Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Δεν θα ρίξει (φυσικά...) την κυβέρνηση ο Ε.Βενιζέλος

Έκτακτη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στην κοινή συνεδρίαση της ΚΟ και του Πολιτικού Συμβουλίου, όπου συζητήθηκε το θέμα της ΕΡΤ.
Αναφορικά με τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι είναι εύκολα λόγια.
"Θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να μη διαταραχθεί η πορεία της χώρας και πάμε σε εκλογές" είπε ο κ. Βενιζέλος.
Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε τις "τεράστιες διαφορές" (σ.σ.: αλίμονο!) που έχει το ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και τόνισε ότι κάνει συμβιβασμούς. Κάλεσε επίσης προσωπικά τον κ. Σαμαρά να διαφυλάξει την ενότητα της κυβέρνησης στη βάση του σεβασμού και μίλησε για κρίσεις που δεν έχουν κανένα αίτιο να δημιουργηθούν έτσι και τώρα.
Επίσης, έστειλε μηνύματα σε όσους επιθυμούν, όπως είπε, να παίξουν ένα παιχνίδι δύναμης: «Κάνουν λάθος, γιατί υποτιμούν το ΠΑΣΟΚ» τόνισε και αναρωτήθηκε "αν πιστεύουν κάποιοι αφελώς και ανιστόρητα ότι το ΠΑΣΟΚ φοβάται τις εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει εκλογές, αλλα δεν τις φοβάται",υπογράμμισε.
Για τη συνάντηση με τον κ. Φώτη Κουβέλη, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ συντονίζουν τις ενέργειές τους, διότι το ΠΑΣΟΚ θέλει το μεγαλύτερο εύρος συνεργασιών.
Επίσης, σημείωσε ότι η πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ είναι το «ομόλογο» του νομοσχεδίου για την κύρωση της ΠΝΠ.
Έθεσε το ερώτημα αν υπάρχει κανείς που να αρνείται την ανάγκη ριζικών μεταρρυθμίσεων στην ΕΡΤ και συμπλήρωσε ότι η συμφωνία με την Τρόικα για 2.000 απολύσεις δεν είναι δυνατόν να προκαλεί άγχος για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι μίλησε με όσους στο παρελθον χειρίστηκαν τη μεταρρύθμιση της ΕΡΤ -τους κ.κ. Μόσιαλο, Καψή και Αλεβιζάτο.
Eν κατακλείδι: Θα στηρίξει τον κυβέρνηση και θα ψηφίσει το νομοσχέδιο κατεδάφισης της ΕΡΤ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου