Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Το γονάτισμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στον Εσπερινό της Γονυκλισίας, Πεντηκοστή 2016


Σόκαρε πολλούς η πράξη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου να γονατίσει στον Εσπερινό της Γονυκλισίας, 19 Ιουλίου 2016.
Η πράξη αυτή κατακρίθηκε με κραυγές φανατισμού από τους δήθεν προοδευτικούς υπέρμαχους τους "κοσμικού κράτους", που αποφάνθηκαν ότι εκεί δνε πήγε ιδιωτικά αλλά ως ανώτατος άρχοντας και, όπως οι στρατιωτικοί γύρω του, "δεν έπρεπε να γονατίσει", το δε γονάτισμά του είναι ξεφτίλα, θεοκρατία κ.τ.λ.
Ας είναι ευλογημένοι όλοι αυτοί οι αδελφοί μας σχολιαστές. Δικαιούνται να έχουν τη γνώμη τους και να την εκφράζουν φυσικά.
Εμείς πάλι, οι απλοί ορθόδοξοι χριστιανοί, νιώθουμε παρηγοριά με τη φωτογραφία αυτή. Συγχαίρουμε και στηρίζουμε τον Πρόεδρο και τον.. εμπιστευόμαστε, νομίζω, περισσότερο τώρα που είδαμε ότι έχει (τον ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ για μας) σεβασμό στην πνευματική παράδοση του τόπου μας και του λαού μας.
Μόνο που νιώθουμε μέσα μας ότι δεν αρκεί. Πρέπει και να βρει το θάρρος να αντισταθεί στις αποφάσεις που καταστρέφουν τον τόπο και το λαό μας. Μακάρι ο Θεός της Αγάπης να του δώσει αυτό το θάρρος. Από ανθρώπινες πηγές δεν ελπίζουμε να το αντλήσει, αλλά από την πηγή απ' όπου το άντλησαν και το αντλούν όλοι οι άγιοι μάρτυρες.

Τώρα, συμπληρωματικά, ένα μικρό κέρασμα για όλους: 
Το χριστιανικό κράτος 
Ορθοδοξία: Όταν δε γονατίζουμε, ούτε μπροστά στο Θεό!... (γι' αυτούς που νομίζουν πως "ξεφτιλίστηκε" ο Πρόεδρος γονατίζοντας μπροστά στο Θεό, ενώ οι ίδιοι τιμούν τον εαυτό τους γονατίζοντας ενδεχομένως όπου αλλού - με αγάπη το λέω πάντα, επαναλαμβάνω)
«Παιδιά χωρίς Θεό»: ιστοσελίδα για την προώθηση του αθεϊσμού στα παιδιά (εκεί δίνεται η άποψή μας για την πίστη και την απιστία, με σειρά links)
Ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου