Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Λουκέτο στην ΕΡΤ σημαίνει πλήγμα στη Δημοκρατία


ΕΡΤΕΡΤ
"Θα κρατήσουμε με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο την ΕΡΤ ανοιχτή" διαμηνύουν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και καλούν μαζί τους "κάθε πολίτη από τη Γαύδο μέχρι τον Έβρο για να αποτρέψουμε τον εφιάλτη".

Η ΕΡΤ αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό εργατικό έλεγχο, ενώ νωρίτερα οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ παρακολούθησαν οργισμένοι και σοκαρισμένοι τις πρωτοφανείς δηλώσεις του κ. Κεδίκογλου μέσω των οποίων ανακοίνωσε την πραξικοπηματική απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου για κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης σχολίασε τις απαράδεκτες δηλώσεις Κεδίκογλου:

"Πριν από λίγο, παρακολουθήσαμε μία ακραίου αυταρχισμού δήλωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος υιοθετώντας τη λογική του αποφασίζομεν και διατάσσομεν μας ανακοίνωσε το κλείσιμο της ΕΡΤ. Μίλησε για αδιαφάνεια και σπατάλες. Προφανώς πρόκειται για αυτοκριτική του ίδιου και των προκατόχων του. Αυτοί ευθύνονται για αυτά που ο κ. Κεδίκογλου καταλόγισε στους εργαζόμενους. Θέλουν να κόψουν και να ράψουν την δημόσια τηλεόραση στα μέτρα τους, την θέλουν απόλυτα ελεγχόμενη. Η ΕΡΤ δεν πρέπει να κλείσει και πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη".

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων στην ΕΡΤ:

Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή: στην κοινωνία, τις αντιφάσεις της, τα προβλήματά της, τις αγωνίες, τις ιδέες και τις δράσεις.

Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή: στον πολιτισμό, τον κόσμο του, τις διαφορετικές τάσεις, αναζητήσεις και δυναμικές του.

Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή: σε κάθε πολίτη του κόσμου, στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία, την Αφρική, την Αυστραλία.

Το δυναμικό της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης έχει τη δύναμη και τη θέληση να κρατήσει ψηλά το κοινωνικό αγαθό της ενημέρωσης, του πολιτισμού, του αθλητισμού. Έχει την τόλμη και τη βούληση να παλέψει για να πάψει η ΕΡΤ να χειραγωγείται από κάθε μονοκομματική ή πολυκομματική εξουσία. Εμείς οι εργαζόμενοι, είμαστε ακόμη ζωντανοί και θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Θα αγωνιστούμε για ένα θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της ΕΡΤ που θα κατοχυρώνει και θα περιφρουρεί την ανεξαρτησία της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, θα κόψει, επιτέλους, τον ομφάλιο λώρο με την εκάστοτε κυβέρνηση και κάθε κέντρο ή παράκεντρο πολιτικών και πελατειακών παρεμβάσεων.

Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή, κτήμα και πραγματική ιδιοκτησία όλων των ελλήνων πολιτών.

Όσοι επεξεργάζονται σχέδια για λουκέτο στην ΕΡΤ  δεν μπορεί παρά να αποσκοπούν σε εξυπηρέτηση άλλου τύπου συμφερόντων. Είναι επικίνδυνοι.

Οι δημοσιογράφοι της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα κρατήσουμε με κάθε μέσο και κάθε τρόπο την ΕΡΤ ανοιχτή. Καλούμε κάθε πολίτη από τη Γαύδο μέχρι τον Έβρο για να αποτρέψουμε τον εφιάλτη. Να αποτρέψουμε κάθε απόπειρα φίμωσης του Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα της χώρας. Όσοι ονειρεύονται εφιάλτες ας μείνουν στη μακαριότητα του παραμυθιού της κακιάς μάγισσας ή ας ξυπνήσουν πριν είναι αργά. Εμείς είμαστε ξάγρυπνοι. Βρισκόμαστε σε διαρκή Γενική Συνέλευση και καλούμε πολίτες, κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς, επιστήμονες, ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών στις 7 το απόγευμα στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.  Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω. Η ΕΡΤ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ.

Ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ: Κλείνουν την ΕΡΤ 

"Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Με ΠΝΠ που αναμένεται να υπογραφεί από στιγμή σε στιγμή από τον αρμόδιο Υπουργό Τύπου και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Βουλής, η τρικομματική κυβέρνηση ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο σε έναν Δημόσιο Οργανισμό, που απασχολεί 2.700 εργαζομένους. Η εύκολη λύση της Θυσίας της ΕΡΤ, στο ρόλο της Ιφιγένειας για να προχωρήσουν τα μνημόνια. Οι τροϊκανοί απαιτούν μέχρι τέλος Ιουνίου 2000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και η κυβέρνηση προκειμένου να φανεί συνεπής απέναντι στους ξένους επιτηρητές είναι διαθέσιμη να θυσιάσει την Δημόσια ραδιοτηλεόραση.

 Κάποιοι ακόμη και την τελευταία στιγμή κρύβονται.

Γιατί σιωπά ηχηρά ο αρμόδιος υπουργός Τύπου, ο οποίος προσφάτως στην ΕΡΤ δήλωσε πως βαρέθηκε να διαψεύδει τα περί λουκέτου;

Εμείς τους προειδοποιούμε:

Εμείς δεν αιφνιδιαστήκαμε, γι’ αυτό στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων που λένε όχι στην δρομολογημένη συρρίκνωση της ΕΡΤ, όπως αυτή προωθείται το τελευταίο διάστημα.

«ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ»

ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου