Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Η μητέρα των μαχών θα γίνει στον Πειραιά


Αναμφισβήτητα, αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κερδίσει την περιφέρεια Αττικής και δεν πάρει τον δήμο της Αθήνας, και σε συνδυασμό με ένα υποφερτό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές, θα έχει ηττηθεί κατά κράτος. Και είναι σχεδόν σίγουρο ότι η ΝΔ σε πρώτη φάση και το ΠΑΣΟΚ σε δεύτερη θα επιχειρήσουν με κάθε τρόπο να εμποδίσουν την επέλαση της Δούρου και του Σακελλαρίδη.
Είναι μια κρίσιμη μάχη που πρέπει να δοθεί με όλες τις δυνάμεις......
και με όλα τα στελέχη της ΝΔ. Όμως, κατά τη γνώμη μας η μητέρα όλων των μαχών είναι αυτή του Πειραιά γιατί δεν πρέπει να ξαναγίνουν τα λάθη που έγιναν με την Χρυσή Αυγή ή με άλλα κόμματα που στήθηκαν μέσα σε μια νύχτα και πλήγωσαν τη Νέα Δημοκρατία.
Ο μεγάλος αυτός αγώνας δεν είναι για τις εντυπώσεις, ούτε γιατί ο Βασίλης Μιχαλολιάκος είναι στέλεχος της δεξιάς παράταξης και επομένως πρέπει να θεωρείται δεδομένη η στήριξη της ΝΔ. Είναι μεγάλη μάχη γιατί ο αντίπαλος είναι εκτός... πολιτικών προδιαγραφών. Δεν έχουμε να κάνουμε με έναν συνηθισμένο πολιτικό αντίπαλο που γνωρίζεις τα χούγια τους, ξέρεις τις διασυνδέσεις, βρίσκεις τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του.
Η ομάδα Μαρινάκη – Κόκκαλη με «μπροστινό» τον υπάλληλο του προέδρου του Ολυμπιακού είναι ασυνήθιστος αντίπαλος και έχει ορισμένα χαρακτηριστικά που τον καθιστούν επικίνδυνο για το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας, των υπολοίπων κομμάτων και της δημοκρατίας στην Ελλάδα. Αυτό δεν είναι καθόλου υπερβολή, έστω κι αν την επιλογή την κάνει ο πειραϊκός λαός με την ψήφο του. Άλλωστε, κάπως έτσι ξεκίνησε και η Χρυσή Αυγή και γιγαντώθηκε. Μέσα από την ψήφο δυσαρέσκειας και οργής κατά του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος έγινε ο Μιχαλολιάκος και ο Χαστουκιάρης παράγοντες και ρυθμιστές των εξελίξεων. Μέσα από τις κάλπες η εγκληματική οργάνωση συνεχίζει να βασανίζει την κοινωνία.
Για να μην πούμε ότι και μέσω της εκλογικής διαδικασίας έχουν γεννηθεί περιπτώσεις όπως αυτές που ζούμε για παράδειγμα στην Στυλίδα όπου ο Απόστολος Γκλέτσος εκτός από δήμαρχος που είναι ετοιμάζεται να κάνει έφοδο και στο Μέγαρο Μαξίμου. «Γιατί να μη γίνω πρωθυπουργός κι εγώ;» αναρωτιέται.
Επομένως, αν ο Γκλέτσος και ο Ψινάκης θέλουν να γίνουν μεγαλοπαράγοντες γιατί να μην αποτελέσει ο Μαρινάκης και η παρέα του το σύστημα που θα διεκδικήσει την κεντρική εξουσία και θα την κερδίσει.
Άλλωστε, ο γνωστός εφοπλιστής τα έχει όλα. Έχει πολλά λεφτά. Έχει την μεγαλύτερη ποδοσφαιρική ομάδα, την «θρησκεία» των γαύρων και των Τσουκαλάδων. Έχει πολιτικές διασυνδέσεις όπως καλή ώρα η κουμπάρα Ντόρα και όλο το Μητσοτακέϊκο ή ορισμένοι χρήσιμοι «ηλίθιοι» που εκλέγονται στον Πειραιά και δεν θέλουν να χάσουν τη θεσούλα τους.
Έχει προσβάσεις, δια των χρημάτων που διαθέτει, σε πολλά μέσα ενημέρωσης που εκμαυλίζουν συνειδήσεις.
Έχει επίσης κι άλλους επιχειρηματίες μαζί του, όπως η οικογένεια Κόκκαλη που όλοι ξέρουμε πόσα έχει κάνει πάνω στην πατρίδα.
Τέλος η ομάδα Μαρινάκη έχει ένα χαρακτηριστικό που δεν το έχουν οι παραδοσιακοί επιχειρηματίες, ακόμη κι εκείνοι που θεωρούνται διαπλεκόμενοι. Έχει μια αντίληψη για τις επιχειρήσεις που δεν στηρίζεται μόνο στις σχέσεις και την πολιτική, αλλά βασίζεται στην αναίδεια. Διότι όταν οι καταγγελίες για ξυλοδαρμούς, τραμπουκισμούς, εκφοβισμούς, κλίμα τρομοκρατίας εντός κι εκτός γηπέδων ή πληρωμένα συμβόλαια μέσω εφημερίδων και ιστοσελίδων, περνάνε χωρίς κανείς να μπορεί να τα σταματήσει, τότε υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα. Κι αν κάναμε ότι είναι δυνατόν για να ξεφύγουμε και να εξαλείψουμε την «μαύρη» τρομοκρατία της Χρυσής Αυγής ή ακόμη και την «κόκκινη» τρομοκρατία των μπαχαλάκηδων και των δεδηλωμένων τρομοκρατών και ο φόβος επανεμφανίζεται με άλλο πρόσωπο, τότε πράγματι η χώρα βρίσκεται σε κίνδυνο.
Η Χρυσή Αυγή έκανε το λάθος να στηριχθεί σε άτομα του υποκόσμου και δεν κατάφερε να χαλιναγωγήσει τα εγκληματικά στοιχεία. Γι’ αυτό και βρίσκεται στη φυλακή. Υπάρχουν, όμως τώρα οι νέοι διεκδικητές της πολιτικής εξουσίας που βγαίνουν μπροστά με σύγχρονο μάνατζμεντ, με πολλά λεφτά και με νέες μεθόδους.
Το ποδοσφαιρικό – επιχειρηματικό κόμμα Μαρινάκη που στήνεται σιγά – σιγά θα διαλυθεί αν ο κόσμος δεν ψηφίσει Μώραλη την επόμενη Κυριακή. Ή θα επιχειρήσει να επανεμφανιστεί όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, όταν η χώρα ξαναβρεθεί σε στιγμή αδυναμίας και αναζητήσει σωτήρες.
Θα πει κανείς: Μα έτσι σκ...ά που τα έχει κάνει το πολιτικό σύστημα, έτσι που είναι τα κόμματα, τι σας κόφτει εσάς να ξεπηδούν νέοι σωτήρες; Ο Γκλέτσος, ο Ψινάκης, ο Μπέος ή ο Μαρινάκης με τον Πέτρο Κόκκαλη. Πράγματι έτσι είναι, δεν θα πρέπει να μας κόφτει αφού το πολιτικό σύστημα από μόνο του έχει αυτοκτονικές τάσεις. Αλλά τους πολιτικούς τους αλλάζουμε με νέους ανθρώπους, άφθαρτους και με όρεξη για δουλειά. Δεν αντικαθιστούμε το φθαρμένο πολιτικό σύστημα με την επιτομή της διαπλοκής.
Η μάχη του Πειραιά θα είναι κρίσιμη και πολύ δύσκολη, άλλωστε οι καταγγελίες είναι ήδη εξαιρετικά σοβαρές. Όταν ο Μώραλης θυμίζει το παρελθόν του Μιχαλολιάκου στους Ρέιτζερς και τους Κένταυρους όταν ήταν νέος, αντιλαμβάνεται κανείς πόσο... δημοκρατική θα είναι η πολιτική αντιπαράθεση. Και η μάχη θα κριθεί από τις «αριστερές» ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ. Αν λοιπόν όλοι αυτοί οι δημοκράτες που μαζεύτηκαν στην Κουμουνδούρου και καταγγέλλουν τη διαπλοκή και τα επιχειρηματικά συμφέροντα ψηφίσουν την ομάδα Μαρινάκη θα πρέπει να εισπράξουν στο άμεσο μέλλον και τα επίχειρα της προδοσίας στο δημοκρατικό πολίτευμα. Και ας μην κλαίνε αργότερα, όταν τα κόμματα των επιχειρηματιών θα σαρώνουν και την κεντρική πολιτική σκηνή.

 http://www.antinews.gr/Antitheseis/i-mitera-ton-maxon-tha-ginei-ston-peiraia_1/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου