Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Πάνος Καμμένος: Δεν εγκατέλειψε το συζυγικό κρεββάτι ο Φώτης Κουβέλης

Πάνος Καμμένος: Δεν εγκατέλειψε το συζυγικό κρεββάτι ο Φώτης Κουβέλης
Τις επιφυλάξεις του για το τι θα πράξει τελικά ο Φώτης Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ διατηρεί ο Πάνος Καμμένος όπως επισημαίνει. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επανέλαβε πως όσα συνέβησαν στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας τα τελευταία 24ωρα αποτελούν προετοιμασία για το επόμενο Μνημόνιο και προέβλεψε «κούρεμα» καταθέσεων.
Οπως επεσήμανε στις δηλώσεις του στο ΑΠΕ, ο κ. Καμμένος δεν έχει πειστεί για τις προθέσεις της ΔΗΜΑΡ και διατήρησε τις επιφυλάξεις του για το τι θα πράξει τελικά ο Φώτης Κουβέλης, αναφέροντας πως βλέπει την αποχώρηση σαν «αποχώρηση με παραμονή», προσθέτοντας πως «δεν εγκατέλειψε το συζυγικό κρεβάτι ο κ. Κουβέλης», διότι - όπως είπε - περιμένει να δει τι θα πράξει η ΔΗΜΑΡ σε περίπτωση ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή.
«Ολα αυτά γίνονται για να προετοιμαστεί το επόμενο μνημόνιο», επανέλαβε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και πρόσθεσε πως οι εκλογές στην τουριστική περίοδο «αν δεν φέρουν ως αποτέλεσμα αλλαγή πολιτικής, ουσιαστικά δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να διαλύσουν τη χώρα ακόμα παραπάνω».
Παράλληλα όμως πρόσθεσε πως υπάρχει και η πιθανότητα δημιουργίας πλειοψηφίας μέσα στη Βουλή «από βουλευτές που θα αντιληφθούν ότι δεν μπορεί να δεσμεύουν οι υπογραφές του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου το σύνολο του Κοινοβουλίου» και η νέα κυβέρνηση να λάβει αποφάσεις για ένα εθνικό σχέδιο έξω από τα μνημόνια.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ προειδοποίησε πως αυτή τη φορά το μνημόνιο θα περιλαμβάνει και πρόβλεψη για «κούρεμα» των καταθέσεων, χωρίς την εγγύηση των 100.000 ευρώ, και πρόσθεσε ότι η πολιτική των μνημονίων μέχρι τώρα έχει αποτύχει, τα έσοδα έχουν καταρρεύσει, οι αποκρατικοποιήσεις έχουν αποτύχει και ότι «η κυβέρνηση κατ' εντολή της κ. Μέρκελ απ' ό,τι φαίνεται πάει στο επόμενο μνημόνιο».
Συγκεκριμένα, για την εκτίμησή του για το «κούρεμα» καταθέσεων ανέφερε πως ήδη υπάρχει υστέρηση εσόδων περίπου 4,3 δισ. ευρώ από φόρους, ενώ 2 δισ. ευρώ είναι η αποτυχία από τη ΔΕΠΑ και ένα δισ. ευρώ είναι η αποτυχία της αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ. «Βλέπουμε λοιπόν ότι μαζί με τα οκτώ δισ. τα οποία είναι από την προηγούμενη χρήση μιλάμε για 16 δισ. Μαζί με τα 34 δισ. της ανακεφαλαίωσης των τραπεζών έχουμε ένα ποσό 50 δισ. Αυτά με τις μέχρι τώρα αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της πολιτικής της κ. Μέρκελ δείχνουν ότι οδηγούμαστε σε "κούρεμα" καταθέσεων», εξήγησε.









Πηγή: | iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου