Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Μνημονιακή υποχρέωση η πώληση των κυπριακών υποκαταστημάτων στην Ελλάδα. Που όλως τυχαίως πήγαν όλες στον Σάλλα


20130525-162012.jpgΟι όροι της συμφωνίας για την πώληση των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα στην Τράπεζα Πειραιώς έγιναν από την ΕΕ, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, στην Κύπρο, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου, Κωνσταντίνος Λοϊζίδης. Επίσης, τόνισε ότι η πώληση των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα τέθηκε ως απαραίτητος όρος του μνημονίου για να «απομονωθούν τα ελληνικά τραπεζικά δίκτυα των κυπριακών τραπεζών, αλλά και για να μην παρασύρουν και τις μητρικές τους τράπεζες στην Κύπρο».
Οι όροι της συμφωνίας για την πώληση των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, στην Τράπεζα Πειραιώς καταρτίσθηκαν βασικά από την ΕΕ και τη διαπραγμάτευση έκανε η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου (ΚΤΚ), δήλωσε ο κ. Λοϊζίδης.
Η τιμή πώλησης, που συμφωνήθηκε συνολικά και για τα τρία δίκτυα καταστημάτων των κυπριακών τραπεζών «ήταν πολύ υψηλότερη από τις αντίστοιχες συγκρίσιμες συναλλαγές στην Ελλάδα» ανέφερε ο ίδιος.

Σημειώνεται ότι η Η ΚΤΚ ανέφερε σε επιστολή της στη Βουλή ότι το δανειακό χαρτοφυλάκιο των τριών τραπεζών, ύψους 23,9 δισ. ευρώ πωλήθηκε με αποτίμηση 16,2 δισ. ευρώ, λόγω των συσσωρευμένων προβλέψεων επί των δανείων και της εκτίμησης της Pimco για μελλοντικές ζημιές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου