Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Καμμένος: «Όχι στην παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας»



Τις εκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωσης της Κομοτηνής παρακολούθησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, οποίος δεν πήγε στην εξέδρα των επισήμων, για να μην είναι και στον ίδιο χώρο με τον πρόξενο της Τουρκίας, όπως εξήγησε, κάνοντας λόγο για "παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας".
"Ενενήντα τέσσερα χρόνια από την απελευθέρωση της Κομοτηνής, της Αλεξανδρούπολης, σε χρόνια δύσκολα, όπου το Σύνταγμα έχει καταπατηθεί από τους σημερινούς κυβερνώντες, διατάξεις του Συντάγματος έχουν ανασταλεί, η Δημοκρατία έχει αντικατασταθεί από Πράξεις Νομοθετικού ...
Περιεχομένου και από επιτρόπους που βρίσκονται στα υπουργεία και δίνουν εντολές", δήλωσε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: "Η παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας υποχρεώνει όλους μας, σε αυτές τις εκλογές που έρχονται στις 25 Μαΐου, να απαντήσουμε με ένα μεγάλο «όχι» σε αυτή την παραχώρηση, να απαιτήσουμε την επαναφορά της Δημοκρατίας, του Συντάγματος και να θεσπίσουμε εκείνους τους κανόνες, ώστε να μπορέσουν τα παιδιά μας να ζήσουν σε αυτή τη χώρα που σιγά - σιγά ερημώνει, με δυόμισι εκατομμύρια ανέργους, με τρία εκατομμύρια ανασφάλιστους, με έξι χιλιάδες Έλληνες που αυτοκτόνησαν.
Είμαστε περήφανοι για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας και για τη μαθητιώσα νεολαία. Είμαστε περήφανοι, που εδώ στη Θράκη, εδώ στην Κομοτηνή, συμβιώνουν άριστα οι χριστιανοί με τους μουσουλμάνους, οι Έλληνες χριστιανοί και οι Έλληνες μουσουλμάνοι. Στέλνω ένα μήνυμα από εδώ, προς εκείνους που προσπαθούν να διαταράξουν και τις διεθνείς συμφωνίες - όπως η συνθήκη της Λωζάννης - αλλά και σε εκείνους που χρησιμοποιούν τη βία, ότι μπορεί στη Συρία να κατάφεραν να κάνουν αυτά που έκαναν, αλλά εδώ στη Θράκη θα συνεχίσουμε οι μουσουλμάνοι με τους ορθοδόξους να ζούμε σε αγαστή κοινωνία με συμφωνίες, με τα παιδιά μας να πηγαίνουν στα ίδια σχολεία, να υπηρετούν στο στρατό και να έχουν τα ίδια δικαιώματα».
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σε ερώτηση δημοσιογράφου γιατί δεν παρακολούθησε την παρέλαση από την εξέδρα των επισήμων ο κ. Καμμένος απάντησε: "Καταρχήν, είναι πάγια θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων όσο έχουν ανασταλεί οι διατάξεις του Συντάγματος εμείς δεν θα ανεβαίνουμε στις εξέδρες των επισήμων, αλλά και παράλληλα ιδιαίτερα εδώ στην Κομοτηνή δεν θα βρεθούμε δίπλα σε ένα πρόξενο ο οποίος καταπατά τις διεθνείς συμφωνίες, όπως η συνθήκη της Λωζάννης και προκαλεί εμπλεκόμενος στα εσωτερικά της χώρας, αναφέρομαι στον Τούρκο πρόξενο".
Σε άλλη ερώτηση, σχετικά με την άρνηση της Τουρκίας να πληρώσει την αποζημίωση που έχει επιδικάσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την εισβολή στην Κύπρο το 1974, ο κ. Καμμένος απάντησε: "Η Τουρκία, δυστυχώς, αντί να μετεξελίσσεται σε ένα δημοκρατικό καθεστώς που θα αναγνωρίσει τα εγκλήματα που έχει κάνει στο παρελθόν, όσο περνά ο καιρός γίνεται μια στυγνή δικτατορία, η οποία στηρίζει τους τρομοκράτες και ισλαμοφασίστες στη Συρία, που αυτή τη στιγμή έχουν απαγάγει ορθόδοξους μητροπολίτες, κάνουν σκληρά βασανιστήρια, κάνουν εγκλήματα πολέμου, χειρότερα και από ό,τι έχουμε συναντήσει στους προηγούμενους Παγκόσμιους Πολέμους και πρέπει να αντιληφθεί ότι αν θέλει να βρίσκεται σε μια διεθνή κοινότητα, πρέπει να σέβεται το δίκαιο, τη Δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα".

 http://www.koutipandoras.gr/article/113775/kammenos-ohi-stin-parahorisi-ethnikis-kyriarhias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου