Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Μεταξύ Στάλιν και… Πασόκων ο ΣΥΡΙΖΑ

http://www.antinews.gr/

Υπάρχει μια έκφραση που χρησιμοποιούσαν παλιά για να χαρακτηρίσουν τις πορείες.
«Σκόρπια διαδήλωση» έλεγαν και με δύο λέξεις απαξίωναν τα πάντα. Έτσι, λοιπόν και στον ΣΥΡΙΖΑ ισχύει το ίδιο τις τελευταίες ημέρες. Δεν είναι ότι η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το περασμένο Σάββατο θύμιζε… Συρία και τελικά ο Αλέξης ήπιε το πικρό ποτήρι της αναβολής των αποφάσεων, είναι και τα όσα συμβαίνουν μπροστά και πίσω από τις κουρτίνες.
Το κόμμα που φιλοδοξεί να γίνει κυβέρνηση κινείται μεταξύ Στάλιν και… Πασόκων. Από τη μια το αριστερό ρεύμα τους παίρνει όλους σαν τσουνάμι κι από την άλλοι οι «μουλωχτοί» πράσινοι που δε μιλάνε, αλλά κάνουν πολλές περίεργες κινήσεις.
Και φυσικά υπάρχει σε πρώτη γραμμή το πρόβλημα με τις συνιστώσες και τη διάλυσή τους για την οποία επιμένουν οι Προεδρικοί. Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού (της μεγαλύτερης συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ- έγιναν πολλά «όμορφα» που αποδεικνύουν πόσο καλό είναι το κλίμα στην Κουμουνδούρου. Ο γραμματέας του ΣΥΝ Δημήτρης Βίτσας και ο Νίκος Βούτσης, αλλά και ο Γιάννης Μπαλάφας της ανανεωτικής πτέρυγας θέλουν να γίνει η αυτοδιάλυση του Συνασπισμού πριν το ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ (10-14 Ιουλίου).Έτσι πιστεύουν ότι θα πείσουν και τις μικρές συνιστώσες, κάτι Ρόζες, ΑΚΟΕ κ.λπ. για την αναγκαιότητα της αυτοδιάλυσής τους, την οποία όμως αυτοί δε θέλουν με τίποτε.
Η αριστερή πτέρυγα του Συνασπισμού, όμως, λέει ότι κάτι τέτοιο δεν πρέπει να γίνει προτού υπάρξει απόφαση για συνέδριο το οποίο και θα αποφασίσει περί της διάλυσης ή όχι. Σε κάθε περίπτωση το θέμα παραπέμφθηκε στις… αριστερές καλένδες, εκεί που συνήθως παραπέμπονται τα θέματα της Αριστεράς. Στις 8 Ιουνίου θα αποφασίσει η κεντρική επιτροπή του Συνασπισμού αν θα πάει σε συνέδριο πριν το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Μύλος δηλαδή, ο καθένας κάνει ότι θέλει.
Από την άλλη, υπάρχουν και οι πασοκογενείς. Τα γνωστά «ορφανά» του ΠΑΣΟΚ δηλαδή που βρήκαν ανοικτή αγκαλιά στον ΣΥΡΙΖΑ. Τελευταία, οι Κοτσακάς, Ραυτόπουλος, Κουρουμπλής και ο Αλέξης Μητρόπουλος αλλά και η Σ. Σακοράφα, δεν πολυμιλάνε. Ξαφνικά έχουν χαθεί από προσώπου γης, προφανώς επειδή θεωρούν ότι το να βγαίνουν στα Media είναι προκλητικό την ώρα που το ΠΑΣΟΚ της καταστροφής το οποίο υπηρέτησαν, καταστρέφεται και το ίδιο. Ωστόσο, φαίνεται να είναι και δυσαρεστημένοι καθώς κάποιοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν πάρει γραμμή να μην τους κάνουν… ούτε και παρέα.
Οι… μουσαφιραίοι, όπως λέγονται οι πασοκογενείς δεν υπάρχουν πουθενά στα κομματικά όργανα ενώ φαίνεται ότι τώρα έχουν κι ένα επιπλέον πρόβλημα. Οι ίδιοι Ευρωπαϊστές βλέπουν ότι κάποιοι θέλουν να στρίψουν το καράβι προς τα αριστερά για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Και προσπαθούν να παίξουν το ρόλο του… δεξιού μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός ίσως από τον Μητρόπουλο που άρχισε να τη… βγαίνει από αριστερά και να έρχεται πιο κοντά με τους Λαφαζανικούς στο θέμα του ευρώ.
«Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα» που έλεγε κι ο Ηλιόπουλος στη γνωστή ελληνική ταινία. Ο Αλέξης Τσίπρας μοιάζει με τερματοφύλακα που προσπαθεί να πιάσει τα σουτ από όλες τις πτέρυγες. Ή καλύτερα μοιάζει με καρπαζοεισπράκτορα που όλο σφαλιάρες τρώει κι όλο αναβάλει τη δική του επίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου