Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Στη δεύτερη θέση μεταξύ των 20 καλύτερων μνημείων παγκοσμίως η Ακρόπολη


Αποτελεί ένα από τα επτά θαύματα της αρχαιότητας. Εδώ και χιλιάδες χρόνια αποτελεί το μνημεί κατατεθέν της χώρας μας. Χιλιάδες τουρίστες επισκέπτονται κάθε χώρο τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, προκειμένου να θαυμάσουν το επίτευγμα των Ικτίνου και Καλλικράτη. Στις χιλιάδες διακρίσεις ήρθε να προστεθεί και άλλη μία. Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, η Ακρόπολη βρίσκεται μεταξύ των 20 καλύτερων μνημείων παγκοσμίως και κατέχει μάλιστα και τη δεύτερη θέση.
Το δημοσίευμα προτρέπει τους τουρίστες να απισκεφτούν τη χώρα μας. «Δείτε στο επίσημο site της χώρας ή απλά επισκεφτείτε από κοντά την Αθήνα και περπατήστε στην πόλη. Περιηγηθήτε κατά μήκος της οδού Ανδριανού αλλά και στο Θέτρο του Διονύσου» σημειώνεται χαρακτηριστικά.
Η ιστοσελίδα παραπέμπει στο επίσημο site της Ελλάδας, όπου μπορούν οι επισκέπτες να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες για τη χώρα μας, τις παραδόσεις αλλά και τα όμορφα νησιά τα οποία διαθέτει η Ελλάδα.
Μεταξύ των 20 καλύτερων μνημείων συγκαταλέγονται το Angkor στην Καμπότζη, το Bagan στην Μιανμάρ, τα νησιά Γκαλαμπάκος, το Machu Picchu στο Περού αλλά και η Πυραμίδες της Γκίζας στην Αίγυπτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου