενώ νοσηλευόταν, δήλωσε υποψηφιότητα για τις εκλογές του 2000 , αλλά δεν εξελέγη.
Ο Γιώργος Τζιτζικώστας απεβίωσε από καρκίνο τον Ιούνιο του 2000. Η ταφή του έγινε στα Βραχιά Θεσσαλονίκης, ιδιαίτερη πατρίδα του.


Ο τέως στην κηδεία του πατέρα του
Η σορός του πρώην βουλευτή και πρώην υπουργού Μακεδονίας-Θράκης μεταφέρθηκε από την Αθήνα στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στα Βραχιά Θεσσαλονίκης.
Στην κηδεία του παρέστη ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, ο οποίος ήταν προσωπικός φίλος του εκλιπόντος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έκπτωτος μονάρχης εξασφάλισε τετράωρη άδεια από το υπουργείο Εσωτερικών ώστε να παρευρεθεί ο ίδιος στην κηδεία.

Μητέρα του η ισχυρή κυρία Καίτη Τζιτζικώστα
Μητέρα του είναι η Μαρία Αικατερίνη Παπαχριστοπούλου η οποία έχει ισχυρές διασυνδέσεις στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και στην Αθήνα. Παρά το ισχυρό όνομα του Γιώργου Τζιτζικώστα στη Βόρειο Ελλάδα, ο Απόστολος μεγάλωσε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στη Φιλοθέη.

Προεκλογικά η υποψηφιότητα Τζιτζικώστα απέκτησε ξεχωριστή θέση στην επικαιρότητα όταν εμφανίστηκε ανώνυμη επιστολή προς τον πρωθυπουργό με φερόμενο αποστολέα τη ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα Θεσσαλονίκης, η οποία υποστήριζε μεταξύ άλλων ότι η πρόεδρος της εθνικής επιτροπής UNESCO, Καίτη Τζιτζικώστα, οργάνωσε διεθνές συνέδριο στην Αθήνα για την προώθηση της υποψηφιότητάς του.
Το όνομά της έχει ταυτιστεί με τη δράση της Unesco στη χώρα μας. Πρόσφατα, μάλιστα, ο Οργανισμός τη βράβευσε και την εξέλεξε ως μία από τις εξήντα γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο που έχουν δουλέψει για την ειρήνη.

Πώς πήρε η Καίτη Τζιτζικώστα την Unesco
Το 1990, ο σύζυγός της ήταν Υπουργός Μακεδονίας- Θράκης και οργάνωσε την πρώτη ανθρωπιστική βοήθεια στη Βουλγαρία. «Είπε, λοιπόν, να κάνουμε και κάτι οι γυναίκες της Θεσσαλονίκης. Οργανωθήκαμε γύρω στις εκατό γυναίκες και μαζέψαμε τρόφιμα και άλλα είδη που χρειάζονταν στις χώρες αυτές εκείνη τη μεταβατική περίοδο. Κάναμε μία ολόκληρη εκστρατεία. Σ' αυτή την προσπάθεια αποφασίσαμε οι γυναίκες της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Ελλάδας να κάνουμε μία οργάνωση συνεργασίας, έτσι ιδρύσαμε τον Σύνδεσμο Διαβαλκανικής Συνεργασίας. Στα συνέδρια που διοργανώναμε μας επισκέπτονταν εκπρόσωποι από όλους τους διεθνείς οργανισμούς και τα Ηνωμένα Έθνη. Σε ένα συνέδριό μας ήρθε και η τότε διευθύντρια για τα θέματα γυναικών της Unesco και μου πρότεινε να δημιουργήσουμε ένα περιφερειακό κέντρο που να καλύπτει τις βαλκανικές χώρες. Έτσι κι έγινε. Από το 1994 η έδρα του κέντρου Unesco βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη» δήλωσε η ίδια σε συνέντευξή της.

OTAN H MAMA TIMHΣΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΜΕΝΟΥΝΟΣ


Η ελληνικής καταγωγής Αμερικανίδα δημοσιογράφος, παρουσιάστρια και ηθοποιός Μαρία Μενούνος τιμήθηκε στη Θεσσαλονίκη για τη φιλανθρωπική της δράση από το Κέντρο της U.N.E.S.C.O. για τις Γυναίκες και την Ειρήνη στα Βαλκάνια.


Η Μαρία Μενούνος με την πρόεδρο του Κέντρου Unesco, Καίτη Τζιτζικώστα και τη Νάντια Τακά.

«Ως παράδειγμα γυναίκας που πετυχαίνει με εργατικότητα ενώ ταυτόχρονα είναι ένας απλός και γλυκός άνθρωπος, με δυναμισμό και προσωπικότητα» χαρακτήρισε τη Μαρία Μενούνος η πρόεδρος του Κέντρου της U.N.E.S.C.O., Καίτη Τζιτζικώστα. Την κάλεσε μάλιστα να γίνει πρέσβειρα καλής θέλησης του Φεστιβάλ Γυναικών Δημιουργών του Κέντρου.


Η Μαρία Μενούνος με τον αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και τη μητέρα της.

Η Μαρία Μενούνος αφού ευχαρίστησε την U.N.E.S.C.O. για την τιμή που της έκανε, αναφέρθηκε και στο βιβλίο της «The EveryGirl's Guide to Life» (Ο οδηγός κάθε κοριτσιού για τη ζωή), για το οποίο εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα θα μεταφραστεί και στα ελληνικά. Τόνισε ότι αποφάσισε να γράψει το βιβλίο επειδή πολλοί είναι εκείνοι που την ρωτάνε πώς καταφέρνει να κάνει τόσα πράγματα μέσα στην ημέρα ή πώς αδυνάτισε κ.ά.! Η ίδια ανέφερε πως θέλει να μοιραστεί τις γνώσεις που απέκτησε μιλώντας με ειδικούς, λόγω της δουλειάς της!

Το βιβλίο περιλαμβάνει έναν πλήρη οδηγό για το πώς να κάνετε τα πάντα καλύτερα, πιο γρήγορα και πιο οικονομικά. Μοιράζεται τα μυστικά και τις συμβουλές της για την επιτυχία, για την οργάνωση, μυστικά μόδας και ομορφιάς, συμβουλές γυμναστικής, πώς η ίδια έχασε κιλά καθώς και συνταγές.


Οι γονείς της Κώστας και Λίτσα Μενούνος
Δηλώσεις που «ξεπλένουν» τη Χρυσή Αυγή
Ωστόσο η φετινή ήταν η πρώτη χρονιά που ο τοποθετηθείς περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας γίνεται γνωστός για δηλώσεις του πανελλαδικά. Αρχικά προκάλεσε σάλο επειδή προσκάλεσε και την Χρυσή Αυγή να ανέβει στην εξέδρα των επισήμων και να συμμετάσχει στην παρέλαση. Στην απόφαση αυτή αντέδρασαν τόσο το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ, ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.
Παρά τις αντιδράσεις ο Απόστολος Τζιτζικώστας κράτησε σκληρή στάση στο θέμα της πρόσκλησης βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης, ο οποίος δήλωσε πως δεν πρόκειται να πάρει πίσω την απόφαση.
Ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε στο Mega: «Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω θα έκανα το ίδιο, όχι γιατί αυτή είναι η πολιτική μου θέση, αλλά είναι άλλο αυτό που πρέπει να κάνω με το θεσμικό μου ρόλο».

Και το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να είναι εγκληματική οργάνωση
Ο κ. Τζιτζικώστας προσπάθησε να δικαιολογήσει την θέση του αυτή, υποστηρίζοντας πως δεν θεωρεί ότι «απενοχοποιεί ένας περιφερειάρχης τη Χρυσή Αυγή με το να κληθεί εκ του νόμου βουλευτής σε μία παρέλαση», ενώ προσέθεσε πως δεν «κλείνει το μάτι» στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Μάλιστα, ο Περιφερειάρχης ανέβασε περισσότερο τους τόνους, λέγοντας πως εάν οι ερμηνείες αρχίσουν να εκφεύγουν του νόμου τότε κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι εγκληματική οργάνωση μπορεί να είναι και το ΠΑΣΟΚ διότι καταδικάστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος.
Αυτές οι δηλώσεις προκάλεσαν την έκρηξη του ΠΑΣΟΚ, το οποίο τον κάλεσε να παραιτηθεί αλλά και την κριτική του Μεγάρου Μαξίμου που τον επέπληξε για τον τρόπο με τον οποίο συμψηφίζει τη δράση της Χρυσής Αυγής και του ΠΑΣΟΚ.


 http://kourdistoportocali.com/post/35621/tzitzikostas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου