Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Κυβέρνηση νεκρανάστασης του ΠΑΣΟΚ


Το έχουμε πει και παλιότερα από το antinews. Στηρίζουμε τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά ελέγχουμε την εξουσία κι αυτό θα κάνουμε και τώρα, ασκώντας κριτική στις επιλογές που έγιναν για τη νέα κυβέρνηση
Το πρώτο και βασικό συμπέρασμα του ανασχηματισμού που ανακοινώθηκε πριν από λίγο είναι ότι δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ που ξέραμε, αυτό το διαλυμένο συνονθύλευμα που μετά βίας φτάνει το 4% στις δημοσκοπήσεις, βγαίνει από τον τάφο του σαν το Λάζαρο. Οι υπουργοί, αναπληρωτές και υφυπουργοί του ΠΑΣΟΚ μοιάζουν με ζόμπι. Από τον θάνατο που τους οδήγησε ο ελληνικός λαός δίνοντάς τους πέρυσι 12% και πολύ χαμηλότερα στις δημοσκοπήσεις τους βλέπουμε να ξαναπαίρνουν υπουργικούς θώκους. Κλασικό παράδειγμα…,ο άνθρωπος που δεν είχε διαβάσει το μνημόνιο, ο Μ. Χρυσοχοϊδης. Όχι μόνο γίνεται ξανά υπουργός αλλά αναλαμβάνει και το Υποδομών και Μεταφορών το οποίο καλείται να ξεμπλοκάρει τα έργα των εργολάβων για να δώσει δουλειά σε χιλιάδες Έλληνες. Αλλά να υπενθυμίσουμε ότι ο υπερτιμημένος κ. Χρυσοχοϊδης, μετά τις επιτυχίες του στο Δημόσιας Τάξης με την τρομοκρατία, ανέλαβε το Ανάπτυξης. Όση ανάπτυξη είδατε εσείς, άλλη τόση είδαμε κι εμείς.
Φυσικά το κλασικότερο παράδειγμα… Λαζάρου είναι ο ίδιος ο Βενιζέλος που ηγείται ενός διαλυμένου κόμματος αλλά το έφεραν οι συνθήκες και έγινε αντιπρόεδρος ξανά ενώ πήρε και το υπουργείο Εξωτερικών. Κι όπως λένε όλες οι πληροφορίες, τα… πήρε στο κρανίο ο Δ. Αβραμόπουλος.
Φαντάζεστε να μακροημερεύσει αυτή η κυβέρνηση – πράγμα το οποίο δυστυχώς λίγοι ελπίζουνσήμερα – και να βλέπουμε στα κανάλια κατά την διάρκεια της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ το 2014 το Βενιζέλο να πηγαινοέρχεται στην Ευρώπη ως υπουργός Εξωτερικών και να εισπράττει την δημοσιότητα; Θα πετάνε οι Νεοδημοκράτες τις τηλεοράσεις τους από το παράθυρο. Αν δεν το κάνουν ήδη καθώς είναι προφανής η αναντιστοιχία της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης με την λαϊκή βούληση.
Αναπληρωτής στο Εσωτερικών υπό τον Γ. Μιχελάκη αναλαμβάνει ο Λ. Γρηγοράκος, σωματοφύλακας του Ευ. Βενιζέλου. Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Γ. Μανιάτης ο οποίος έχει κάνει δουλειά στον τομέα αυτό με τις γεωτρήσεις. Όμως, είναι απορίας άξιο πώς αφέθηκε σε… πράσινα χέρια ο κρίσιμος τομέας της ενέργειας, εκεί που τα λεφτά είναι πολλά και τα διακυβεύματα ακόμη περισσότερα.
Στο Εργασίας υπό τον Γ. Βρούτση, που διασώζεται, πάει ο Β. Κεγκέρογλου, άχρωμος και άγευστος ενώ ξαναγίνεται υπουργός ο Παντελής Καψής αναλαμβάνοντας την ΕΡΤ. Άνθρωπος όλων των καταστάσεων, βασικό στέλεχος του Ψυχάρη και τελευταία του Μπόμπολα καλείται να ξανανοίξει τη δημόσια τηλεόραση αφού πρώτα την αναδιαρθρώσει.
Κατά τα λοιπά ο κ. Σαμαράς έκανε μια μεγάλη έκπληξη. Είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, άξιο τέκνο της «Αγίας Οικογένειας», «Κυριάκο, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα». Διότι ο κ. Μητσοτάκης έξω από το χορό έλεγε πολλά τραγούδια. Ώρα είναι να τραγουδήσει όταν θα πρέπει να απολύσει 4.000 μέχρι το τέλος της χρονιάς. Πρόκειται σαφέστατα και για άνοιγμα στο Μητσοτακέϊκο που ποτέ δε χώνεψε ότι πρωθυπουργός είναι ο Αντώνης Σαμαράς.
Μεγάλη έκπληξη και κίνηση υψηλού ρίσκου η τοποθέτηση του Α. Γεωργιάδη στο Υγείας. Με τη «μαύρη τρύπα» στον ΕΟΠΥΥ να μην κλείνει με τίποτε και με το πιο πιθανό είναι να κλείσουν νοσοκομεία, ο κ. Γεωργιάδης καλείται να δει πόσα απίδια έχει ο σάκος, όταν θα διαπραγματεύεται με την τρόικα για τις σπατάλες στην υγεία. Για να δούμε, αν ο πωλητής βιβλίων θα μπορέσει να αποδειχθεί εξίσου καλός διαπραγματευτής. Πάντως, κι αυτός εξαργύρωσε τη σθεναρή στήριξη της κυβέρνησης τον τελευταίο χρόνο.
Σαφές το άνοιγμα και στον καραμανλικό χώρο με την τοποθέτηση στο Πολιτισμού του στενού συνεργάτη του Κ. Καραμανλή, Γιάννη Ανδριανού αλλά και του Κ. Γκιουλέκα στο Παιδείας. Εκεί θα βρει και τον Σιμεών Κεδίκογλου, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, εξάδελφο του κυβερνητικού εκπροσώπου, νέο άνθρωπο που καλείται να αποδείξει ότι έχει ιδέες.
Υπέροχη θα είναι η εικόνα να βαράνε προσοχές τα κομάντα μπροστά στη Φώφη Γεννηματά, Μόνο μη δει κανένα όπλο και φοβηθεί η νέα αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Ενδιαφέρουσα η επιλογή για το Δικαιοσύνης του Χ. Αθανασίου που καλείται να λύσει το γρίφο του αντιρατσιστικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου