Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΕΓΙΝΕ ΚΙ ΑΥΤΟ! ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ!!!



ΣΧΟΛΙΟ ΕΛΛΑΣ - ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ: Η υποδοχή και φιλοξενία των Αγιορειτών Πατέρων ήταν υποδειγματική, ακόμα και στους ορκισμένους αντίχριστους του Σύριζα. 

Αντιπροσωπεία του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, υπό τον βουλευτή Θεσσαλονίκης Γιάννη Αμανατίδη, πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στην Μοναστική Πολιτεία του Άθω, την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα ζητήματα που απασχολούν τους Αγιορείτες Πατέρες. 


Στην Ιερά Κοινότητα την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ υποδέχθηκαν εγκαρδίως ο Πρωτεπιστάτης Γέρων Μάξιμος Μον. Ιβηρίτης και οι Επιστάτες, Γέρων Επιφάνιος Ιερομ.Παντοκρατορινος, Γέρων Νικηφόρος Μον.Φιλοθεϊτης και Γέρων Ιερώνυμος Ιερομ. Σιμονοπετρίτης. Στην συνάντηση τα στελέχη του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τα μέλη της Ιεράς Επιστασίας και της Επιτροπής Μελέτης του Φορολογικού, για τα μείζονα θέματα που απασχολούν την Αγιορείτικη Κοινότητα. 

Ο Επιστάτης Γέρων Ιερώνυμος Ιερομ.Σιμονοπετρίτης τους ξενάγησε στον Πύργο όπου φυλάσσονται κειμήλια του Πρωτάτου και της Ιεράς Κοινότητας, ανάμεσα στα οποία και ο «Τράγος», το πρώτο Τυπικό του Αγίου Όρους που γράφτηκε το 972 πάνω σε δέρμα τράγου και φέρει την υπογραφή του Αυτοκράτορα Ιωάννη Τσιμισκή. Προηγουμένως τα μέλη της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ προσκύνησαν την Ιερή Εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί» στον - “απελευθερωμένο” πλέον από τις σκαλωσιές – ιστορικό Ναό του Πρωτάτου. 

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Μοναστική Πολιτεία επισκέφθηκαν τον Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους Αρίστο Κασμήρογλου καθώς και τις Ιερές Πατριαρχικές και Σταυροπηγιακές Μονές Ιβήρων, Σταυρονικήτα, Ξενοφώντος και Σίμωνος Πέτρας. Στην Μονή Ιβήρων είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον Καθηγούμενο Γέροντα Ναθαναήλ και να επισκεφθούν το Κειμηλιαρχείο-Μουσείο του Μοναστηριού όπου ο Μοναχός Χριστοφόρος τους ενημέρωσε για την ιστορία των ιερών κειμηλίων καθώς και των διασωζόμενων αυτοκρατορικών χρυσοβούλων και Πατριαρχικών σιγιλίων καθώς και των χειρογράφων. 

Στην Μονή Ξενοφώντος είχαν συνάντηση με τον Καθηγούμενο Γέροντα Αλέξιο με τον οποίο είχαν μακρά συζήτηση για την πνευματική αλλά και πολιτιστική προσφορά του Αγίου Όρους. Επίσης παρέστησαν στην Θεία Λειτουργία, το πρωί του Σαββάτου, και επισκέφθηκαν το Κειμηλιαρχείο-Μουσείο όπου τους ξενάγησε ο Μοναχός Θεοδόσιος και τους ενημέρωσε για την υπερχιλιόχρονη ιστορία του Μοναστηριού. Στη Μονή Σίμωνος Πέτρας τους υπεδέχθησαν ο π.Νείλος και ο π.Εφραίμ και άλλοι πατέρες της Μονής ενώ στην Βιβλιοθήκη είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από τον π.Αθανάσιο. Να αναφερθεί ότι ο βουλευτής Γιάννης Αμανατίδης είναι υπεύθυνος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για τα θρησκεύματα ενώ μεταξύ των μελών της αντιπροσωπείας ήταν και ο κ.Μάκης Λυκόπουλος, υπεύθυνος του Τομέα Θρησκευμάτων του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου