Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Μιλάει και ο Σημίτης!

Παιδιά ο Σημίτης μίλησε και σαν… Πυθία έδωσε το χρησμό του για τα πολιτικά πράγματα της χώρας. Ο πρώην πρωθυπουργός, που συνοδευόταν από την κόρη του και την εγγονή του, πήγε στη Βουλή και όταν κλήθηκε από δημοσιογράφους να σχολιάσει την πολιτική κατάσταση, απέφυγε να μπει στην ουσία. Ωστόσο, εκτίμησε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη.
Συγκεκριμένα, στην ερώτηση που του έγινε σχετικά το πώς βλέπει την κατάσταση, ο πρώην πρωθυπουργός απάντησε «Δύσκολα», ενώ όταν του ζητήθηκε πρόβλεψη δήλωσε: «Ελπίζω αυτοί που τα διαχειρίζονται να έχουν μυαλό».
Τέλος, ερωτώμενος σχετικά το δείγμα γραφής αυτών που διαχειρίζονται την κατάσταση ο Κώστας Σημίτης αποκρίθηκε: «Σιωπώ».
Θα είχε βέβαια ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μας μιλήσει για τις δικές του ευθύνες την περίοδο 2000-2004 όταν και είχαν ανθίσει όλα τα… μπουμπούκια στον πράσινο μπαξέ (Ακης, Σμπώκος, Τσουκάτος κ.λπ.).
Από την άλλη, τι δημοσιογραφική διαστροφή είναι αυτή να ρωτάμε πρώην πρωθυπουργούς για την κατάσταση της χώρας, λες και ενδιαφέρεται ο κόσμος τι θα πει ο Μητσοτάκης, ο Σημίτης ή ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου.
Εκτός κι αν ορισμένοι πιστεύουν ότι με «ομιχλώδεις» δηλώσεις και διαρροές περί δυσαρέσκειας ή περί κριτικής διάθεσης για τα τεκταινόμενα, θα ξαναμπούν στο πολιτικό παιχνίδι.
Ο λαός που τους καταδίκασε δε ζητάει πλέον σωτήρες στο παρελθόν. Αρκετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου