Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Νετανιάχου – Τουρκία – Πούτιν: Όλο το σκοτεινό παρασκήνιο


NETANIAXOY ΤΟΥΡΚΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑ 

Ο ΑΣΤΑΘΜΗΤΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΥ ΘΑ ΤΙΝΑΞΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

ΓΙΑΤΙ Ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΩΘΗΣΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΛΥΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ

Στο Ολυμπία είχαμε αποκαλύψει ότι η αντικατάσταση του έντιμου ΥΕΘΑ Moshe Yaalon ο οποίος είχε μάλιστα αναφερθεί εκτενώς στις σχέσεις Τουρκίας – ISIS, ήταν ο προπομπός της βρώμικης επαναπροσέγγισης Νετανιάχου – Τουρκίας. Όταν όλοι οι άλλοι «αποκάλυπταν» επαναπροσέγγιση τουρκίας – Ισραήλ κάθε …τρίμηνο, τα τελευταία έξι.. χρόνια.

Όπως έχουμε αναλύσει, οι σχέσεις Ισραήλ – Τουρκίας βασίζονται αποκλειστικά στο μαύρο χρήμα που λαμβάνουν ισραηλινοί διεφθαρμένοι πολιτικοί και επιτελείς μέσω Σαουδικής Αραβίας, με πρόσχημα το Ιράν. Η Τουρκία δε, που χρηματοδοτεί με άφθονο ναρκοχρήμα όλα τα ακροδεξιά / νεοναζιστικά κόμματα στην Ευρώπη, διατηρεί στενές σχέσεις και με την Ισραηλινή ακροδεξιά, που παρότι παριστάνουν τους «υπερπατριώτες» δεν έβγαλαν ποτέ άχνα για τις σχέσεις της Χαμάς με την Τουρκία. Η Σαουδική Αραβία χρειάζεται το Ισραήλ για να αποτρέπει οποιαδήποτε έξοδο του Ιράν στην Μεσόγειο, πράγμα που θα έκανε το πετρέλαιο του άκρως ανταγωνιστικό και θα γονάτιζε στην κυριολεξία τους σαουδάραβες. Εξ ου και η χρηματοδότηση της σφαγής στην Συρία, όταν ο Ασάντ αποφάσισε να φτιάξει αγωγό που θα έφερνε το Ιρανικό πετρέλαιο απευθείας στην Μεσόγειο.

Διώχνοντας λοιπόν ο Νετανιάχου τον Yaalon και φέρνοντας στην κυβέρνηση τον ακροδεξιό Λίμπερμαν, το σχέδιο επαναπροσέγγισης ήταν ξεκάθαρο και καλοπληρωμένο. Διαβάστε:

Η παραιτηση του Ισραηλινού ΥΠΑΜ Moshe Yaalon, μυρίζει λαμογιά Νετανιαχου – Τούρκων

Περίεργοι ελιγμοί Νετανιαχου με την Τουρκία,μετά τη καρατόμηση του ΥΕΘΑ

Σε αυτό το πλαίσιο, ήταν απαραίτητο από τον Ερντογάν να ζητήσει συγγνώμη από την Ρωσία. Όπως έχουμε αναλύσει στο παρελθόν, ο Νετανιάχου στέκεται στο ένα πόδι μπροστά στον Πούτιν: ΚΟΛΑΣΗ με Πούτιν – Νετανιάχου! Χαμός στην συνάντηση για τις εξελίξεις στην Συρία.

Ο Πούτιν ήταν αυτός που τράβηξε γερά το αυτί στον Νετανιάχου, όταν ο τελευταίος προσπάθησε να επιφέρει χτυπήματα κατά του Ασάντ, για να εξυπηρετήσει τους σαουδάραβες χορηγούς του. Γεγονός στο οποίο αντιδρούσε σφοδρά και ο Ισραηλινός στρατός. Έτσι ο Νετανιάχου υποχώρησε άτακτα ενώ η υπηρεσία πληροφοριών του ισραηλινού στρατού συνεργάστηκε στενά με την Ρωσία στον πόλεμο κατά των ισλαμιστών.

Ο Νετανιάχου λοιπόν ήταν αυτός που υποχρέωσε τον Ερντογάν να γράψει την απολογητική επιστολή στον Πούτιν για την κατάρριψη του αεροσκάφους, προκειμένου να μην εξοργιστεί από την ανακοίνωση της επαναπροσέγγισης. Ο Πούτιν κρατά στάση αναμονής αφού η πολεμική που δέχεται από την Δύση δεν του επιτρέπει αυτή την στιγμή να ανοίξει άλλα μέτωπα. Η ανακοίνωση του Κρεμλίνου φυσικά για την επιστολή Ερντογάν ήταν σκληρή, αλλά δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση στις ανακοινώσεις Νετανιάχου.

ΒΡΑΖΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ

Παρά την παραίτηση του ΥΕΘΑ Yaalon, ο οποίος βοήθησε τα μέγιστα στην μάχη κατά της τουρκοκίνητης τρομοκρατίας, το στράτευμα δεν είδε με καθόλου καλό μάτι την επαναπροσέγγιση που ανακοίνωσε ο Νετανιάχου. Όπως δεν έχουν καμμία εμπιστοσύνη στον Λίμπερμαν αφού γνωρίζουν ότι πίσω από τις εθνοπατριωτικές κορώνες του, κρύβεται ένας καιροσκόπος με σκοτεινές διασυνδέσεις. Ο Ισραηλινός στρατός θα είναι ο αστάθμητος παράγοντας ικανός ακόμα και να τορπιλίσει την όποια συμφωνία φέρει ο Νετανιάχου στο τραπέζι. Αυτό θα φανεί το επόμενο χρονικό διάστημα, όταν οι ανακοινώσεις περάσουν από το επίπεδο προθέσεων σε εφαρμογή.

 

www.olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου