Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Συμφωνία ΑΕΚ - ΣΥΡΙΖΑ για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Υπερψηφίστηκε το άρθρο 81

Ένα ακόμη σημαντικό εμπόδιο φαίνεται ότι ξεπεράστηκε αναφορικά με την την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εξελίξεις στη Βουλή για την ψήφιση του άρθρου 81 του Ρυθμιστικού σχεδίου (με το οποίο θα εκδοθεί η άδεια ανέγερσης της Αγιάς Σοφιάς»), ήταν θετικές, καθώς σε αυτό συμφώνησε και η αξιωματική..... αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από συμφωνία στις βελτιωτικές προτάσεις. Σημαντικό ρόλο στην υπερψήφιση του νόμου, έπαιξε η συνάντηση που προηγήθηκε μεταξύ της διοίκησης της ΑΕΚ και στελεχών του κόματος, όπου υπήρξε ταύτιση απόψεων, με τον σύλλογο να αποδέχεται τις βελτιώσεις όσον αφορά τις διαφοροποιήσεις στο αρχικό πρότζεκτ. 

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή...

Το πρωί της Πέμπτης, συνεδρίασε στην αίθουσα «Προέδρου Αθανασίου Κωνστ. Τσαλδάρη», η διαρκής επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου με θέμα την επεξεργασία του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας - Αττικής, Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης και άλλες διατάξεις».

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε και στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται πλέον και η νομοθετική ρύθμιση για το γήπεδο της ΑΕΚ, καθώς δεν υπήρχαν ουσιαστικές αντιρρήσεις, αντιθέτως υπήρξε κλίμα σύμπνοιας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υπερψήφισε το άρθρο 81. 

Έπειτα και από αυτή την εξέλιξη το έργο αναμένεται να μπει ακόμα πιο γρήγορα σε εφαρμογή και να αρχίσει άμεσα η διαδικασία υλοποίησής του.

Νωρίτερα, άνθρωποι της Ένωσης και πιο συγκεκριμένα, οι Νίκος Στράτος, Δημήτρης Ανδριόπουλος είχαν επαφές με ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπου βρέθηκε η λύση στο πρόβλημα που αφορούσε στο «Άλσος». Από την πλευρά της η ΑΕΚ θα υποχρεωθεί σε δενδροφύτευση σε άλλη περιοχή του δήμου, ίσης και μεγαλύτερης έκτασης από τα στρέμματα που θα χρειαστούν για το γήπεδο, θα δημιουργήσει μεγαλύτερο πάρκινγκ για τις ανάγκες των δημοτών και το ύψος των πυλώνων θα κατέβει 2 έως 3 μέτρα σε σχέση με το αρχικό πλάνο.

Εφόσον όλα κυλήσουν ομάδα, η ΑΕΚ σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχει στα χέρια της τον νόμο που θα της επιτρέπει να ξεκινήσει τις εργασίες στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συμφωνία που επετεύχθη, τη συγκατάθεσή του έδωσε και ο νέος δήμαρχος, Νέας Φιλαδέλφειας, Άρης Βασιλόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου