Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Δεν την κλείνουμε, αντίθετα θα έχουμε μια αληθινή δημόσια τηλεόραση
Μήνυμα στους κυβερνητικούς του εταίρους ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω για το ζήτημα της ΕΡΤ έδωσε ο ΠρωθυπουργόςΑντώνης Σαμαράςαπό το βήμα του Μεγάρου Μουσικής όπου πραγματοποιείται εκδήλωση του ΕΒΕΑ. Ο ίδιος φάνηκε ανυποχώρητος στην απόφασή του για τρίμηνο κλείσιμο της ΕΡΤ και δημιουργία ενός νέου Οργανισμού ο οποίος όπως είπε θα λειτουργήσει κάτω από συνθήκες διαφανειας. Σχετικά με την πιθανότητα νέας συνάντησης, πηγές του Μεγάρου Μαξίμου διαμηνύουν ότι η συνάντηση έγινε την περασμένη Κυριακή και δεν πρόκειται να υπάρξει νέα.
Όπως είπε ο κ. Σαμαράς η σημερινή Ελλάδα της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας βρισκόταν για πάρα πολλά χρόνια σε νάρκη και διωγμό και πρόσθεσε: «Ήταν δύσκολο να μιλήσει κανείς για επιχειρηματικότητα τα προηγούμενα χρόνια και δώσαμε μεγάλο αγώνα για να την απενεχοποιησουμε».
«Υπάρχουν δημόσιες υπηρεσίες που λειτουργούν κάτω από συνθήκες αδιαφάνειας. Η Ελλάδα είχε μετατραπεί σε Jurassic Park, όταν εδώ και χρόνια επιβίωναν οι δεινόσαυροι. Πρέπει να σταματήσει αυτό, θα το σταματήσουμε» είπε ο κ. Σαμαράς. 
«Καλύτερη απόδειξη είναι αυτό που ανακοινώσαμε χθες. Η ΕΡΤ είχε γίνει σύμβολο αδιαφάνειας και σπατάλης. Στη θέση της θα δημιουργηθεί μια δημόσια τηλεόραση, όχι κρατική, μια σύγχρονη ραδιοτηλεόραση που θα λειτουργήσει με διαφάνεια. Δεν κλείνουμε την δημόσια ραδιοτηλεόραση, όπως λένε κάποιοι, θέλουν να περάσει ότι την κλείνουμε. Αντίθετα, θα έχουμε μια αληθινή δημόσια τηλεόραση. Για τα προνόμια φωνάζουν, όταν έκλειναν ιδιωτικές επιχειρήσεις δεν υπήρξε καμία αντίδραση» είπε ο πρωθυπουργός.
Αναφερόμενος στους εργαζόμενους, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «δεν έχουμε τίποτα απολύτως με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Όλοι θα αποζημιωθούν και πολλοί θα επαναπροσληφθούν».
«Έγιναν πολλές προσπάθειες να εξυγιανθεί η ΕΡΤ αλλά τίποτα δεν έγινε γιατί τα προνόμια ήταν θεσμικά κατοχυρωμένα. Αυτή την ώρα, με ενημέρωσαν ότι η τηλεόραση μεταδίδει τις δηλώσεις μου. Η συντεχνία επέβαλλε σιωπή στα μέσα Ενημέρωσης. Τους τελευταίουυς μήνες δεν υπήρξε περίπτωση να μην απεργούσε η ΕΡΤ, όποτε ερχόταν καποιος να μας στηρίξει. Είναι οι τελευταίοι σπασμοί - αντιδράσεις ενός καθεστώτος προνομίων που καταρρέει» επισήμανε.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου