Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Στο "γύψο" θέλει να βάλει τις διαδηλώσεις η κυβέρνηση


Επιστρατεύοντας νόμους και διατάγματα ο υπουργός μπάτσων και καταστολής, Ν. Δένδιας, θέλει να περιορίσει τις διαδηλώσεις και σαν πρώτο μέτρο εφαρμόζει την απαγόρευση σε όλη την Ελλάδα όσων κινητοποιήσεων δεν συγκεντρώνουν πάνω από 200 άτομα. (Αύριο αυτό το αυθαίρετο νούμερο μπορεί να το κάνει 500, 1000…).
Με απλά λόγια απαγορεύει να διαδηλώσουν ή να πραγματοποιήσουν οποιαδήποτε κινητοποίηση μια μερίδα των πολιτών που σύμφωνα με τον υπουργό προστασίας του συστήματος  είναι μικρή.

Από την πλευρά της η ξεπουλημένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, με δελτίο τύπου που εξέδωσε, ναι μεν εκφράζει την αντίθεση της με τις κυβερνητικές προθέσεις, αλλά απ’ την άλλη δείχνει διάθεση να συζητήσει αυτόν τον περιορισμό για να «βρεθεί καλύτερη και κοινά αποδεκτή λύση».

Το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά, εκφράζοντας την απαίτηση των μεγαλοεργοδοτών και των μονοπωλίων επιδιώκουν να βάλουν στο "γύψο" το δικαίωμα των εργαζομένων και του λαού να διαμαρτύρεται και να διαδηλώνει. Μοναδικός στόχος ήταν και είναι η αύξηση της καταστολής, Η ενίσχυση του δόγματος "Νόμος και Τάξη"».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου