Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Τι λένε τα αμερικανικά ΜΜΕ για το greek recovery


 
Μπορεί η κυβέρνηση -μετά και τις επαφές του Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα- να ευαγγελίζεται ότι το κλίμα για την Ελλάδα αλλάζει και ότι οι αριθμοί βελτιώνονται, όμως… δύο κορυφαία αμερικανικά ΜΜΕ συνεχίζουν να εκφράζουν τη θέση πως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Σύμφωνα με δύο φρέσκα αμερικανικά δημοσιεύματα η Ελλάδα όχι μόνο «δεν γυρίζει σελίδα» αλλά κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή και πάλι να βρεθεί εκτός της ζώνης του ευρώ. Αυτή τη φορά όχι για τη θα την αποβάλουν οι εταίροι της αλλά γιατί θα το επιλέξει ο λαός της. Όπως αναφέρει η Wall Street Journal οι χώρες του Νότου εξακολουθούν να στραγγαλίζονται από τη γερμανική στρατηγική για περικοπή δημοσίων δαπανών και μισθών προκειμένου να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους. Την ίδια ώρα, η εφημερίδα επικαλούμενη μελέτη της Goldman Sachs σημειώνει ότι η κατάσταση αυτή μπορεί να κρατήσει περισσότερο και από δέκα χρόνια.

Στο ίδιο μήκος κύματος και άρθρο του Bloomberg που αμφισβητεί την αλλαγή αυτή, σημειώνει πως η πρόοδος είναι σταγόνα στον ωκεανό και πως η τρέχουσα ευφορία είναι υπερβολική.
iapopsi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου