Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

«Πέφτει» στις δημοσκοπήσεις η Μέρκελ

Το σκάνδαλο φοροδιαφυγής του Ούλι Χένες, προέδρου της Μπάγερν Μονάχου και συμμάχου της Ανγκελας Μέρκελ, προκάλεσε νέα δημοσκοπική πτώση του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της καγκελαρίου της Γερμανίας.
 Σύμφωνα με γκάλοπ της εταιρίας Emnid για λογαριασμό της εφημερίδας «Bild am Sonntag», το CDU και το αδελφό του κόμμα, οι Χριστιανοκοινωνιστές της Βαυαρίας, απολαμβάνουν εκλογική επιρροή της τάξης του 37%, υποχωρώντας κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την αντίστοιχη μέτρηση της προηγούμενης εβδομάδας, κατρακυλώντας στο χαμηλότερο ποσοστό τους από τον Οκτώβριο του 2012. 
 Οι γερμανικές βουλευτικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν στα μέσα Σεπτεμβρίου. Από την άλλη, οι κυβερνητικοί εταίροι των Χριστιανοδημοκρατών, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) του Φίλιπ Ρέσλερ, έφτασαν μετά από πολύ καιρό στο 5%, δηλαδή το ελάχιστο ποσοστό που απαιτείται για είσοδο στη γερμανική Βουλή. Με το 42% που συγκεντρώνουν οι δυνάμεις της κεντροδεξιάς είναι ισοδύναμες με το ποσοστό που συγκεντρώνουν οι αντίστοιχες της κεντροαριστεράς (27% οι Σοσιαλδημοκράτες και 15% οι Πράσινοι). 

 ΠΗΓΗ: koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου