Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Τζαμί και μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Αθήνα προανήγγειλε ο Τσίπρας

Κοινός μας στόχος είναι να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά στην προσφυγική κρίση, σεβόμενοι ταυτόχρονα τις υποχρεώσεις μας, δήλωσε ο πρωθυπουργός.
Τη δημιουργία τζαμιού και μουσουλμανικού νεκροταφείου στην Αθήνα το αμέσως επόμενο διάστημα προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην έδρα του Συμβουλίου της Ευρώπης, τονίζοντας πως είναι κάτι που έπρεπε να γίνει εδώ και χρόνια.
Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για την ανάγκη τήρησης και σεβασμού των υποχρεώσεων που απορρέουν από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων..
Δικαιωμάτων σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Είναι θεμελιώδης πεποίθησή μου, ότι για να αντιμετωπίσουμε την προσφυγική κρίση, χρειαζόμαστε την ευρωπαϊκή ανταπόκριση: καλύτερη στάση από όλες τις χώρες και τήρηση της διαδικασίας επανεγκατάστασης. Κοινός μας στόχος, από αυτή την άποψη, είναι να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά στην...
προσφυγική- μεταναστευτική κρίση, σεβόμενοι ταυτόχρονα τις υποχρεώσεις μας κατά την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».
«Η αλληλεγγύη είναι κοινή αξία, κοινή αρχή», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «είμαι υπερήφανος που οι Έλληνες πολίτες επιδεικνύουν την αρχή αυτή στην πράξη. Και, γι’ αυτό, καταφέραμε να διαχειριστούμε αυτή την άνευ προηγουμένου κρίση».
«Θα υποβάλλουμε πρόταση στην Κομισιόν που εγκλωβίστηκαν στην Ελλάδα να μπουν σε σειρά προτεραιότητας για την μετεγκατάστασή τους σε άλλες χώρες. Τα προβλήματα της προσφυγικής κρίσης δεν λύνονται με πολιτικές μονομερών ενεργειών και ακροδεξιών πολιτικών. Η Ελλάδα είναι μία χώρα που συνεχίζει να παλεύει σκληρά κατά των συγκεκριμένων πολιτικών. Μόνο όλοι μαζί στην Ευρώπη μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την προσφυγική κρίση», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, ενώ τόνισε πως χρειάζονται ακόμη πολλά βήματα για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου