Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΟΘΩΜΑΝΟΙ ! Το τουρκικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε ότι η ελληνική νότα διαμαρτυρίας για την ανάγνωση του κορανίου στην Αγία Σοφία είναι «απαράδεκτη»

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε μια ανακοίνωση  σε απάντηση της ελληνικής νότας διαμαρτυρίας για την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη κατά το ραμαζάνι , προσδιορίζοντας την  αντίδραση της Αθήνας ως «απαράδεκτη», αναφέρει  τουρκικός τύπος.
«Η δήλωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών σε σχέση με την μετάδοση από την τηλεόραση  TRT Diyanet [κανάλι της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων] της ανάγνωσης του κορανίου (Sahur)  μέσω του  προγράμματος με τίτλο« Αγία Σοφία κατά το χρόνο της αφθονίας », η οποία θα μεταδοθεί  όλο τον μήνα του Ραμαζανιού, είναι απαράδεκτη », δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Tanju Bilgic σε γραπτή δήλωση που κυκλοφόρησε στις 8 Ιουνίου.
Ο Bilgic έκανε έκκληση για «κοινή λογική» στον τόνο και τις  δηλώσεις στην...
Ελλάδα, κατηγορώντας την χώρα μας  αναμφίβολα για  αντι-ισλαμισμό με συγχρονικότητα.»
«Η Ελλάδα δεν έχει επιτρέψει την κατασκευή ενός τζαμιού στην πρωτεύουσα της για χρόνια», είπε ο Bilgic , προσθέτοντας ότι η χώρα παρενέβη επίσης κατά των θρησκευτικών ελευθεριών της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη.
«Στο πλαίσιο αυτό, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε [ στην Ελλάδα] ότι ο σεβασμός σε άλλες θρησκείες και μορφές λατρείας  είναι μεταξύ των αξιών της σύγχρονης, δημοκρατικής και κοσμικής κοινωνίας», τονίζει  η δήλωση.
Η διαμάχη ξεκίνησε όταν το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση στις 6 Ιουνίου «καταδικάζοντας» την ανακοίνωση των προγραμματισμένων αναγνώσεων του Κορανίου στην Αγία Σοφία ως «οπισθοδρομική».
Υπενθυμίζουμε ότι στις  28 Μαΐου, μια ημέρα πριν από μαζικές εορταστικές εκδηλώσεις για την 563η επέτειο της πτώσεως της Κωνσταντινούπολης, εκατοντάδες ισλαμιστές προσευχήθηκαν στις πύλες της Αγίας Σοφίας , προκειμένου να απαιτήσουν το δικαίωμα να προσεύχονται εκεί ως Τζαμί.
Δεν έχουν χάσει κανένα μέτρο οι Οθωμανοί Τούρκοι του Ερντογάν, απλά εφαρμόζουν αυτά ακριβώς που μας έκανε ο Μουσολίνι πριν την εισβολή από την  Αλβανία στην  Ήπειρο. Είναι αποφασισμένοι εκεί στην Άγκυρα να «χτυπήσουν» αναμένοντας την καλύτερη χρονική στιγμή σε κάποιο ελληνικό νησί.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου