Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Brexit vs Grexit: το αληθινό πρόσωπο της Ευρώπης

“Η ελίτ περιφρονεί την όμορφη και περήφανη Ελλάδα, τους προγόνους του πολιτισμού μας, ρίχνοντας την στην φτώχεια και σε φρικτά βασανιστήρια, αλλά ποτέ, ποτέ στην υπο-ταγή”

του Peter Koenig*
Επιμέλεια Μετάφρασης: ο Γιώργος του Κλικ

Κάθε μέρα, το αληθινό πρόσωπο της Ευρώπης αντικαθρεφτίζει την άθλια και απάνθρωπη αποικιοκρατική δύναμη που βίασε και εκμεταλλεύθηκε την Ασία, την Αφρική και τη Νότια Αμερική για 100αδες χρόνια όπως περιγράφεται πολύ γλαφυρά σε πολλά άρθρα και δοκίμια από τον φίλο μου  φιλόσοφο, ιστορικό και πολεμικό ανταποκριτή, Andre Vltchek. Κάθε μέρα αυτή η νεοαποικιοκρατική ήπειρος ξερνάει νέες κτηνωδίες. Και όλο και χειροτερεύει. Ο Jean Paul Sartre είχε δίκιο, όταν είπε πως οι ΗΠΑ δεν είναι παρά ένα Σούπερ-ευρωπαϊκό-τερατούργημα.  Οι Ευρωπαίοι άποικοι, κυρίως Αγγλο-Γάλλοι βρίσκονται στη κορυφή αυτού.. του τερατώδους χταποδιού, της αυτοαποκαλούμενης αυτοκρατορίας. Είναι πίσω από το μυστηριώδες και μακιαβελικό μάτι πάνω στη πυραμίδα του χαρτονομίσματος του δολαρίου, του σύμβολου της Μασονίας, τους προπάτορες των σημερινών Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής -την κινητήρια δύναμη προς την Νέα και Μοναδική Παγκόσμια Τάξη.

Κινούν τα νήματα μέσω ημι-μυστικών οργανώσεων όπως οι Bilderbergers, οι Trilaterals, οι CFRs (Council on Foreign Relations), οι Chatham Houses, το WEFs (World Economic Forum) -πες το όπως θες. Οσφυοκάμπτες όπως ο Bush, ο Obama, ο Clinton, η Merkel, ο Hollande, ο Cameron, είναι απλά υποτακτικοί που κυβερνάνε υποτακτικούς. Ένα κατασκεύασμα που έχει γίνει τόσο περίτεχνο και διαβολικό, που φοβάμαι πως μόνο ξερίζωμα μέσω πολέμου μπορεί να το σταματήσει.

Και είναι ακριβώς αυτό που προετοιμάζει το Τέρας προκαλώντας τη Ρωσία και την Κίνα... περικυκλώνοντας την Ρωσία με αεροπλάνα του ΝΑΤΟ, βόμβες και άρματα και παραβιάζοντας κινεζικά εδάφη με πολεμικά πλοία στη Νότια Θάλασσα της Κίνας – και με μια συκοφαντική προπαγάνδα εναντίον κάθε κυρίαρχου κράτους που αρνείται να σκύψει στην αμερικανική υπερδύναμη. Παρόλα αυτά υπάρχει Ελπίδα, το αίμα ζωής της ζωής όλων μας – ότι αυτός ο πύργος του κακού και της απληστίας θα καταρρεύσει πάνω στον εαυτό του από το βάρος της απόλυτης μοχθηρίας του, ελαχιστοποιώντας έτσι την βία. Και πρέπει να καταρρεύσει αυτό εγκληματικό τέρας. Είναι τόσο ξεκάθαρο όσο το παρθένο νερό που ακόμα ρέει από μακρινές αμόλυντες πηγές-ελπίδες της ανθρώπινης επιβίωσης. Μπορεί να πάρει περισσότερο από τη ζωή μας μέχρι να συμβεί αλλά θα συμβεί. Έχει συμβεί πολλές φορές πριν.

Έξοδος ή μη έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Ίσως αρκεί για να παρακολουθήσουμε τη σταδιακή παρακμή της Ευρώπης να παρατηρήσουμε το σημερινό θέαμα γύρω από το Brexit -τους Βρετανούς στο προσκήνιο για την έξοδο ή την μη έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με όλες τις ψεύτικες θεωρίες και εφευρημένες προβλέψεις που το Ηνωμένο Βασίλειο και η ευρωπαϊκή ελίτ διαδίδουν σε όλο τον κόσμο, κανείς δεν ξέρει πραγματικά για ποιο πράγμα μιλάνε. Ο λαός μιας παλιάς-νέας αυτοκρατορίας τολμά να κάνει ένα βήμα, ένα βήμα προς την ελευθερία και την αυτοδιάθεση, ένα βήμα που το μάτι του Εωσφόρου στην κορυφή της πυραμίδας, δεν θα τον αφήσει να κάνει. Είναι απλά ένα σόου, αλλά οι άνθρωποι το πιστεύουν, εξ ου και όλη αυτή η φασαρία για την έξοδο ή μη του Ηνωμένου Βασιλείου από ένα διαβολικό κατασκεύασμα, τις πιθανές συνέπειες ταλαιπωρίας, τις πιθανές απώλειες ή τα κέρδη... έναντι μιας σχεδόν ξεχασμένης και ισοπεδωμένης Ελλάδας, κατεστραμμένης από τις ίδιες άθλιες μακιαβελικές δυνάμεις που στέκονται πίσω από το μυστικό μάτι. Η Ελλάδα, επίσης μια ευρωπαϊκή χώρα, όχι όμως του ιδίου επιπέδου με τη Μεγάλη, Μεγάλη Βρετανία, που έχει τόσο πολύ επαινεθεί, εγκωμιαστεί και κυριολεκτικά λατρευτεί από την αφρόκρεμα του υπόλοιπου δυτικού κόσμου, η Ελλάδα, σήμερα είναι σχεδόν ολοκληρωτικά κατεστραμμένη και αυτό που έχει απομείνει βρίσκεται στην διαδικασία και έχει προγραμματιστεί να συντριβεί και να λεηλατηθεί από αυτούς τους ίδιους τους θαυμαστές, τους παλιούς-νέους αποικιοκράτες -τους δολοφόνους, εκμεταλλευτές, πλιατσικολόγους, βιαστές- πράγματα που η Ελλάδα ποτέ δεν ήταν.

Δεν υπάρχει κανένας όρος που να περιγράφει σωστά αυτό το συνεχιζόμενο, τελειοποιημένο και νομιμοποιημένο έγκλημα κατά της Ελλάδας -και, εν δυνάμει, κατά κάθε άλλης “άτακτης” χώρας της ΕΕ. Οι άνθρωποι στη Δύση είναι τυφλωμένοι από τη μαζική δολοφονική προπαγάνδα που χρηματοδοτείται με απεριόριστα δισεκατομμύρια δολάρια φτιαγμένα από το πουθενά απ' το δυτικό αχαλίνωτο και πολύ μεγάλο για να καταρρεύσει αρπακτικό τραπεζικό σύστημα.

Οι κορυφαίοι πολιτικοί της Γαλλίας, του Βελγίου, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας δεν είναι καλύτεροι. Παρά την λαϊκή βούληση, ακολουθούν κατά γράμμα τις διαταγές της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών, υποδουλώνοντας και εξαθλιώνοντας δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους με την επιβολή λιτότητας, που παράγει φτώχεια, αρρώστια και θάνατο. Η Ισπανία, σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία, καταγράφει 11 αυτοκτονίες την ημέρα, εκ των οποίων τουλάχιστον οι μισές έχουν άμεση σχέση με την οικονομική κρίση, την ανεργία, την απελπισία. Τα ποσοστά καρκίνου έχουν αυξηθεί δραματικά από το 2008.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο βρετανικό Lancet καταλήγει στο συμπέρασμα ότι μεταξύ 2008 και 2010 επιπλέον 260.000 θάνατοι από καρκίνο στις χώρες του ΟΟΣΑ μπορούν να αποδοθούν στις επιπτώσεις της ανεργίας. Οι 160.000 από αυτούς στην ΕΕ. Κατάθλιψη, απώλεια της αυτοεκτίμησης και απελπισία είναι γνωστό ότι οδηγούν όχι μόνο στην αυτοκτονία, αλλά συχνά επηρεάζουν το ανοσοποιητικό σύστημα, προκαλώντας με αυτόν τον τρόπο καρκίνο. Ο αριθμός αυτός δεν υπολογίζει το σύνολο των πρόωρων θανάτων που οφείλονται στον υποσιτισμό και την έλλειψη ιατρικής περίθαλψης και επαρκών ασύλων.

Οι νέες γενιές των λαών των νεο-αποικιοκρατικών εθνών υποβάλλονται σε πλύση εγκεφάλου ώστε να πιστέψουν ότι επιπλέουν στην κορυφή του κόσμου, ότι είναι μέρος της ελίτ, και, ως εκ τούτου, πρέπει να διαιωνίζουν αυτό το δολοφονικό σύστημα. Αυτοί οι ίδιοι ελιτιστές και η νέα γενιά των “μαθητών” τους κατακρίνουν την Ελλάδα ότι είναι διεφθαρμένη και τεμπέλα, και άρα της αξίζει αυτό που εισπράττει, την ίδια ώρα που η διαφθορά πηγάζει από την αποικιοκρατία. Μια χώρα αποδυναμωμένη και τραυματισμένη από τα χρηματοπιστωτικά όπλα, άρματα μάχης και βόμβες, ποδοπατιέται στο έδαφος. Έτσι κι αλλιώς φταίει το θύμα. Αυτές είναι οι αξίες με τις οποίες έχουμε μεγαλώσει στον δυτικό μας κόσμο, οι αξίες που περνούν στις επόμενες γενιές.

Το χαντάκωμα της Ελλάδας στη λήθη είναι ασήμαντο. Αλλά ένα πιθανό Brexit -η Μεγάλη Βρετανική Αυτοκρατορία που εγκαταλείπει την διεφθαρμένη ΕΕ- θα ήταν μια συμφορά. Αυτό το κατασκευασμένο γεγονός πλημμυρίζει όλα τα κύρια μέσα μαζικής ενημέρωσης και κόβει την ανάσα της Ευρώπης. Σε τι διαστρεβλωμένο και εκτροχιασμένο κόσμο ζούμε.

Αυτό που έκανε η Ελλάδα για τον πολιτισμό, όχι μόνο για τη Δύση, αλλά για τον κόσμο -ο ανεκτίμητος πνευματικός πλούτος που μας έδωσε, έχει ξεχαστεί. Κανείς δεν το σκέφτεται πια. Η Δημοκρατία, που πηγάζει από το Μαντείο των Δελφών, την επιτομή μιας δεξαμενής σκέψης για την ειρήνη, αν υπήρξε ποτέ κάτι τέτοιο, η δημοκρατία, η φωνή του λαού για δικαιοσύνη και ισότητα, σήμερα είναι άνευ νοήματος. Ο όρος χρησιμοποιείται για να εξαπατώνται και να κλέβονται οι λαοί -το “Εμείς, ο λαός”- και να πιστεύουν ότι έχουν μέρος του λόγου σε ότι κάνουν οι κυβερνήσεις τους.

Στην πραγματικότητα, έχουμε μια νέα παγκόσμια φιλοσοφία: παγκοσμιοποιημένο νεοφιλελευθερισμό, όπου οι απόψεις των ανθρώπων δεν μετράνε. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούνται ως είλωτες και φθηνό εργατικό δυναμικό. Ο γυμνός φασισμός με νέα λαμπερή φορεσιά. Και όπως και με τα σεξουαλικά ταμπού του μονοθεϊστικού χριστιανικού πολιτισμού μας, δεν μας επιτρέπεται να δούμε, να αναγνωρίσουμε και να μιλήσουμε για τη γύμνια αυτού του νέου φασισμού.

Η αλληλεγγύη χάθηκε

Η αλληλεγγύη χάθηκε, πολύ καιρό τώρα. Παρόλο που γεννιόμαστε μ' αυτή. Αυτό είναι σίγουρο. Μόλις όμως βγούμε έξω από το καταφύγιο της μήτρας, μας αρπάζει η κακιά χούφτα μιας χτυπημένης από την απληστία και καθοδηγούμενης από την απληστία κοινωνίας που εξασφαλίζει ότι δεν θα κοιτάξουμε ποτέ πίσω, πίσω στο βασίλειο από το οποίο προερχόμαστε όλοι μας -το βασίλειο της αλληλεγγύης και της αγάπης.

Η συζήτηση γύρω από το Brexit από μια ελίτ που εξακολουθεί να λατρεύει την κυριαρχία της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, ενώ η ίδια ελίτ περιφρονεί τον νότιο γείτονά της, την Ελλάδα, που κλώτσησε και ξυλοκόπησε ρίχνοντας την στην φτώχεια, σε φρικτά βασανιστήρια, αλλά ποτέ, ποτέ στην υποταγή.

Η Ελλάδα είναι ευάλωτη, η Ελλάδα μπορεί να συντριβεί. Είναι ασήμαντη. Αποτελείται από υπανθρώπους. Η Γερμανία και οι τρόικα κάνουν το σωστό πράγμα -βάζοντας την Ελλάδα και τον Έλληνα στη λήθη. Αυτή φαίνεται να είναι η τρέχουσα άποψη πολλών Ευρωπαίων ηγετών (τρόπος του λέγειν). Πολλοί από αυτούς τους ασπόνδυλους πολιτικούς αντιλαμβάνονται υποσυνείδητα ότι αυτό που κάνουν μπορεί να τους γυρίσει μπούμερανγκ στα μούτρα κάποια μέρα. Γιατί λοιπόν δεν σηκώνονται, γιατί δεν φωνάζουν “σταματήστε το!” στα τέρατα των Βρυξελλών και της Ουάσιγκτον;

Αντί γι' αυτό, οι δειλοί, που στα λίγα εναπομείναντα ίχνη της συνείδησης τους γνωρίζουν το άδικο που γίνεται, επιτρέπουν την συνεχιζόμενη λεηλασία και καταστροφή της Ελλάδας. Είναι η “ορθή πολιτική”. Είναι αυτό που ονομάζεται “political correctness”. Και για να ανήκεις στην ελίτ, θα πρέπει να συμπεριφέρεσαι με πολιτική ορθότητα.

Αυτό που ο Έλληνας δούλεψε επί χιλιετίες στην ιστορία του -ένα σημαντικό μέρος του κεφαλαίου ζωή για τον κόσμο- λεηλατείται και εξοντώνεται από αυτόκλητους αυτοκράτορες του σύμπαντος, τους εταιρικούς ηγέτες της Νέας Τάξης Πραγμάτων, με έδρα την Ουάσιγκτον, το Τελ Αβίβ και το Λονδίνο, και με υπο-παράρτημα εποπτείας τους υποτελείς των Βρυξελλών.

Έτσι συγκρίνονται η Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο τις παραμονές του “ζωτικής σημασίας” σόου του δημοψηφίσματος: Παραμονή ή Έξοδος. Οι ελίτ συμμορφώνονται με τις ελίτ. Συζητούν την τύχη των ελίτ, επειδή θέλουν να είναι μέρος των ελίτ – λόγω συσχέτισης νοητικών δεξιοτήτων (αυτό και αν είναι “τρόπος του λέγειν”). Η Ελλάδα δεν είναι στην οθόνη του ραντάρ τους. Ποιος νοιάζεται αν το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει ή φύγει; -εντάξει, αν φύγει θα μπορούσε να είναι η σταγόνα που θα γκρεμίσει την ΕΕ. Και αυτό θα ήταν ένα καλό πράγμα.

Πιστεύει όμως ειλικρινά κανείς ότι θα επιτραπεί στην Βρετανία, στον σπιούνο των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να εγκαταλείψει την ΕΕ; -Για να το θέσω σε ένα πλαίσιο: Ο δημιουργός της ΕΕ, που δεν ήταν οι Ευρωπαίοι, αλλά η Αμερική, ο αυτοαποκαλούμενος νικητής του Β' Παγκοσμίου Πολέμου- θα επιτρέψει ένα Brexit μόνο εφόσον κρίνει ότι, τώρα, το τεχνητό κατασκεύασμα σφετερισμού, η άνευ Συντάγματος Ευρωπαϊκή Ένωση και το τεχνητό νόμισμα της, το ευρώ έκαναν τον κύκλο τους και μπορεί πλέον να περάσει στην επόμενη φάση, σε μια φεουδαρχική ομάδα εθνών υψηλής τεχνολογίας με χαμηλό εργατικό κόστος -με πάντα τον σωστό αριθμό ανέργων  που θα συντηρείται από τους πρόσφυγες γειτονικών πολέμων και συγκρούσεων. Τους νέους δουλοπάροικους της αυτοκρατορίας με βάση Ουάσιγκτον και Τελ Αβίβ.

Όταν οι Έλληνες ηγέτες στις 5 Ιουλίου 2015 έθεσαν το θέμα της αποδοχής ή όχι της οικονομικής βαριοπούλας της “τρόικα”, ο Ελληνικός λαός αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία κατά της ασφυκτικής λιτότητας. Στη συνέχεια, κάποιος έκανε την προσφορά του Εωσφόρου βάζοντας το όπλο στο κεφάλι των ηγετών και αυτοί, όπως ήταν αχρείοι (ΣτΜ, στο κείμενο “gutless”) παράκουσαν στην απόφαση του λαού, αυτού του ίδιου λαού που τους είχε εκλέξει δημοκρατικά έξι μήνες νωρίτερα. Λέγοντας όχι στον στραγγαλισμό της λιτότητας, θα σήμαινε έξοδο από το ευρώ και, ενδεχομένως, έξοδο από την ΕΕ. Αυτό θα σήμαινε τη σωτηρία της Ελλάδας.

Αλλά οι κυρίαρχοι του σύμπαντος -Ουάσιγκτον, Βερολίνο, Παρίσι και Λονδίνο- δεν μπορούσαν να επιτρέψουν στη νότια, όμορφη και περήφανη Ελλάδα, στους προγόνους του πολιτισμού μας, να γίνει πάλι ανεξάρτητη, αυτόνομη και κυρίαρχη. Η Ελλάδα είναι μια στρατηγική θέση του ΝΑΤΟ -δεν υπήρχε τρόπος να γλυτώσει.

Λίγοι άνθρωποι φαίνεται να έχουν καταλάβει ότι οι υβριστικές απειλές εναντίον της Ελλάδας, οι απειλές απέλασης από το ευρώ και την ΕΕ εκ μέρους του Γερμανού Λόρδου επί των Οικονομικών ήταν μόνο μια μπλόφα. Η Ελλάδα δεν επιτρέπεται να φύγει από την ευρωζώνη, όχι όσο εξακολουθούν να υπάρχουν δημόσια περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να κλαπούν. Και ακόμα λιγότερο να αποχωρήσει από την ΕΕ. Η ελληνική επικράτεια και η στρατηγική της θέση είναι απαραίτητες στο ΝΑΤΟ, το στρατιωτικό κέντρο διοίκησης της υποτελούς ΕΕ για την προστασία της παγκόσμιας εταιρικής αυτοκρατορίας.

Brexit εναντίον Grexit. Η ελίτ εναντίον των υπανθρώπων. Αναρωτιέται κανείς ποιος είναι ποιος;

Έι – είμαστε στον 21ο αιώνα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας του άρτου και του αίματος – και το απολαμβάνουμε.

* Ο Peter Koenig είναι οικονομολόγος και γεωπολιτικός αναλυτής. Είναι επίσης ένα πρώην μέλος του προσωπικού της Παγκόσμιας Τράπεζας και εργάστηκε εκτενώς σε όλο τον κόσμο στους τομείς του περιβάλλοντος και των υδάτινων πόρων. Γράφει τακτικά στα Global Research, ICH, RT, Sputnik, PressTV, Chinese 4th Media, Telesur, The Vineyard of The Saker Blog καιάλλους δικτυακούς τόπους. Είναι ο συγγραφέας του Implosion – An Economic Thriller about War, Environmental Destruction and Corporate Greed” – μυθιστόρημα που βασίζεται σε πραγματικά περιστατικά και σε 30 χρόνια εμπειρίας στην Παγκόσμια Τράπεζα ανά τον κόσμο. Είναι, επίσης, συν-συγγραφέας του The World Order and Revolution! – Essays from the Resistance”.

από το «informationclearinghouse» μέσω του «Τελευταία Έξοδος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου