Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Σαν τους Σπαρτιάτες, οι Έλληνες θυσιάστηκαν για να αγοράσει η συμμαχία χρόνο


«Σαν τους Σπαρτιάτες, τους Θηβαίους και τους Θεσπιείς στα στενά των Θερμοπυλών, οι Έλληνες θυσιάστηκαν για να αγοράσει η συμμαχία χρόνο. Αντί για χειροκρότημα, διασύρθηκαν για τις ηρωικές τους προσπάθειες από τους κακά πληροφορημένους Ολλανδούς, Φινλανδούς, Αυστριακούς και Γερμανούς πολιτικούς, οι οποίοι κοίταζαν το δικό τους συμφέρον. Ένα άθλιο επεισόδιο».
Αυτό το απόσπασμα είναι ο επίλογος από ένα άρθρο – κόλαφο κατά της τρόικας και ειδικά του Ολι Ρεν, που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Telegraph.
Ήδη στο διεθνή τύπο έχουν αρχίσει να εμφανίζονται ανάλογα δημοσιεύματα για τη μεγάλη «ξεφτίλα» της τρόικας και το έγκλημα σε βάρος της ελληνικής οικονομίας. Ωστόσο, στο συγκεκριμένο άρθρο ζητείται η παραίτηση του κοινοτικού επιτρόπου. «Εάν ήταν ο υπουργός Οικονομικών ενός δημοκρατικού κράτους, σίγουρα θα έπρεπε να παραιτηθεί».  Και συνεχίζει: «Έπρεπε να παραιτηθεί διότι η τρόικα είναι δικό του παιδί».
Αναφέρει επίσης για τον κοινοτικό επίτροπο ότι αν δεν υπάρξει παραίτηση απλά θα συνεχιστεί η ίδια καταστροφική ανοησία που οδηγεί στην ανεργία άλλους 100.000 ανθρώπους κάθε μήνα.
Στο άρθρο παρέμβαση που υπογράφει ο πολιτικός αρθρογράφος Α. Evans-Pritchard, γίνεται λόγος για πραγματικό έγκλημα σε βάρος της Ελλάδας καθώς τα τραγικά λάθη της ΕΕ και του ΔΝΤ έχουν οδηγήσει την ανεργία των νέων στο 58,3%.
«Κανείς δεν έχει παραιτηθεί ή δεν έχει στερηθεί έστω για μια ημέρα τον μισθό του ή δεν έχει υποστεί καμία κύρωση», τονίζεται
Το χειρότερο από όλα υποστηρίζει στο άρθρο του είναι πως τα βασικά συστατικά αυτής της πολιτικής που οδήγησαν σε αυτό το τραγικό επεισόδιο δεν έχουν διορθωθεί.
«Αυτό που βλέπουμε είναι το σχεδόν τέλειο παράδειγμα των όσων πηγαίνουν στραβά με το ευρωπαϊκό project. Δεν υπάρχει μηχανισμός ευθυνών. Κανείς δεν πληρώνει τίποτα».
Ο αρθρογράφος, αναφέρεται σε σειρά εκτιμήσεων για την ελληνική οικονομία, που έπεσαν εντελώς έξω αποδεικνύοντας ότι όλα ήταν λάθος από την αρχή.
Φωνή βοώντος εν τη ερήμων, ωστόσο, για τους χαρτογιακάδες τύπου Ολι Ρεν ο οποίος μας κουνούσε το δάκτυλο και μας έλεγε με συγκατάβαση «kalo kouragio». Αυτός ο καλοπληρωμένος όπως και πολλοί από τους πρωταγωνιστές του ελληνικού δράματος κοιτάνε τώρα πώς θα τα μπαλώσουν. Ίσως ποτέ στην ιστορία της παγκόσμιας οικονομίας να μην έγιναν τόσα λάθη μαζί και με θύμα μάλιστα όλους εμάς του πολίτες μιας χώρας μικρής που δε θα μπορούσε να αντέξει για τόσο χρονικό διάστημα τις εγκληματικές τους πρακτικές.
Άραγε άρθρα όπως αυτό της βρετανικής εφημερίδας θα αφυπνίσουν τους αλαζόνες οικονομολόγους;

http://blogs.telegraph.co.uk/finance/ambroseevans-pritchard/100024771/ollie-rehn-should-resign-for-crimes-against-greece-and-against-economics/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου