Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές του Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς


Για τον εκλογικό νόμο και την συνταγματική αναθεώρηση συζήτησε με τους Βασίλη Λεβέντη και Σταύρο Θεοδωράκη ο πρωθυπουργός, αλλά όπως είναι λογικό επί τάπητος τέθηκε και το Brexit

Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις του Πρωθυπουργού με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς της αντιπολίτευσης με τους οποίους συζήτησε σχετικά με τον εκλογικό νόμο και τη συνταγματική αναθεώρηση
Συνάντηση με τον επικεφαλής του Ποταμιού
Το ζήτημα των εξελίξεων από το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος κυριάρχησε στον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, κατά την έναρξη της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο τον εκλογικό νόμο και τη συνταγματική αναθεώρηση.
Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι είναι ένα σοκ και...
τόνισε πως πρέπει να είναι κρίσιμη η αντίδραση τις μέρες αυτές γιατί πρόκειται για ένα ορόσημο: «Ή θα κινηθούμε γρήγορα και αποφασιστικά να διορθώσουμε τα λάθη, για να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών ή θα αρχίσει να ξηλώνεται το πουλόβερ», τόνισε προσθέτοντας ότι «θα είναι πολύ αρνητικό για όλους μας».
«Είναι νομίζω η τελευταία ευκαιρία να δούμε όλοι τις ευθύνες μας, γιατί οι ευθύνες δεν είναι ενός κέντρου. Έχουν πολλοί ευθύνη γι' αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, από τη μια ο λαϊκισμός από την άλλη ένα σκληρό γραφειοκρατικό κέντρο», ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού. Τόνισε ότι «πρέπει όλα αυτά και όλοι να αναθεωρήσουμε μερικά πράγματα, γιατί μάλλον δεν θα έχουμε πολλές άλλες ευκαιρίες», διότι, όπως συνέχισε, «το Brexit δυστυχώς δεν έπεσε από τον ουρανό».
Φοβόντουσαν το Grexit, αλλά έτυχε Brexit, ανέφερε ο κ. Τσίπρας, μεταξύ άλλων, και τόνισε ότι είναι κρίσιμες στιγμές και ότι χρειάζεται αναστοχασμός.
Το Brexit στο επίκεντρο της συνομιλίας Τσίπρα-Λεβέντη
Στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Μεγάλη Βρετανία αναφέρθηκαν στον σύντομο διάλογο που είχαν μποροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, πριν από την κατ' ιδίαν συνάντησή τους, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.
Την ελπίδα ότι η Ευρώπη θα διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το αποτέλεσμα εξέφρασε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι εκείνο που χρειάζεται αυτήν την ώρα είναι αποφάσεις για μία καλύτερη Ευρώπη. Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε τη συνομιλία σημειώνοντας ότι οι εξελίξεις ήταν ενδιαφέρουσες. «Πιστεύω ότι δεν έπερεπε να γίνει αυτό το δημοψήφισμα», ανέφερε ο κ. Λεβέντης και πρόσθεσε ότι ο λαός απαντά για την ανεργία, για τους φόρους και τιμωρεί και τη χώρα του και την Ευρώπη.
«Φαίνεται ότι υπάρχει κάτι πιο βαθύ», σχολίασε ο πρωθυπουργός. «Εγώ πιστεύω ότι εκείνο που χρειάζεται είναι να προσπαθήσουμε να κάνουμε την Ευρώπη μεγαλύτερη και σοβαρότερη», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων. «Και καλύτερη» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας, «και όχι τάσεις δραπέτευσης και αποχώρησης», συνέχισε ο Λεβέντης.
«Είναι ένα σοκ αυτό για την Ευρώπη, ας ελπίσουμε ότι θα το διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», απάντησε ο πρωθυπουργός.

πηγή





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου