Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Ο παγκόσμιος πόλεμος ΗΠΑ-Ρωσίας γίνεται όλο και πιο πιθανός ενώ το ΝΑΤΟ συνεχίζει να προκαλεί ασύστολα

Οι περισσότεροι γεωπολιτικοί αναλυτές αξιολογούν τα  ανόητα καμώματα των πολιτικών του σήμερα με αυτά που πραγματοποιούσαν  οι ομόλογοι  τους το μακρινό 1914.
Μιλάμε για τις παραμονές του πρώτου παγκοσμίου πολέμου , και μια περίοδο η οποία προσομοιάζει όσο τίποτε άλλο με την σημερινή, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.
Η  Βρετανία και η Γερμανία πυροδότησαν  τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, που αποτέλεσε  μια φοβερή σύγκρουση που  στοίχισε  δισεκατομμύρια ζωές . Θέλουμε να επαναληφθεί  αυτό;
Δυστυχώς  όμως αυτό ακριβώς γίνεται στην σημερινή εποχή με την επανάληψη της ίδιας  διαδικασίας . Το κόμμα του πολέμου στην Ουάσιγκτον, με την υποστήριξη της αμυντικής βιομηχανίας , την βοήθεια των  μέσων μαζικής ενημέρωσης και των νεο-συντηρητικών, πιέζει επίμονα  για ένα παγκόσμιο  πόλεμο.
Αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ αλλά  και του ΝΑΤΟ  αποστέλλονται στα...
δυτικά σύνορα της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Βαλτικής και της Μαύρης Θάλασσας.
Το ΝΑΤΟ «οπλίζει» και χρηματοδοτεί την Ουκρανία στην σύγκρουση της με τη Ρωσία. Αμερικανοί αξιωματούχοι προέτρεψαν την κυβέρνηση να χτυπήσει τα ρωσικά στρατεύματα στη Συρία.
Τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ ευρίσκονται  στην ρωσική ακτή της Μαύρης Θάλασσας, της Βαλτικής και του Ειρηνικού. Η πολεμική αεροπορία στο ΝΑΤΟ πραγματοποιεί πτήσεις στα  εναέρια σύνορα της Ρωσίας.
Ο αμερικανικός λαός όμως,  έχει επανειλημμένα υποστηρίξει ότι δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση σύγκρουση με τη Ρωσία. Δεν θέλουν τον πόλεμο Αμερικανοί πολίτες αλλά και κανένας πολίτης στον κόσμο . Ο Ρώσος πρόεδρος έχει επανειλημμένα κάνει εκκλήσεις για την εξομάλυνση των σχέσεων.
«Ως εκ τούτου, η καθημερινή προπαγάνδα εναντίον της Ρωσίας που παράγεται στις ΗΠΑ , από τα πλήρως ελεγχόμενα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα αντίστοιχα  ευρωπαϊκά , προωθούν το εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα . Η Γερμανία διεξάγει και αυτή συνεχώς προκλήσεις  εναντίον της Ρωσίας, όμως αυτό δεν είχε καμία αξία . Η Γερμανία δεν είχε ποτέ μια πραγματικά ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο», αναφέρουν Ρώσοι αμυντικοί  αναλυτές .
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, παρά το γεγονός ότι πολλοί πολιτικοί στην χώρα υποστηρίζουν  τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ότι πολλοί Γερμανοί και οι Ευρωπαίοι ανησυχούν βαθύτατα για την πρόκληση από τις ΗΠΑ προς τη Ρωσία.
Η Ουάσιγκτον θα πρέπει να πάψει  να προκαλεί  την Ρωσία, επειδή πολύ απλά ο ρωσικός στρατός είναι πανέτοιμος να πάει σε μάχη. Πολλοί Ευρωπαίοι θέλουν τον τερματισμό των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, οι οποίες βλάπτουν σοβαρά την ΕΕ. Οι ηγεσίες των  ευρωπαϊκών  κρατών όμως  κωφεύουν στις εκκλήσεις των πολιτών .
Οι Αμερικανοί από την άλλη πλευρά   βλέπουν στον Donald Trump την ωμή αλήθεια των Ρεπουμπλικάνων. Ο ίδιος έχει  μόνο μια σαφή έννοια στον παραλογισμό του πολέμου με τη Ρωσία. Είναι πεπεισμένος ότι θα δημιουργήσει καλές σχέσεις με τη Ρωσία.
«Οι ΗΠΑ ήταν  πάντοτε ο  άσπονδος εχθρός, που  προσπαθούσε να εκφοβίσει την Ρωσία. Αλλά φαίνεται απίθανο ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν πρόκειται ποτέ να εκφοβιστεί  και να «προσκυνήσει»  τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν κατανοούν το πόσο  θυμώνουν τον Ρώσο ηγέτη,  «σπρώχνοντας»  σε μια  κατάσταση προς το   χειρότερο που θα είναι  ενδεχομένως ένας παγκόσμιος πόλεμος.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου