Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Όταν τα Ελληνικά Απάτσι προσγειώνονται στο λιμάνι του Αποστόλου Παύλου τρομάζουν τους Νεοθωμανούς.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Τα πράγματα όμως τώρα αλλάζουν δραματικά και πρέπει να περιμένουμε ΕΘΝΙΚΕΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙΣ.
Η φετινή χρονική συγκυρία μοναδική .
Το 5ο κατά σειρά air show ( 25-26 Ιουνίου ) πάνω από το στρατηγικό λιμάνι του Αποστόλου Παύλου της Αν. Μακεδονίας μέσα στα εορταστικά πλαίσια των εκδηλώσεων για τα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της ΠΟΛΗΣ και της μνήμης του Αποστόλου των Εθνών που αποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη στο λιμένα αυτόν , ο οποίος λευτερώθηκε από τους τούρκους και βουλγάρους ανήμερα των ημερών της εορτής του .
Συγκυρία που ΕΊΧΕ ΑΠΟ ΟΛΑ…
Από την μία πλευρά ένα εκκωφαντικό Brexit που δίνει ηχηρό μήνυμα συγκλονιστικών ανατροπών στην γηραιά ήπειρο.
Από την άλλη πλευρά ένα ξεσαλωμένο νεοθωμανό Σουλτάνο που δίνει τα πάντα για να κρατηθεί στην εξουσία με νύχια και με δόντια δράττοντας την ευκαιρία της αποδυνάμωσης της ΕΕ.
¨Τουρκικά πολεμικά πλοία και αεροσκάφη κυκλώνουν την Σκύρο και τα Ψαρά καθώς η Άγκυρα εξέδωσε NAVTEX η οποία δεσμεύει την περιοχή ενδιάμεσα στα δύο νησιά!
Η τουρκική NAVTEX αναφέρει τον όρο GUNNERY EXERCISE που σημαίνει δηλαδή ότι θα χρησιμοποιηθούν πραγματικά πυρά. Διαβάζοντας τις ημερομηνίες η δέσμευση των περιοχών επιχειρείται να...
γίνει από τις 11 Ιουλίου μέχρι τις 31 Αυγούστου.¨ 27Ιουνίου 2016 των Θεόφραστου Ανδρεόπουλου και Μαρίνας Νικολάκη http://www.pronews.gr/portal
ΚΑΙ στην μέση αυτών των γεγονότων οι ΑΓΓΕΛΟΙ της Πολεμικής Αεροπορίας μας και αυτής της Αεροπορίας του Ελληνικού Στρατού με τις τεχνικές πολεμικής επίδειξης το διήμερο αυτό να δίνουν ένα πολύπλευρο μήνυμα
Α. προς τον Ελληνικό Λαό
¨-είμαστε παιδία σας , έτοιμα να θυσιαστούμε για τα ιερά και τα όσια του Έθνους μας ανεξάρτητα με το τι θα συμβεί από εδώ και πέρα στην Ευρώπη¨
Β. προς τις νεοθωμανικές επιλογές.
¨ – μολών λαβέ , αν τολμήσετε θα είναι μια ευκαιρία να βυθομετρήσετε το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ του ΑΙΓΑΙΟΥ ¨
Γ. προς την ΙΣΤΟΡΙΑ του Ρωμαίικου Γένους μας.
Η Ιστορία πάνω από αυτόν τον Λιμένα διέγραψε μοναδικούς πολιτισμικούς και πνευματικούς κύκλους στο Παγκόσμιο στερέωμα …και σήμερα ευλογούσε τα γνήσια παιδιά της, τους ¨ΑΓΓΕΛΟΥΣ της Π.Α¨
Πρέπει την Ελλάδα μας να την κάνουμε Χριστοφρούριτη… αν θέλουμε να επιβιώσουμε μέσα στο ¨Παγκόσμιο Γίγνεσθαι¨
Αυτό έκαναν και οι πρόγονοι μας οι Ρωμιοί που είχαν μνήμη εκκλησιαστικής ιστορίας και Ορθοπραξίας και το μέρος αυτό που αποβιβάστηκε ο Απόστολος Παύλος με την υπόλοιπη Αποστολική Συνοδεία το ονομάτισαν ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ και κατέστησαν την πολιτεία αυτή ΧΡΙΣΤΩΝΥΜΟ και ΧΡΙΣΤΟΦΡΟΥΡΙΤΗ.
Σήμερα που ο δαίμονας του νεοθωμανισμού βγήκε από το καβούκι του και κάνει ¨εγκληματικές τρέλες¨ δείχνοντας το αποτρόπαιο ανθρωποκτόνο προσωπείο του στα πλάτη και τα μήκη της οικουμένης…
στέκεται η μοναδική Χριστώνυμος ιστορία της πατρίδας μας συνολικά με την μαρτυρική , ομολογιακή και αγωνιούσα με τα τεκταινόμενα ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και ΟΡΘΟΠΡΑΞΙΑ.
ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΩΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ…
ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ,
γιατί η αλήθεια δεν κρύβεται
και για την «Ὑπερμάχῳ Στρατηγῷ» ισχύει το ρηθέν:
«ἀθέων ἀγαρηνῶν τὰ βέλη σύντριψον Δέσποινα καὶ πάσαν ἐπιβουλήν δαιμόνων ματαίωσον, λαόν ΧΡΙΣΤΕΠΩΝΥΜΟΝ σκέπον καὶ φύλαττον, ἵνα πόθῳ Σὲ δοξάζομεν»…
ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΠΛΙΣΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ.
Παραμερίζοντας τα συντρίμμια της «νέας εποχής» που βρίσκονται δίπλα μας και ανασηκώνοντας το πνευματικό ξίφος της Ρωμαίϊκης ιστορίας μας, δηλ. της Ελληνοχριστιανικής χιλιόχρονης και πέραν πορείας και παράδοσής μας πρέπει να ανατρέξουμε στο ηρωϊκό παρελθόν του γένους μας.
Η καθαρή ιστορία είναι η αμύθητη περιουσία και το στρατηγικό πλεονέκτημα της ράτσας μας μέσα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, αλλά είναι και το διαμορφωτικό στοιχείο – καταλύτης της πολιτισμικής εξέλιξης.
Να γιατί την κτυπάνε όλα τα σκοτάδια της γης… με πρώτο στόχο να διασπάσουν το Ελληνικό από το Χριστιανικό στοιχείο και στο τέλος να διαλύσουν και τα δύο.
Άραγε αναρωτηθήκαμε που έγινε αυτή η ένωση των δύο ανωτέρω πνευματικών μεγεθών, στον δικό μας μάλιστα Ελλαδικό χώρο και από εδώ αλλοιώθηκε προς το καλύτερο ο μετέπειτα παγκόσμιος πολιτισμός;
Όλοι γνωρίζουμε από τις ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ότι ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ, εξ” αιτίας του οράματός ΤΟΥ με τον Μακεδόνα άνδρα, αποβιβάσθηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη δηλ. στον τότε γνωστό Δυτικό κόσμο στην ακτογραμμή της Ανατολικής Μακεδονίας, στο λιμένα της Αποστολικής Νεάπολης, στην σημερινή επονομαζόμενη πόλη της Καβάλας.
Σε αυτό το μέρος η ΕΥΡΩΠΗ και ο τότε γνωστός κόσμος υποδέχθηκαν ΤΟΝ ΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ δια του Αποστόλου Παύλου που πλέον τον διέδιδε με την Ελληνική γλωσσολαλιά, η οποία έγινε και το εργαλείο της ΘΕΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ να καρπώσει η Χριστιανική Πίστη στην Ρωμαίϊκη Ευρωπαϊκή Επικράτεια.
Από αυτό το μέρος ο Απόστολος των Εθνών μεταφέρει το μήνυμα του ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ και ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΥ Θεανθρώπου Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού, με την βοήθεια της Ελληνικής Γλώσσας και αρχίζει να εδραιώνεται η Ελληνοχριστιανική σκέψη στον πολιτισμό και στην ανθρώπινη διανόηση.
ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΠΟΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΓΙΝΕ ΑΘΟΡΥΒΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΓΑΜΟΣ – ΕΝΩΣΗ της Ελληνόγλωσσης Κλασσικής Αρχαιότητας με το μήνυμα του ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ.
Και φυσικά οι πρόγονοι μας για να τιμήσουν δεόντως αυτό το μέρος το ονόμασαν ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ.
Στην επίσκεψη του Αποστόλου Παύλου «είδαν» την παρουσία του ίδιου του Κυρίου μας ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ που πλέον τον τιμούσαν σαν Πρόσωπο μέσα στην ανθρώπινη ιστορία περιγράφοντας ΑΥΤΟΝ με την ονομασία μιας ολόκληρης πολιτείας.
Η Χριστώνυμος αυτή ονομασία της πόλεως ομολογούσε ΧΡΙΣΤΟ με δύο Φύσεις, την Θεϊκή και την Ανθρώπινη, σε αντίθεση με τις φοβερές αιρέσεις του μονοφυσιτισμού και της εικονομαχίας.
Από τις ιστορικές πηγές καταδεικνύεται ότι στα βυζαντινά χρόνια της χιλιόχρονης Ρωμαίϊκης Αυτοκρατορίας η σημερινή πόλη της Καβάλας ονομαζόταν ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ από το 746 μ.Χ μέχρι την καταστροφή της από τους Οθωμανούς το 1391 μ.Χ., αλλά και μετά μέχρι το 1549 μ.Χ., όταν εμφανίσθηκε η νέα ονομασία της πόλεως σαν Καβάλα.
Αυτήν την «δόξα» της αλλοίωσης ονομάτων ζήλεψε και ο πολύς Γερμανός ιστορικός Ιερώνυμος Wolf το 1562 μ.Χ., παραχαράσσοντας την ονοματολογία ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΑΙΪΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ με την λέξη Βυζάντιο, για να επιτευχθούν ευκολότερα οι στόχοι του Καρλομάγνου από τις συνέπειες των οποίων και μέχρι σήμερα υποφέρουμε…
Ήταν φυσικό λοιπόν και για τους Αγαρηνούς κατακτητές Τούρκους να ισοπεδώσουν την ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ για να μην τους θυμίζει τίποτε από το ΥΠΕΡ ΠΑΝ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ. Αλλά και να δεχθούν τον «εξισλαμισμό» του ονόματος της ΧΡΙΣΤΩΝΥΜΟΥ Πόλεως με ένα άλλο παράξενο και ακαταλαβίστικο όνομα, όπως είναι αυτό της Καβάλας.
Δηλαδή η πόλη αυτή που ήταν η Πύλη του ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ στην Ευρώπη, έπεσε στα χέρια των Τούρκων σαν ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ και ελευθερώθηκε το 1913 σαν Καβάλα.
Τα πράγματα όμως τώρα αλλάζουν δραματικά και πρέπει να περιμένουμε ΕΘΝΙΚΕΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙΣ.
ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ της Πολεμικής Αεροπορίας και της Αεροπορίας του Ελληνικού Στρατού με τον κόπο και τον ιδρώτα τους να δείξουν την υψηλή κατάρτιση και φυσικά όλοι οι συντελεστές αυτής της επίδειξης ( πολιτικό-έδαφους και ιπτάμενο δυναμικό ) πήραν δικαιωματικά τις ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΕΣ ευλογίες που τους αντιστοιχούσαν από την ΠΑΝΑΓΙΑ την ΧΡΙΣΤΟΠΟΛΙΤΙΣΣΑ του κάστρου που στέκει ιστορικά απτόητη στο διάβα των αιώνων και περιβλέπει τον κάτωθι αυτής λιμένα του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ.
ΦΩΤΟ 2Φώτο από on alert
Όλοι αυτοί έλαβαν ευλογίες σε κρίσιμες ημέρες που συμβαίνουν και πρόκειται να συμβούν κρίσιμα πράγματα σε μια Ευρώπη που περιμένει και σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά τον ΕΠΑΝΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ της, με την αναστήλωση του Ορθοδόξου φρονήματος και της αληθινής ιστορικής παραδόσεως.
ΒΙΝΤΕΟ σχετικό με την πρόσφατη επονομασία του Λιμένα σε ΛΙΜΑΝΙ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ. Το 5ο κατά σειρά air show ( 25-26 Ιουνίου ) πάνω από το στρατηγικό λιμάνι του Αποστόλου Παύλου της Αν. Μακεδονίας μέσα στα εορταστικά πλαίσια των εκδηλώσεων για τα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της ΠΟΛΗΣ και της μνήμης του Αποστόλου των Εθνών που αποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη στο λιμένα αυτόν , ο οποίος λευτερώθηκε από τους τούρκους και βουλγάρους ανήμερα των ημερών της εορτής του . Συγκυρία που ΕΊΧΕ ΑΠΟ ΟΛΑ… Από την μία πλευρά ένα εκκωφαντικό Brexit που δίνει ηχηρό μήνυμα συγκλονιστικών ανατροπών στην γηραιά ήπειρο. Από την άλλη πλευρά ένα ξεσαλωμένο νεοθωμανό Σουλτάνο που δίνει τα πάντα για να κρατηθεί στην εξουσία με νύχια και με δόντια δράττοντας την ευκαιρία της αποδυνάμωσης της ΕΕ. ¨Τουρκικά πολεμικά πλοία και αεροσκάφη κυκλώνουν την Σκύρο και τα Ψαρά καθώς η Άγκυρα εξέδωσε NAVTEX η οποία δεσμεύει την περιοχή ενδιάμεσα στα δύο νησιά! Η τουρκική NAVTEX αναφέρει τον όρο GUNNERY EXERCISE που σημαίνει δηλαδή ότι θα χρησιμοποιηθούν πραγματικά πυρά. Διαβάζοντας τις ημερομηνίες η δέσμευση των περιοχών επιχειρείται να γίνει από τις 11 Ιουλίου μέχρι τις 31 Αυγούστου.¨ 27Ιουνίου 2016 των Θεόφραστου Ανδρεόπουλου και Μαρίνας Νικολάκη http://www.pronews.gr/portal ΚΑΙ στην μέση αυτών των γεγονότων οι ΑΓΓΕΛΟΙ της Πολεμικής Αεροπορίας μας και αυτής της Αεροπορίας του Ελληνικού Στρατού με τις τεχνικές πολεμικής επίδειξης το διήμερο αυτό να δίνουν ένα πολύπλευρο μήνυμα Α. προς τον Ελληνικό Λαό ¨-είμαστε παιδία σας , έτοιμα να θυσιαστούμε για τα ιερά και τα όσια του Έθνους μας ανεξάρτητα με το τι θα συμβεί από εδώ και πέρα στην Ευρώπη¨ Β. προς τις νεοθωμανικές επιλογές. ¨ – μολών λαβέ , αν τολμήσετε θα είναι μια ευκαιρία να βυθομετρήσετε το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ του ΑΙΓΑΙΟΥ ¨ Γ. προς την ΙΣΤΟΡΙΑ του Ρωμαίικου Γένους μας. Η Ιστορία πάνω από αυτόν τον Λιμένα διέγραψε μοναδικούς πολιτισμικούς και πνευματικούς κύκλους στο Παγκόσμιο στερέωμα …και σήμερα ευλογούσε τα γνήσια παιδιά της, τους ¨ΑΓΓΕΛΟΥΣ της Π.Α¨ Πρέπει την Ελλάδα μας να την κάνουμε Χριστοφρούριτη… αν θέλουμε να επιβιώσουμε μέσα στο ¨Παγκόσμιο Γίγνεσθαι¨ Αυτό έκαναν και οι πρόγονοι μας οι Ρωμιοί που είχαν μνήμη εκκλησιαστικής ιστορίας και Ορθοπραξίας και το μέρος αυτό που αποβιβάστηκε ο Απόστολος Παύλος με την υπόλοιπη Αποστολική Συνοδεία το ονομάτισαν ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ και κατέστησαν την πολιτεία αυτή ΧΡΙΣΤΩΝΥΜΟ και ΧΡΙΣΤΟΦΡΟΥΡΙΤΗ. Σήμερα που ο δαίμονας του νεοθωμανισμού βγήκε από το καβούκι του και κάνει ¨εγκληματικές τρέλες¨ δείχνοντας το αποτρόπαιο ανθρωποκτόνο προσωπείο του στα πλάτη και τα μήκη της οικουμένης… στέκεται η μοναδική Χριστώνυμος ιστορία της πατρίδας μας συνολικά με την μαρτυρική , ομολογιακή και αγωνιούσα με τα τεκταινόμενα ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και ΟΡΘΟΠΡΑΞΙΑ. ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΩΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ… ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ, γιατί η αλήθεια δεν κρύβεται και για την «Ὑπερμάχῳ Στρατηγῷ» ισχύει το ρηθέν: «ἀθέων ἀγαρηνῶν τὰ βέλη σύντριψον Δέσποινα καὶ πάσαν ἐπιβουλήν δαιμόνων ματαίωσον, λαόν ΧΡΙΣΤΕΠΩΝΥΜΟΝ σκέπον καὶ φύλαττον, ἵνα πόθῳ Σὲ δοξάζομεν»… ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΠΛΙΣΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ. Παραμερίζοντας τα συντρίμμια της «νέας εποχής» που βρίσκονται δίπλα μας και ανασηκώνοντας το πνευματικό ξίφος της Ρωμαίϊκης ιστορίας μας, δηλ. της Ελληνοχριστιανικής χιλιόχρονης και πέραν πορείας και παράδοσής μας πρέπει να ανατρέξουμε στο ηρωϊκό παρελθόν του γένους μας. Η καθαρή ιστορία είναι η αμύθητη περιουσία και το στρατηγικό πλεονέκτημα της ράτσας μας μέσα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, αλλά είναι και το διαμορφωτικό στοιχείο – καταλύτης της πολιτισμικής εξέλιξης. Να γιατί την κτυπάνε όλα τα σκοτάδια της γης… με πρώτο στόχο να διασπάσουν το Ελληνικό από το Χριστιανικό στοιχείο και στο τέλος να διαλύσουν και τα δύο. Άραγε αναρωτηθήκαμε που έγινε αυτή η ένωση των δύο ανωτέρω πνευματικών μεγεθών, στον δικό μας μάλιστα Ελλαδικό χώρο και από εδώ αλλοιώθηκε προς το καλύτερο ο μετέπειτα παγκόσμιος πολιτισμός; Όλοι γνωρίζουμε από τις ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ότι ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ, εξ” αιτίας του οράματός ΤΟΥ με τον Μακεδόνα άνδρα, αποβιβάσθηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη δηλ. στον τότε γνωστό Δυτικό κόσμο στην ακτογραμμή της Ανατολικής Μακεδονίας, στο λιμένα της Αποστολικής Νεάπολης, στην σημερινή επονομαζόμενη πόλη της Καβάλας. Σε αυτό το μέρος η ΕΥΡΩΠΗ και ο τότε γνωστός κόσμος υποδέχθηκαν ΤΟΝ ΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ δια του Αποστόλου Παύλου που πλέον τον διέδιδε με την Ελληνική γλωσσολαλιά, η οποία έγινε και το εργαλείο της ΘΕΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ να καρπώσει η Χριστιανική Πίστη στην Ρωμαίϊκη Ευρωπαϊκή Επικράτεια. Από αυτό το μέρος ο Απόστολος των Εθνών μεταφέρει το μήνυμα του ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ και ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΥ Θεανθρώπου Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού, με την βοήθεια της Ελληνικής Γλώσσας και αρχίζει να εδραιώνεται η Ελληνοχριστιανική σκέψη στον πολιτισμό και στην ανθρώπινη διανόηση. ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΠΟΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΓΙΝΕ ΑΘΟΡΥΒΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΓΑΜΟΣ – ΕΝΩΣΗ της Ελληνόγλωσσης Κλασσικής Αρχαιότητας με το μήνυμα του ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ. Και φυσικά οι πρόγονοι μας για να τιμήσουν δεόντως αυτό το μέρος το ονόμασαν ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ. Στην επίσκεψη του Αποστόλου Παύλου «είδαν» την παρουσία του ίδιου του Κυρίου μας ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ που πλέον τον τιμούσαν σαν Πρόσωπο μέσα στην ανθρώπινη ιστορία περιγράφοντας ΑΥΤΟΝ με την ονομασία μιας ολόκληρης πολιτείας. Η Χριστώνυμος αυτή ονομασία της πόλεως ομολογούσε ΧΡΙΣΤΟ με δύο Φύσεις, την Θεϊκή και την Ανθρώπινη, σε αντίθεση με τις φοβερές αιρέσεις του μονοφυσιτισμού και της εικονομαχίας. Από τις ιστορικές πηγές καταδεικνύεται ότι στα βυζαντινά χρόνια της χιλιόχρονης Ρωμαίϊκης Αυτοκρατορίας η σημερινή πόλη της Καβάλας ονομαζόταν ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ από το 746 μ.Χ μέχρι την καταστροφή της από τους Οθωμανούς το 1391 μ.Χ., αλλά και μετά μέχρι το 1549 μ.Χ., όταν εμφανίσθηκε η νέα ονομασία της πόλεως σαν Καβάλα. Αυτήν την «δόξα» της αλλοίωσης ονομάτων ζήλεψε και ο πολύς Γερμανός ιστορικός Ιερώνυμος Wolf το 1562 μ.Χ., παραχαράσσοντας την ονοματολογία ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΑΙΪΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ με την λέξη Βυζάντιο, για να επιτευχθούν ευκολότερα οι στόχοι του Καρλομάγνου από τις συνέπειες των οποίων και μέχρι σήμερα υποφέρουμε… Ήταν φυσικό λοιπόν και για τους Αγαρηνούς κατακτητές Τούρκους να ισοπεδώσουν την ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ για να μην τους θυμίζει τίποτε από το ΥΠΕΡ ΠΑΝ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ. Αλλά και να δεχθούν τον «εξισλαμισμό» του ονόματος της ΧΡΙΣΤΩΝΥΜΟΥ Πόλεως με ένα άλλο παράξενο και ακαταλαβίστικο όνομα, όπως είναι αυτό της Καβάλας. Δηλαδή η πόλη αυτή που ήταν η Πύλη του ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ στην Ευρώπη, έπεσε στα χέρια των Τούρκων σαν ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ και ελευθερώθηκε το 1913 σαν Καβάλα. Τα πράγματα όμως τώρα αλλάζουν δραματικά και πρέπει να περιμένουμε ΕΘΝΙΚΕΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙΣ. ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ της Πολεμικής Αεροπορίας και της Αεροπορίας του Ελληνικού Στρατού με τον κόπο και τον ιδρώτα τους να δείξουν την υψηλή κατάρτιση και φυσικά όλοι οι συντελεστές αυτής της επίδειξης ( πολιτικό-έδαφους και ιπτάμενο δυναμικό ) πήραν δικαιωματικά τις ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΕΣ ευλογίες που τους αντιστοιχούσαν από την ΠΑΝΑΓΙΑ την ΧΡΙΣΤΟΠΟΛΙΤΙΣΣΑ του κάστρου που στέκει ιστορικά απτόητη στο διάβα των αιώνων και περιβλέπει τον κάτωθι αυτής λιμένα του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ. ΦΩΤΟ 2Φώτο από on alert Όλοι αυτοί έλαβαν ευλογίες σε κρίσιμες ημέρες που συμβαίνουν και πρόκειται να συμβούν κρίσιμα πράγματα σε μια Ευρώπη που περιμένει και σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά τον ΕΠΑΝΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ της, με την αναστήλωση του Ορθοδόξου φρονήματος και της αληθινής ιστορικής παραδόσεως. ΒΙΝΤΕΟ σχετικό με την πρόσφατη επονομασία του Λιμένα σε ΛΙΜΑΝΙ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ. Το 5ο κατά σειρά air show ( 25-26 Ιουνίου ) πάνω από το στρατηγικό λιμάνι του Αποστόλου Παύλου της Αν. Μακεδονίας μέσα στα εορταστικά πλαίσια των εκδηλώσεων για τα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της ΠΟΛΗΣ και της μνήμης του Αποστόλου των Εθνών που αποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη στο λιμένα αυτόν , ο οποίος λευτερώθηκε από τους τούρκους και βουλγάρους ανήμερα των ημερών της εορτής του . Συγκυρία που ΕΊΧΕ ΑΠΟ ΟΛΑ… Από την μία πλευρά ένα εκκωφαντικό Brexit που δίνει ηχηρό μήνυμα συγκλονιστικών ανατροπών στην γηραιά ήπειρο. Από την άλλη πλευρά ένα ξεσαλωμένο νεοθωμανό Σουλτάνο που δίνει τα πάντα για να κρατηθεί στην εξουσία με νύχια και με δόντια δράττοντας την ευκαιρία της αποδυνάμωσης της ΕΕ. ¨Τουρκικά πολεμικά πλοία και αεροσκάφη κυκλώνουν την Σκύρο και τα Ψαρά καθώς η Άγκυρα εξέδωσε NAVTEX η οποία δεσμεύει την περιοχή ενδιάμεσα στα δύο νησιά! Η τουρκική NAVTEX αναφέρει τον όρο GUNNERY EXERCISE που σημαίνει δηλαδή ότι θα χρησιμοποιηθούν πραγματικά πυρά. Διαβάζοντας τις ημερομηνίες η δέσμευση των περιοχών επιχειρείται να γίνει από τις 11 Ιουλίου μέχρι τις 31 Αυγούστου.¨ 27Ιουνίου 2016 των Θεόφραστου Ανδρεόπουλου και Μαρίνας Νικολάκη http://www.pronews.gr/portal ΚΑΙ στην μέση αυτών των γεγονότων οι ΑΓΓΕΛΟΙ της Πολεμικής Αεροπορίας μας και αυτής της Αεροπορίας του Ελληνικού Στρατού με τις τεχνικές πολεμικής επίδειξης το διήμερο αυτό να δίνουν ένα πολύπλευρο μήνυμα Α. προς τον Ελληνικό Λαό ¨-είμαστε παιδία σας , έτοιμα να θυσιαστούμε για τα ιερά και τα όσια του Έθνους μας ανεξάρτητα με το τι θα συμβεί από εδώ και πέρα στην Ευρώπη¨ Β. προς τις νεοθωμανικές επιλογές. ¨ – μολών λαβέ , αν τολμήσετε θα είναι μια ευκαιρία να βυθομετρήσετε το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ του ΑΙΓΑΙΟΥ ¨ Γ. προς την ΙΣΤΟΡΙΑ του Ρωμαίικου Γένους μας. Η Ιστορία πάνω από αυτόν τον Λιμένα διέγραψε μοναδικούς πολιτισμικούς και πνευματικούς κύκλους στο Παγκόσμιο στερέωμα …και σήμερα ευλογούσε τα γνήσια παιδιά της, τους ¨ΑΓΓΕΛΟΥΣ της Π.Α¨ Πρέπει την Ελλάδα μας να την κάνουμε Χριστοφρούριτη… αν θέλουμε να επιβιώσουμε μέσα στο ¨Παγκόσμιο Γίγνεσθαι¨ Αυτό έκαναν και οι πρόγονοι μας οι Ρωμιοί που είχαν μνήμη εκκλησιαστικής ιστορίας και Ορθοπραξίας και το μέρος αυτό που αποβιβάστηκε ο Απόστολος Παύλος με την υπόλοιπη Αποστολική Συνοδεία το ονομάτισαν ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ και κατέστησαν την πολιτεία αυτή ΧΡΙΣΤΩΝΥΜΟ και ΧΡΙΣΤΟΦΡΟΥΡΙΤΗ. Σήμερα που ο δαίμονας του νεοθωμανισμού βγήκε από το καβούκι του και κάνει ¨εγκληματικές τρέλες¨ δείχνοντας το αποτρόπαιο ανθρωποκτόνο προσωπείο του στα πλάτη και τα μήκη της οικουμένης… στέκεται η μοναδική Χριστώνυμος ιστορία της πατρίδας μας συνολικά με την μαρτυρική , ομολογιακή και αγωνιούσα με τα τεκταινόμενα ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και ΟΡΘΟΠΡΑΞΙΑ. ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΩΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ… ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ, γιατί η αλήθεια δεν κρύβεται και για την «Ὑπερμάχῳ Στρατηγῷ» ισχύει το ρηθέν: «ἀθέων ἀγαρηνῶν τὰ βέλη σύντριψον Δέσποινα καὶ πάσαν ἐπιβουλήν δαιμόνων ματαίωσον, λαόν ΧΡΙΣΤΕΠΩΝΥΜΟΝ σκέπον καὶ φύλαττον, ἵνα πόθῳ Σὲ δοξάζομεν»… ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΠΛΙΣΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ. Παραμερίζοντας τα συντρίμμια της «νέας εποχής» που βρίσκονται δίπλα μας και ανασηκώνοντας το πνευματικό ξίφος της Ρωμαίϊκης ιστορίας μας, δηλ. της Ελληνοχριστιανικής χιλιόχρονης και πέραν πορείας και παράδοσής μας πρέπει να ανατρέξουμε στο ηρωϊκό παρελθόν του γένους μας. Η καθαρή ιστορία είναι η αμύθητη περιουσία και το στρατηγικό πλεονέκτημα της ράτσας μας μέσα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, αλλά είναι και το διαμορφωτικό στοιχείο – καταλύτης της πολιτισμικής εξέλιξης. Να γιατί την κτυπάνε όλα τα σκοτάδια της γης… με πρώτο στόχο να διασπάσουν το Ελληνικό από το Χριστιανικό στοιχείο και στο τέλος να διαλύσουν και τα δύο. Άραγε αναρωτηθήκαμε που έγινε αυτή η ένωση των δύο ανωτέρω πνευματικών μεγεθών, στον δικό μας μάλιστα Ελλαδικό χώρο και από εδώ αλλοιώθηκε προς το καλύτερο ο μετέπειτα παγκόσμιος πολιτισμός; Όλοι γνωρίζουμε από τις ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ότι ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ, εξ” αιτίας του οράματός ΤΟΥ με τον Μακεδόνα άνδρα, αποβιβάσθηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη δηλ. στον τότε γνωστό Δυτικό κόσμο στην ακτογραμμή της Ανατολικής Μακεδονίας, στο λιμένα της Αποστολικής Νεάπολης, στην σημερινή επονομαζόμενη πόλη της Καβάλας. Σε αυτό το μέρος η ΕΥΡΩΠΗ και ο τότε γνωστός κόσμος υποδέχθηκαν ΤΟΝ ΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ δια του Αποστόλου Παύλου που πλέον τον διέδιδε με την Ελληνική γλωσσολαλιά, η οποία έγινε και το εργαλείο της ΘΕΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ να καρπώσει η Χριστιανική Πίστη στην Ρωμαίϊκη Ευρωπαϊκή Επικράτεια. Από αυτό το μέρος ο Απόστολος των Εθνών μεταφέρει το μήνυμα του ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ και ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΥ Θεανθρώπου Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού, με την βοήθεια της Ελληνικής Γλώσσας και αρχίζει να εδραιώνεται η Ελληνοχριστιανική σκέψη στον πολιτισμό και στην ανθρώπινη διανόηση. ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΠΟΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΓΙΝΕ ΑΘΟΡΥΒΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΓΑΜΟΣ – ΕΝΩΣΗ της Ελληνόγλωσσης Κλασσικής Αρχαιότητας με το μήνυμα του ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ. Και φυσικά οι πρόγονοι μας για να τιμήσουν δεόντως αυτό το μέρος το ονόμασαν ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ. Στην επίσκεψη του Αποστόλου Παύλου «είδαν» την παρουσία του ίδιου του Κυρίου μας ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ που πλέον τον τιμούσαν σαν Πρόσωπο μέσα στην ανθρώπινη ιστορία περιγράφοντας ΑΥΤΟΝ με την ονομασία μιας ολόκληρης πολιτείας. Η Χριστώνυμος αυτή ονομασία της πόλεως ομολογούσε ΧΡΙΣΤΟ με δύο Φύσεις, την Θεϊκή και την Ανθρώπινη, σε αντίθεση με τις φοβερές αιρέσεις του μονοφυσιτισμού και της εικονομαχίας. Από τις ιστορικές πηγές καταδεικνύεται ότι στα βυζαντινά χρόνια της χιλιόχρονης Ρωμαίϊκης Αυτοκρατορίας η σημερινή πόλη της Καβάλας ονομαζόταν ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ από το 746 μ.Χ μέχρι την καταστροφή της από τους Οθωμανούς το 1391 μ.Χ., αλλά και μετά μέχρι το 1549 μ.Χ., όταν εμφανίσθηκε η νέα ονομασία της πόλεως σαν Καβάλα. Αυτήν την «δόξα» της αλλοίωσης ονομάτων ζήλεψε και ο πολύς Γερμανός ιστορικός Ιερώνυμος Wolf το 1562 μ.Χ., παραχαράσσοντας την ονοματολογία ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΑΙΪΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ με την λέξη Βυζάντιο, για να επιτευχθούν ευκολότερα οι στόχοι του Καρλομάγνου από τις συνέπειες των οποίων και μέχρι σήμερα υποφέρουμε… Ήταν φυσικό λοιπόν και για τους Αγαρηνούς κατακτητές Τούρκους να ισοπεδώσουν την ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ για να μην τους θυμίζει τίποτε από το ΥΠΕΡ ΠΑΝ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ. Αλλά και να δεχθούν τον «εξισλαμισμό» του ονόματος της ΧΡΙΣΤΩΝΥΜΟΥ Πόλεως με ένα άλλο παράξενο και ακαταλαβίστικο όνομα, όπως είναι αυτό της Καβάλας. Δηλαδή η πόλη αυτή που ήταν η Πύλη του ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ στην Ευρώπη, έπεσε στα χέρια των Τούρκων σαν ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ και ελευθερώθηκε το 1913 σαν Καβάλα. Τα πράγματα όμως τώρα αλλάζουν δραματικά και πρέπει να περιμένουμε ΕΘΝΙΚΕΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙΣ. ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ της Πολεμικής Αεροπορίας και της Αεροπορίας του Ελληνικού Στρατού με τον κόπο και τον ιδρώτα τους να δείξουν την υψηλή κατάρτιση και φυσικά όλοι οι συντελεστές αυτής της επίδειξης ( πολιτικό-έδαφους και ιπτάμενο δυναμικό ) πήραν δικαιωματικά τις ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΕΣ ευλογίες που τους αντιστοιχούσαν από την ΠΑΝΑΓΙΑ την ΧΡΙΣΤΟΠΟΛΙΤΙΣΣΑ του κάστρου που στέκει ιστορικά απτόητη στο διάβα των αιώνων και περιβλέπει τον κάτωθι αυτής λιμένα του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ. ΦΩΤΟ 2Φώτο από on alert Όλοι αυτοί έλαβαν ευλογίες σε κρίσιμες ημέρες που συμβαίνουν και πρόκειται να συμβούν κρίσιμα πράγματα σε μια Ευρώπη που περιμένει και σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά τον ΕΠΑΝΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ της, με την αναστήλωση του Ορθοδόξου φρονήματος και της αληθινής ιστορικής παραδόσεως. ΒΙΝΤΕΟ σχετικό με την πρόσφατη επονομασία του Λιμένα σε ΛΙΜΑΝΙ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ.  
Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

πηγή





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου