Aπό τον Δημήτρη Παπαγεωργίου
Ο εφιάλτης της Χρυσής Αυγής βγαίνει ενισχυμένος από τις ευρωεκλογές, αναδεικνύεται σε τρίτη πολιτική δύναμη στη χώρα μας και, πλέον, αποκτά φωνή και λόγο στο Ευρωκοινοβούλιο.
Η Χρυσή Αυγή συγκέντρωσε σχεδόν το 9,4% των ψήφων και εξέλεξε τρεις ευρωβουλευτές, παρά το δικαστικό «στρίμωγμα» και.......
τις προφυλακίσεις του Νίκου Μιχαλολιάκου και άλλων κορυφαίων βουλευτών, ενώ και στις αυτοδιοικητικές εκλογές έδειξε ισχυρή δυναμική.
Η άνοδος της Χρυσής Αυγής, προσωποποιείται και στα ανατριχιαστικά υψηλά ποσοστά του Ηλία Καιδιάρη στις δημοτικές εκλογές της Αθήνας (16,12%). Ο Κασιδιάρης, άλλωστε, είναι το πρόσωπο που εμφανίζεται και ως ο «πολιτικός εγκέφαλος» του ναζιστικού μορφώματος μετά την φυλάκιση Μιχαλολιάκου - «εγκέφαλος», στον οποίο αποδίδεται και η επιχείρηση μιας πιο «θεσμικής» παρουσίας του κόμματος στις ευρωεκλογές: Στην ευρωλίστα, οι μαυροντυμένοι χρυσαυγίτες αντικαταστάθηκαν από επιστήμονες και στρατηγούς, ενώ την ίδια ώρα η Χρυσή Αυγή εκμεταλλεύτηκε το Μπαλτάκος-γκέητ προσπαθώντας να εμφανίσει εαυτόν ως «αποδιοπομπαίο τράγο».
Τα υψηλότερα και τα χαμηλότερα ποσοστά της Χρυσής Αυγής
Τα μεγαλύτερα ποσοστά της, η Χρυσή Αυγή τα συγκεντρώνει στις ακόλουθες περιοχές:
  • Λακωνία: 15,48%
  • Πέλλα: 12,89%
  • Κιλκίς: 12,74%
Ποσοστά πάνω από 10% συγκεντρώνει στις ακόλουθες εκλογικές περιοχές:
Καστοριά, Ημαθία, Β' Θεσσαλονίκης, Αττική, Πιερία, Β' Πειραιώς, Κορινθία, Αργολίδα, Έβρο, Εύβοια, Μεσσηνία, Σέρρες, Α' Πειραιώς, Ηλεία, Α' Αθηνών, Α' Θεσσαλονίκης, Καρδίτσα, Βοιωτία, Φθιώτιδα και Αιτωλοακαρνανία
Τα χαμηλότερα ποσοστά της, η Χρυσή Αυγή τα συγκεντρώνει στις ακόλουθες περιοχές:
  • Λασίθι: 3,60%
  • Ηράκλειο: 4,18%
  • Ρέθυμνο: 4,39%
  • Χίος: 5,99%
  • Ιωάννινα: 6,09%
  • Ηράκλειο: 4,18% 
Τα μαύρα κάστρα της ακροδεξιάς
Ιδιαίτερη αίσθηση - όσο και ανησυχία - προκαλούν οι ισχυρές δυνάμεις που κατέγραψε στις ευρωεκλογές η Χρυσή Αυγή μεταξύ των ενστόλων, αλλά και σε υποβαθμισμένες περιοχές που μαστίζονται από την κρίση και την ανεργία.
Ενδεικτική είναι η δυναμική της Χ.Α. , φάνηκε σε περιοχές όπως η ΓΑΔΑ, καθώς μεταξύ των εκλογικών τμημάτων 806-816 της οδού Αμπελακίων όπου ψηφίζουν οι αστυνομικοί, το ακροδεξιό μόρφωμα έχει ποσοστά τα οποία φτάνουν σχεδόν μέχρι το 18% σε ορισμένες περιπτώσεις. Παράλληλα, η Χρυσή Αυγή βγήκε τρίτη δύναμη στη Β' Αθηνών, η οποία μαστίζεται από την κρίση αλλά και στην Α' Αθηνών όπου ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε συγκεντρώσει πάνω από 16% στον δήμο Αθηναίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και στον Πειραιά όπου λόγω της δολοφονίας Φύσσα η Χρυσή Αυγή θα έπρεπε να συρρικνωθεί, το ακροδεξιό μόρφωμα βγήκε τρίτο.
Ποιοι είναι οι Χρυσαυγίτες ευρωβουλευτές
Η Χρυσή Αυγή, έστειλε στην Ευρωβουλή δύο πρώην στρατηγούς και τον πατέρα του νεκρού μέλους της ΧΑ, Λάμπρο Φουντούλη και πλέον αναζητά συμμαχίες στην υπόλοιπη ευρωπαϊκή ακροδεξιά. Είναι γνωστό, ότι το το ακροδεξιό μόρφωμα επιχειρεί να προσεγγίσει την Μαρίν Λεπέν, η οποία ωστόσο αρνείται σθεναρά οποιαδήποτε σχέση μαζί του.  
Τα πρόσωπα, πάντως, που θα εκπροσωπήσουν την ΧΑ στο Ευρωκοινοβούλιο δεν έχουν  σχέση με τους βουλευτές του ακροδεξιού κόμματος και αποτελούν δείγματα του «θεσμικού μανδύα» με τον οποίο επιχειρεί να περιβάλει το φασιστικό του μόρφωμα ο Ηλίας Κασιδιάρης
Γιώργος Επιτήδειος
Ο αντιστράτηγος ε.α. Γιώργος Επιτήδειος είναι απόφοιτος της ΣΣΕ και της ΣΕΑ και είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα η σταδιοδρομία του ξεχωρίζει καθώς έχει διατελέσει Επιτελεύς στο Στρατηγείο των Συμμαχικών Δυνάμεων της Ευρώπης (SHAPE), το Διεθνές Στρατιωτικό Επιτελείο του ΝΑΤΟ (IMS)  και Διευθυντής του Τμήματος Τρεχουσών Επιχειρήσεων και Χειρισμού Κρίσεων του Στρατιωτικού Επιτελείου της Ευρωπαϊκής Ενώσεως (EUMS). Χειρίσθηκε επί πολλά έτη θέματα ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκής Ενώσεως (Σχέδια Επιχειρήσεων, Χειρισμό Κρίσεων, Δόγματα, Πολιτική, Ασκήσεις και Επιχειρησιακή Διοικητική Μέριμνα). Εκπροσώπησε την Ελλάδα ως ανώτερος Εθνικός Αντιπρόσωπος στις συσκέψεις για τη σχεδίαση των Ασκήσεων, του Δόγματος και την Επιχειρησιακή Διοικητική Μέριμνα του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενώσης.
Λευτέρης Συναδινός
Ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία Λευτέρης Συναδινός, είναι πρώην διευθυντής των Ειδικών Δυνάμεων. Ο Συναδινός, γεννήθηκε το 1955 στο Αργος Ορεστικό της Καστοριάς και είναι πατέρας δύο παιδιών. Μεταξύ άλλων, ο Συναδινός ήταν διοικητής της Ελληνικής Δύναμης Κοσόβου.
Λάμπρος Φουντούλης
Ο πατέρας του δολοφονηθέντος Γιώργου Φουντούλη βρίσκεται δεύτερος σε σταυρούς και θα εκπροσωπήσει το ακροδεξιό κόμμα στο ευρωκοινοβούλιο. Ο ίδιος έχει αναφέρει πως θα φέρει στο ευρωκοινοβούλιο θέματα που αφορούν τα ΑΜΕΑ.

 http://kourdistoportocali.com/post/35485/avgi