Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

ΝΑ ΤΙ ΨΗΦΙΖΑΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ(;) ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ - ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΝΕ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΝΕ...

 
Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
www.apostoloupanos.gr

Στο παρακάτω κείμενό μου, σας παραθέτω σταχυολογώντας μερική από τη δράση των Εθνοκτόνων κομμάτων μας στο ευρωκοινοβούλιο. Σας παραθέτω θέσεις και αποφάσεις τους, που ουδείς θα πίστευε πως είναι δυνατόν να ψηφίζονται από Έλληνες ευρωβουλευτές.
Βλέπετε οι Βρυξέλλες βρίσκονται πολύ μακριά και όλοι αυτοί πιστεύουν πως τα μαντάτα τους είναι δύσκολο.... να φτάσουν στην Ελλάδα.
Έτσι, θα παρακαλέσω τους Έλληνες ψηφοφόρους να διαβάσουν με προσοχή το συγκεκριμένο κείμενο και αναλόγως να πράξουν. 
ΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ  - Στην έκθεση Ιθκέρδο Ρόχο για τον φονταμενταλισμό και την τροπολογία αρ. 7 «να μην αποτελεί το θρήσκευμα στοιχείο ταυτότητας των πολιτών». ΥΠΕΡΨΗΦΙΖΕΙ η μεγάλη πλειοψηφία της ΝΔ (Χατζηδάκης, Δημητρακόπουλος, Τρακατέλης κ.ά.)  - Οι ίδιοι Ευρωβουλευτές της ΝΔ υπερψηφίζουν και την τροπολογία αρ. 9, που προνοεί τον διαχωρισμό Εκκλησίας και κράτους.  - «Υπερπολιτικοποιείται η Εκκλησία», υποστηρίζει ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης (ΝΔ) στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» της ΝΕΤ (8.2.2005).  - Ο Ι. Βαρβιτσιώτης προτείνει βελούδινο διαζύγιο Κράτους και Εκκλησίας (ΕΘΝΟΣ – 8.2.2005).  - «Άτολμη η Εκκλησία. Στις εξαγγελίες έμεινε η κάθαρση», υποστηρίζει ο Ι. Βαρβιτσιώτης (Ελευθεροτυπία - 6.12.2005). Ο ίδιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ ζητεί να επιτρέπεται η καύση των νεκρών (ΒΗΜΑ - 5.2.2006).  - Ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Μ. Μαυρομάτης αξιώνει (Δ.Τ. 23.5.2005) η θανάτωση των βοοειδών εντός της Ε.Ε. να γίνεται σύμφωνα ... με τις επιταγές του Ισλάμ! 
ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ-ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ  Σύσσωμο το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ υποστηρίζουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (17.11.2004) να δοθεί ψήφος στους μετανάστες.
Την απελευθέρωση των λιμενικών υπηρεσιών και την απασχόληση ανειδίκευτων εργατών στα λιμάνια, παρά την θύελλα αντιδράσεων από τις Ενώσεις Λιμενεργατών σε όλη την Ευρώπη. ΥΠΕΡΨΗΦΙΖΟΥΝ οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ Χατζηδάκης, Βακάλης, Κράτσα και Κασιώτου. Την Έκθεση Sainjon κατά της παιδικής εργασίας.  ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΕΙ η μεγάλη πλειοψηφία της ΝΔ (Χατζηδάκης, Χριστοδούλου, Αργυρός κ.ά.) 
ΓΙΑ ΤΟΝ «ΜΕΓΑΛΟ ΑΔΕΛΦΟ»  ΥΠΕΡ των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων και του «ευρω-Φακελώματος», ψηφίζουν για λογαριασμό της NΔ οι Ευρωβουλευτές της, Τρακατέλλης, Χατζηδάκης, Γκλαβάκης και Βακάλης. 
ΝΑΙ ΣΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ  Ψήφισμα που κατατέθηκε (20.9.1995) για την παύση των πυρηνικών δοκιμών. ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ από το σύνολο των ευρωβουλευτών της ΝΔ. 
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ  Έκθεση κ. Fantuzzi για τις προστατευόμενες ονομασίες προέλευσης για φέτα, κρασί, ελαιόλαδο κλπ (17.1.1997). Όλοι οι Έλληνες ευρωβουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΝ και του ΚΚΕ απουσιάζουν από την ψηφοφορία πλην του (τότε ευρωβουλευτή ) Ν. Κακλαμάνη!!! 
ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΧΡΥΣΟΘΗΡΕΣ  «Ορυμαγδός στοιχείων στα πορίσματα για τους χρυσοθήρες της Σοφοκλέους»  «Πρώτος μεταξύ κερδισμένων είναι ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ι. Αβέρωφ (1.217.442.538 δρχ», «ΤΟ ΒΗΜΑ» 15.6.2005).
ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ -Ένα εκατομμύριο ευρώ και πλέον οι επενδύσεις του στο ελληνικό αλλά και ξένα χρηματιστήρια, «ΘΕΜΑ» 4.2.2006. 
ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΜΙΚΡΟΑΠΟΤΑΜΙΕΥΤΩΝ  Για την φορολόγηση τόκων αποταμιεύσεων με ελάχιστο ποσοστό 15%. ΥΠΕΡ μαζικά ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ, και ΚΚΕ. 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ  Έκθεση Φαγιό για περιορισμό της χρήσης κάποιων επισήμων γλωσσών της Ε.Ε., με ενδεχόμενο να αποκλειστεί και η Ελληνική γλώσσα.  ΥΠΕΡ ψήφισαν οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. Χατζηδάκης, Αργυρός, Μούσχουρη κ.ά.. 
«ΜΠΟΥΡΔΑ» Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ  «Μπούρδα» και «χαμένη υπόθεση» το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων- δηλώσεις στον Ραδιοφωνικό Σταθμό ALPHA 98,9 στις 26.10.05 από τον Ν. Γεωργιάδη, βουλευτή της ΝΔ και συν-συγγραφέα του βιβλίου «ΧΕΛΩΝΕΣ ΚΑI ΤΙΓΡΕΙΣ» το οποίο πόνημα συνέγραψε μετά του ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Χατζηδάκη… 
ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ  4 μέρες μόλις πριν από το δημοψήφισμα στην Κύπρο και την ίδια στιγμή που με αγωνιώδες διάγγελμά του ο αείμνηστος Πρόεδρος Τάσος Παπαδόπουλος προσδιορίζει τους τεράστιους εθνικούς κινδύνους, που εγκυμονεί η αποδοχή του, στις 21.04.2004 στο Στρασβούργο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ασχολείται με το σχέδιο Ανάν για την Κύπρο.  Υπέρ του σχεδίου Ανάν ψηφίζουν μαζικά 7 Ευρωβουλευτές της Ν.Δ. Υπέρ του σχεδίου Ανάν ψηφίζουν 9 Ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ.  Με συντριπτική πλειοψηφία 76% ο ελληνισμός της Κύπρου είπε ΟΧΙ στην φιλότουρκη ψήφο των Ευρωβουλευτών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Μέχρι σήμερα όμως οι Κύπριοι πληρώνουν τα σπασμένα από το γεγονός ότι απέρριψαν την ανθελληνική παρότρυνση του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Διότι θεωρήθηκε ότι είναι αδιάλλακτοι και δεν επιθυμούν λύση του προβλήματος, κάτι βέβαια που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. 
ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ  Τίθεται θέμα χρηματοδότησης των Τουρκοκυπρίων, κάτι που εδραιώνει το ψευδοκράτος που ενισχύεται οικονομικά από την Ε.Ε. Υπερ της χρηματοδότησης των Τουρκοκυπρίων σύσσωμη η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ. Κατά ο ΛΑΟΣ, ΑΠΟΧΗ από το Κ.Κ.Ε. 
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ  Στην έκθεση για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, που αξιώνεται η απόσυρση των τουρκικών δυνάμεων κατοχής από την Κύπρο, υπήρξαν Έλληνες Ευρωβουλευτές, που έδειξαν να μην ενοχλούνται από την παρουσία του Αττίλα στην Ελληνική μεγαλόνησο. ΚΑΤΑ της αποχώρησης των στρατευμάτων κατοχής ψήφισαν: Μανώλης Μαυρομάτης (ΝΔ), Κατερίνα Mπατζελή (ΠΑΣΟΚ), Δημήτρης Παπαδημούλης (ΣΥΝ). 
ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ Ε.Ε.  Διεύρυνση της ΕΕ- Ένταξη της Κύπρου και των άλλων 9 χωρών στην Ε.Ε. (Έκθεση του ευρωβουλευτού κ. Μπροκ, 13.6.2002)  ΚΑΤΑ το ΚΚΕ! (Ενώ το ΑΚΕΛ στην Κύπρο πάσχιζε για τη ένταξη στην Ε.Ε.!)  ΑΠΟΧΗ ο ΣΥΝ δια του Παπαγιαννάκη! Ο κ. Αλαβάνος απουσιάζει από την ψηφοφορία…. Από το ΠΑΣΟΚ απουσιάζουν από την ψηφοφορία τρεις ευρωβουλευτές και από τη Ν.Δ. άλλοι δύο (Αβέρωφ και Φωλιάς)  Αποτέλεσμα από τους 25 Έλληνες ευρωβουλευτές μόλις οι μισοί, 13, δίνουν θετική ψήφο στη διεύρυνση της Ε.Ε., άρα και στην Κύπρο! 

ΥΠΕΡ ΤΩΝ «ΓΚΡΙΖΩΝ ΛΥΚΩΝ»  Στην πρόταση να τεθεί εκτός νόμου η ρατσιστική και φασιστική οργάνωση «Γκρίζοι Λύκοι», που σημειωτέον είναι οι αυτουργοί της δολοφονίας πολλών Κυπρίων αγνοημένων, των Ισαάκ και Σολωμού και των επιθέσεων κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου. ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ μαζικά οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ.  Το τελικό ψήφισμα που δεν περιλαμβάνει τίποτε για τους «Γκρίζους Λύκους», την προστασία του ονόματος της Μακεδονίας και την απόσυρση των κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο. ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑΝ οι ευρωβουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. ΚΑΤΑ: Γ. Καρατζαφέρης (ΛΑ.Ο.Σ.) και Α. Παφίλης (ΚΚΕ). ΑΠΟΧΗ: Δ. Παπαδημούλης.(ΣΥΝ) 
CASUSBELLI  Τροπολογία που ζητούσε να αποσύρει η Τουρκία την απειλή πολέμου κατά της Ελλάδας, σε περίπτωση επέκτασης των χωρικών υδάτων της χώρας μας.  ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ μαζικά οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου