Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Μια Δεξιά βγαλμένη από τα παλιά τα χρόνια


Ο Αντώνης ΣαμαράςΟ Αντώνης Σαμαράς
“ Το ραδιομέγαρο της δημόσιας τηλεόρασης έχει γίνει ήδη το "Πολυτεχνείο" του Σαμαρά. Η αρχή του τέλους για την πιο λαομίσητη κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ αυτός ο τόπος τις τελευταίες δεκαετίες μόλις ξεκίνησε.  ”
Του Δημήτρη Μπεκιάρη
Δεν χρειαζόταν να είναι κανείς προφήτης ή μάντης για να προβλέψει πριν από ένα χρόνο, τον Ιούνιο του 2012, ότι η κυβέρνηση Σαμαρά αργά ή γρήγορα θα επέβαλε τις αποφάσεις της με αντισυνταγματικό και αντιδημοκρατικό τρόπο ή ότι θα επιχειρούσε να καλλιεργήσει κλίμα φόβου στην ελληνική κοινωνία. Η υλοποίηση του πιο βάρβαρου και αντιλαϊκού πολιτικού και οικονομικού προγράμματος που εφαρμόστηκε ποτέ σε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης προϋπέθετε τον σχηματισμό μιας σκληρής Δεξιάς κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης αδίστακτης, ανάλγητης και υποτελούς. Η Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά είναι μια Δεξιά βγαλμένη από τα παλιά τα χρόνια: Αντιλαϊκή, αυταρχική, ξενόδουλη και επικίνδυνη για τον λαό και τη χώρα, επικίνδυνη για την κοινωνία και για τα εθνικά συμφέροντα, εχθρική προς το λαό, υποτακτική και δουλοπρεπής απέναντι στα μεγάλα συμφέροντα, στον ξενικό παράγοντας και στην λούμπεν μεγαλοαστική τάξη. 

Η κυβέρνηση Σαμαρά έχει προλάβει, μέσα σε διάστημα ενός χρόνου, και έχει δείξει το αληθινό πρόσωπο της πιο μαύρης ακροδεξιάς. Κατέφυγε στο αντιδημοκρατικό μέτρο των επιστρατεύσεων των εργαζομένων στις περιπτώσεις του ΜΕΤΡΟ και των εκπαιδευτικών, επέβαλε σχεδόν στρατιωτικό νόμο και καθεστώς αποικιοκρατίας στις Σκουριές της Χαλκδικής για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, εξαπέλυσε πογκρόμ εναντίον των μεταναστών για να κλείσει το μάτι στην άκρα Δεξιά, καλλιέργησε εμφυλιοπολεμικό κλίμα στην ελληνική κοινωνία ακολουθώντας το δόγμα "διαίρει και βασίλευε", υιοθέτηση ψυχροπολεμικό λόγο και ρητορική που θα συναντήσει κανείς μόνο στο μετεμφυλιακό κράτος της Δεξιάς, διέλυσε τις εργασιακές σχέσεις, προχώρησε σε κοινοβουλευτικές και δημοκρατικές εκτροπές, έθεσε σε εφαρμογή το πρωτοφανές σχέδιο ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας με αποκορύφωμα την πώληση του ΟΠΑΠ έναντι πινακίου φακής, δημιούργησε στρατιές ανέργων τους οποίους προορίζει ώστε να αποτελέσουν την φθηνή εργατική δύναμη, τους σύγχρονους είλωτες δηλαδή των πολυεθνικών συμφερόντων που θα αναπτυχθούν στην Ελλάδα και τώρα βάζει λουκέτο στη δημόσια τηλεόραση.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μοναδικός συμπαραστάτης της Νέας Δημοκρατίας σε ότι αφορά στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την ΕΡΤ υπήρξε η Χρυσή Αυγή, ο πιο αυθεντικός φορέας και εκφραστής της μαύρης αντίδρασης. Τον τελευταίο καιρό η Νέα Δημοκρατία έκλεισε πολλές φορές το μάτι στη ναζιστική οργάνωση, κυρίως στο θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου. Πρόσφατα ξένος διπλωμάτης υποστήριζε σε ιδιωτική συζήτηση ότι "Είμαστε πεπεισμένοι πως αν χρειαστεί η Νέα Δημοκρατία θα χρησιμοποιήσει τη Χρυσή Αυγή για να ανακόψει τον δρόμο της Αριστεράς προς την εξουσία". 

Πλέον το δημοκρατικό και ευρωπαϊκό προσωπείο της κυβέρνησης Σαμαρά έχει πέσει. Με το θατσερικής προέλευσης δόγμα της "πυγμής", του οποίου έχει γίνει εραστής ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, το Μέγαρο Μαξίμου, σε ρόλο εντολοδόχου, επιχειρεί να επιβάλλει, ενίοτε με πραξικοπηματικό τρόπο που παραπέμπει σε σκοτεινές εποχές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, τη θέληση των δανειστών και των υπερεθνικών κέντρων πολιτικής και οικονομικής εξουσίας που κερδίζουν από την οικονομική καταστροφή της Ελλάδας. Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Αντώνης Σαμαράς επιχείρησε να καλλιεργήσει ψευδαισθήσεις στον ελληνικό λαό επικαλούμενος ένα "success story", το οποίο έσκασε σαν "φούσκα", κυρίως όταν δέχτηκε τη σβουριχτή σφαλιάρα από τους Ρώσους στο θέμα της ΔΕΠΑ. Πανικόβλητος και για να γίνει πείσει την τρόικα ότι η κυβέρνηση επιτελεί το καταστροφικό της έργο προς όφελος των ξένων συμφερόντων και σε βάρος του ελληνικού λαού, αποφάσισε να κλείσει εν μία νυκτί τη δημόσια τηλεόραση. 

Κοινωνικά απομονωμένη και λαϊκά απονομιμοποιημένη η Νέα Δημοκρατία, ενώ μέχρι σήμερα παρέδιδε τη χώρα στα ξένα συμφέροντα, ταυτόχρονα σήκωνε τους τόνους χρησιμοποιώντας εθνικοπατριωτικές κορώνες, για να ισοσκελίσει τις κατηγορίες περί προδοσίας και δωσιλογισμού. Όπως έκανε εξάλλου πάντα η Δεξιά. Η Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά δημιούργησε εν έτει 2013 "κομμουνιστικό κίνδυνο" και διεκδίκησε τον πατριωτισμό εξ αντανακλάσεως. Πέταξε λάσπη στην Αριστερά, υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να μετατρέψει τη χώρα σε "Αλβανία του Χότζα" ή σε Βόρειο Κορέα και επιχείρησε να δημιουργήσει συνθήκες κοινωνικού εμφυλίου.

Ο πρωθυπουργός και το επιτελείου του αφού έγιναν "ένοικοι" του Μεγάρου Μαξίμου έπειτα από το πρωτοφανές κύμα προπαγάνδας και κατατρομοκράτησης του ελληνικού λαού στις τελευταίες εκλογές, θεώρησαν ότι με επικοινωνιακά τεχνάσματα, με τις μονταζιέρες να παίρνουν φωτιά, με την κατασυκοφάντηση της Αριστεράς,  αλλά και ολόκληρων κοινωνικών ομάδων και εργασιακών κλάδων, με την ενεργοποίηση του κοινωνικού αυτοματισμού και με τα τρομοκρατικά ψευτοδιλήμματα που κάθε τρεις και λίγο έθεταν στον ελληνικό λαό, με το όργιο αστυνομικής βίας και καταστολής και με σύμμαχο τη διαπλοκή, νεότευκτη και παραδοσιακή, την τραπεζοκρατία και την επιχειρηματική ελίτ που ξεζουμίζει τους Έλληνες εδώ και δεκαετίες θα μπορούσαν να μακροημερεύσουν στην εξουσία. 

Στην περίπτωση της δημόσιας τηλεόρασης έκαναν λάθος. Δεν υπολόγισαν την αντίδραση του ελληνικού λαού και θεώρησαν ότι θα είχαν την υποστήριξη συγκεκριμένων κοινωνικών και πληθυσμιακών ομάδων. Το λαϊκό ποτάμι, όμως, που ξεχείλισε στους δρόμους της Αθήνας και άλλων πόλεων της ελληνικής επικράτειας, έστειλε το μήνυμα: Φτάνει πια. Το ραδιομέγαρο της δημόσιας τηλεόρασης έχει γίνει ήδη το "Πολυτεχνείο" του Σαμαρά. Η αρχή του τέλους για την πιο λαομίσητη κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ αυτός ο τόπος τις τελευταίες δεκαετίες μόλις ξεκίνησε. 

ΥΓ: Αυτές τις ώρες θυμήθηκα μία αφίσα που είχε κυκλοφορήσει παλαιότερα στο πανεπιστήμιο. Ένα παιδάκι ρωτούσε έναν γηραιό καπιταλιστή: "Εσείς οι Δεξιοί τρώτε παιδάκια;". Ο γηραιός υπερσυντηρητικός κύριος απαντούσε "Είσαι χαζό παιδάκι μου; Εμείς τα σιχαινόμαστε τα παιδάκια". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου