Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Οι Γαλλικές αρχές λένε στους εργαζόμενους να μην απεργούν γιατί έχει…μπάλα


Κάλεσμα στους επικεφαλής των συνδικαλιστικών ενώσεων να εγκαταλείψουν …
τα σχέδιά τους για νέα διαδήλωση στο Παρίσι και να περιορίσουν τις κινητοποιήσεις τους σε μια και μόνο συγκέντρωση σε συγκεκριμένο χώρο, απηύθυναν τη Δευτέρα οι γαλλικές αρχές, με την ελπίδα να αποφευχθούν τα επεισόδια βίας που αμαύρωσαν τις προηγούμενες κινητοποιήσεις.
Τα συνδικάτα, τα οποία οργανώνουν εδώ και μήνες πορείες εναντίον της μεταρρύθμισης για τις εργασιακές σχέσεις, χαρακτήρισαν «απαράδεκτη» την απαγόρευση στις πορείες, επιμένοντας στα σχέδιά τους να διαδηλώσουν στους δρόμους της πρωτεύουσας της Γαλλίας την προσεχή Πέμπτη.
Η κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να απαγορεύσει την πραγματοποίηση μιας πορείας..

διαμαρτυρίας εάν οι συνδικαλιστικές ενώσεις δεν συμμορφωθούν με τα αιτήματά της.
Η ένταση μεταξύ των κυβερνώντων και των εκπροσώπων των εργαζομένων που αντιτίθενται στη μεταρρύθμιση αυξήθηκε μετά από τα επεισόδια βίας κατά τη διάρκεια πορείας στους δρόμους του Παρισιού την προηγούμενη εβδομάδα.
Εκατοντάδες άνθρωποι κατέστρεψαν βιτρίνες και προσόψεις καταστημάτων, συγκρούστηκαν με την αστυνομία, προκάλεσαν φθορές σε πεζοδρόμια και έσπασαν τα τζάμια των παραθύρων σε ένα παιδικό νοσοκομείο κατά τα διάρκεια οδομαχιών την περασμένη Τρίτη.
Η αστυνομία απάντησε με χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού υπό πίεση και δεκάδες τραυματίστηκαν, και από τις δύο πλευρές.
«Δεδομένης της έντασης και των πρόσφατων συγκρούσεων, το να πραγματοποιηθεί άλλη μια πορεία όπως αυτή την 23η Ιουνίου δεν είναι πιθανό» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του συνδικαλιστικού σωματείου CGT Φιλίπ Μαρτινέζ.
Προκειμένου «να διασφαλιστεί η ελευθερία της έκφρασης» με την προστασία ωστόσο της «δημόσιας τάξης», ο υπουργός προτείνει στους διοργανωτές να πραγματοποιήσουν «μια στατική συγκέντρωση», η οποία σύμφωνα με την αστυνομία «θα επιτρέψει την καλύτερη επίβλεψη και την καλύτερη προστασία της διαδήλωσης».
Στελέχη των δύο μεγαλύτερων συνδικαλιστικών ενώσεων, πάντως, ξεκαθάρισαν ότι δεν θα εγκαταλείψουν τα σχέδιά τους.
Βασικό επιχείρημα των συνδικάτων είναι ότι τα πρόσωπα που προκαλούν τα επεισόδια δεν συνδέονται με το κίνημά τους.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου