Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ! Διαδηλωτές ή προβοκάτσια εναντίον του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Κρήτη;

Διαμαρτυρία κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κκ. Βαρθολομαίου  κοντά σε χώρο της Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ανέφερε πριν από λίγο το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, με δικό του ρεπορτάζ.
Στην  διαμαρτυρία συμμετείχαν περίπου 15 άτομα, τα οποία  ξεδίπλωσαν πανό με κατηγορίες εναντίον τον Πατριάρχη Βαρθολομαίου περί εσχάτης μάλιστα προδοσίας.
Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε κοντά στο αστυνομικό τμήμα, μπλοκάροντας το δρόμο προς την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης. Την στιγμή εκείνη διέρχονταν τα  λεωφορεία και τα αυτοκίνητα με τα μέλη των εκκλησιαστικών αντιπροσωπειών.
«Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος  είναι ένας προδότης, ο ίδιος είναι σε αγαστή συνεργασία  με τον Πάπα, και παίρνει εντολές από τους αιρετικούς που....
ευρίσκονται  στον καθεδρικό ναό. Αυτό είναι προδοσία», δήλωσε στον ανταποκριτή του  RIA Novosti ένας από τους συμμετέχοντες των διαδηλωτών , κρατώντας την εικόνα της Αγίας Τριάδος. Το ίδιο πράγμα δήλωσε ο ίδιος και στην αστυνομία.
Η διαμαρτυρία κράτησε λίγα λεπτά, μετά τα οποία η αστυνομία ζήτησε από τους συμμετέχοντες να διαλυθούν  ή να μεταβούν σε άλλο σημείο .
Κάποιοι άλλοι μίλησαν ακόμη και για προβοκάτσια εναντίον του Οικουμενικού πατριάρχη από διάφορα εξωθεσμικά  κέντρα.
Η διχογνωμία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, της  εκκλησίας  της Βουλγαρίας  , της Γεωργίας, και της Αντιόχειας, έχει ρίξει βαριά την σκιά πάνω από την Πανρθόδοξη Σύνοδο.
Ειδικά οι Ρώσοι θεωρούν ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει επανειλημμένα επικριθεί διότι θεωρούν ότι παρεμβαίνει   στις υποθέσεις των άλλων τοπικών εκκλησιών, ειδικά της  Ουκρανίας.
Το Πατριαρχείο από την άλλη πλευρά κατηγορεί τις τέσσερις εκκλησίες με προεξάρχουσα την Μόσχα ότι  αφού συμφώνησαν και  υπέγραψαν την συμμετοχή τους πριν τρεις μήνες στο Σαμπεζύ της Ελβετίας,  τώρα δεν «τίμησαν την υπογραφή τους» με διάφορα προσχήματα.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου