Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Το ελληνικό «success story» είναι λουκέτα, φτωχοί και άνεργοι


Το ελληνικό «success story» που διαφημίζει στο εξωτερικό ο πρωθυπουργός δεν είναι στην πραγματικότητα τίποτα άλλο από τα χιλιάδες λουκέτα στις επιχειρήσεις, την έλλειψη ρευστότητας στην οικονομία, τους εκατομμύρια ανέργους και φτωχούς" σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την παντελή έλλειψη στρατηγικής της κυβέρνησης για την οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας. Όπως σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ "η κυβέρνηση έρχεται να απαντήσει με την ίδια ακραία πολιτική λιτότητας και ιδιωτικοποιήσεων, σε ακόμη μεγαλύτερη δοσολογία". Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής: 
 «Σε μια ακόμα απόδρασή του από τη μνημονιακή Ελλάδα, ο πρωθυπουργός επιβεβαιώνει την παντελή έλλειψη στρατηγικής της κυβέρνησης για την οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας και την έξοδο από την κρίση. Η επιχείρηση πολιτικής εξαπάτησης της κοινωνίας μέσα από επικοινωνιακά παιχνίδια δεν συνιστά πολιτικό σχέδιο για την οικονομία, αλλά καταδεικνύει το πλήρες αδιέξοδο της κυβέρνησης. Το ελληνικό «success story» που διαφημίζει στο εξωτερικό ο πρωθυπουργός δεν είναι στην πραγματικότητα τίποτα άλλο από τα χιλιάδες λουκέτα στις επιχειρήσεις, την έλλειψη ρευστότητας στην οικονομία, τους εκατομμύρια ανέργους και φτωχούς. Σε όλα αυτά, η κυβέρνηση έρχεται να απαντήσει με την ίδια ακραία πολιτική λιτότητας και ιδιωτικοποιήσεων, σε ακόμα μεγαλύτερη δοσολογία. 
 Η προσέλκυση επενδύσεων, η ανάπτυξη και η στήριξη της απασχόλησης είναι έννοιες ασυμβίβαστες με το μνημόνιο, την ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων και το ξεπούλημα των στρατηγικών εργαλείων ανάπτυξης της οικονομίας, που μετατρέπουν τη χώρα σε μια οιονεί αποικία χρέους των δανειστών. Η ακύρωση του μνημονίου και η αντικατάστασή του από ένα εθνικό σχέδιο παραγωγικής και αναπτυξιακής συγκρότησης αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου