Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

100.000 Χριστιανοί πεθαίνουν κάθε χρόνο για την πίστη τους

Περίπου 100.000 Χριστιανοί σκοτώνονται κάθε χρόνο για λόγους που έχουν σχέση με την πίστη τους, κατήγγειλε αξιωματούχος του Βατικανού, μόνιμος παρατηρητής της Αγίας Έδρας στα Ηνωμένα Έθνη. Όπως μετέδωσε ο ραδιοσταθμός του Βατικανού, η Μέση Ανατολή, η Αφρική και η Ασία είναι οι περιοχές με το μεγαλύτερο πρόβλημα.
Ο Μονσινιόρος Σιλβάνο Μαρία Τομάζι χαρακτήρισε τα ευρήματα των σχετικών ερευνών «σοκαριστικά» και «απίστευτα». Όπως είπε, οι Χριστιανοί αναγκάζονται επίσης να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, βλέπουν τις εκκλησίες τους να καταστρέφονται και συχνά πέφτουν θύματα βιασμών, απαγωγών και διακρίσεων. Ιδιαίτερη αναφορά μάλιστα, όσον αφορά τις απαγωγές, έκανε και σε αυτή των δύο Ορθόδοξων επισκόπων στη Συρία, τον περασμένο μήνα.
Η θρησκευτική ελευθερία ταλανίζεται από «σεχταρισμό, μισαλλοδοξία, τρομοκρατία και αποκλεισμό από τους νόμους», είπε, ενώ, επίσης, επισήμανε και εξαιρέσεις, όπως το Μπαγκλαντές, όπου είπε ότι τα δικαιώματα προστατεύονται. Ένας άλλος ανώτερος αξιωματούχος του Βατικανού,  ο γραμματέας του Ποντιφικού Συμβουλίου για τη Δικαιοσύνη και την Ειρήνη, Μάριο Τόζο, δήλωσε πρόσφατα ότι οι διακρίσεις σε βάρος των χριστιανών «θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με τον ίδιο τρόπο όπως και ο αντισημιτισμός και η ισλαμοφοβία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου