Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Ο Τσίπρας στηρίζει τη Ρωσία και λέει όχι στις κυρώσεις

tsipras

Την ώρα που ο Βενιζέλος ξεπουλάει τα πάντα για λίγα ψίχουλα από τη Γερμανία και την Αμερική ανακοινώνοντας κυρώσεις ο Αλέξης Τσίπρας από τη Μόσχα στέλνει μήνυμα στηρίζοντας την Ρωσία και τονίζοντας ότι οι λαοί πρέπει να αποφασίσουν με δημοψήφισμα και όχι με κυρώσεις. Στη συνάντηση που είχε


ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με την πρόεδρο της ρωσικής ρωσικής...
Άνω Βουλής Βαλεντίνα Ματβιένκο κατά την επίσκεψή του στην Μόσχα, τόνισε τη σημασία της παρουσίας της Ρωσίας, ενώ επισήμανε πως είναι αναπόσπαστο μέρος της Ευρώπης. «Η Ελλάδα είναι στρατηγικός εταίρος για τη Ρωσία, η οποία ενδιαφέρεται να αναπτύξει τις ελληνορωσικές σχέσεις στους πλέον διαφορετικούς τομείς και κατευθύνσεις, τόσο σε διμερές όσο και σε πολυμερές επίπεδο», είπε η Βαλεντίνα Ματβιένκο υποδεχόμενη την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας. Απαντώντας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι η μεγάλη πλειονότητα του ελληνικού λαού, και ο ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούν ότι η Ρωσία είναι αναπόσπαστο τμήμα της μεγάλης Ευρώπης, από τον Ατλαντικό έως τα Ουράλια, γι’ αυτό και τάσσεται υπέρ του να καταβληθεί προσπάθεια ώστε να διατηρηθεί η παράδοση των θερμών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας. Ακόμη υπογράμμισε ότι Ελλάδα και Ρωσία συνδέονται με παράδοση κοινών αγώνων των λαών μας, κοινών θρησκευτικών πεποιθήσεων, με κοινές πολιτικές και πολιτιστικές ρίζες στη διαδρομή μας.
Είναι πισωγύρισμα, συνέχισε, να βλέπουμε το φασισμό και τους νεοναζί να μπαίνουν ξανά σε ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και αυτό να γίνεται αποδεκτό από την Ε.Ε. «Είναι και ένας από τους στόχους της επίσκεψής μας να αναδειχθεί η δυνατότητα μιας διπλωματικής λύσης, θα πρέπει να γίνει η Ουκρανία μια γέφυρα ανάμεσα στην Ε.Ε. και τη Ρωσία και όχι ένα πεδίο ενός νέου διχασμού», δήλωσε κ. Τσίπρας.
Υποστηρίζουμε, τόνισε, την ειρηνική οδό και τη διπλωματική επίλυση της κρίσης. «Υποστηρίζουμε επίσης μια δημοκρατική εξέλιξη στην Ουκρανία, θεωρούμε ότι ο ουκρανικός λαός θα πρέπει να είναι ο κυρίαρχος, αυτός που θα αποφασίσει με δημοκρατικό τρόπο και με δημοψηφίσματα για το μέλλον του» είπε.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την αντίθεσή του στην πολιτική των κυρώσεων, εκτιμώντας ότι μόνο ζημιά θα κάνει στην Ευρώπη, «η οποία πυροβολεί τα πόδια της με αυτή τη στρατηγική και ζητάμε να μην υπάρξει καμία πολεμική επιχείρηση ή δραστηριότητα και να ξεκινήσει ο διάλογος και η διπλωματία για την εξεύρεση λύσης».

 http://olympia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου