Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Αγριεύει ο βρώμικος πόλεμος Συγγρού-ΔΗΜΑΡ






Βαρύτατες εκφράσεις κατά της ΝΔ και του Μαξίμου χρησιμοποιούν κύκλοι της ΔΗΜΑΡ, σχολιάζοντας τις «αποκαλύψεις» που παρουσίαζαν τον Αντώνη Ρουπακιώτη να χαρακτηρίζει επαρκές το νομικό πλαίσιο του 1979 για την αντιμετώπιση φαινομένων ρατσισμού.
Όλα ξεκίνησαν χθες το πρωί, όταν...
στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων έκανε την εμφάνισή του ένα «ρεπορτάζ», στο οποίο εμφανιζόταν ο υπουργός Δικαιοσύνης να έχει απαντήσει σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και να έχει χαρακτηρίσει επαρκές το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο. Το συγκεκριμένο κομμάτι και η διαρροή του στον Τύπο «χρεώθηκε» στο Μέγαρο Μαξίμου και στους «πολεμίους του νέου αντιρατσιστικού νόμου».
 Στελέχη της ΔΗΜΑΡ και συνεργάτες του Φώτη Κουβέλη δεν έκρυψαν την οργή τους για το δημοσίευμα και το «χτύπημα κάτω από τη ζώνη» του Μεγάρου Μαξίμου, όπως οι ίδιοι έλεγαν.

«Μονταζιέρα»

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές δεν περιορίζονται μόνο στην οργή για το θέμα, αλλά καταγγέλλουν τους υπεύθυνους της διαρροής για «κοπτοραπτική των δηλώσεων Ρουπακιώτη». Κι αυτό διότι, στις τρεις σελίδες της απάντησης του υπουργού Δικαιοσύνης προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όντως μεν αναλύεται ως επαρκές το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο (αυτό που επικαλείται η ΝΔ για να αποδείξει ότι δεν χρειάζεται το αντιρατσιστικό) αλλά προαναγγέλλει ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης «θα επανεξετάσει και θα εκσυγχρονίσει τις σχετικές διατάξεις». Μ’ άλλα λόγια, ήδη από τις αρχές του χρόνου, ο προταθείς από τη ΔΗΜΑΡ υπουργός είχε εκδηλώσει την πρόθεσή του να αντιστοιχίσει το νομοθετικό πλαίσιο με τις απαιτήσεις της υπάρχουσας συγκυρίας και την αύξηση της ρατσιστικής βίας.

Τούτων δοθέντων, στενότατος συνεργάτης του Φώτη Κουβέλη, μιλώντας στο matrix24.gr, συγκρίνει την «απόκρυψη» της πρόθεσης Ρουπακιώτη για αναθεώρηση του πλαισίου με το «μοντάζ» των δηλώσεων του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Διαμαντόπουλου από την περίφημη «Ομάδα Αλήθειας» της ΝΔ, η οποία εμφάνιζε τον βουλευτή να… καλεί τον κόσμο στα όπλα.


matrix24.gr
nonews-news.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου