Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ; Β.Πούτιν: «Η μόνη υπερδύναμη στον κόσμο παραμένουν οι ΗΠΑ»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με  δήλωση του επισημάνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ίσως εξακολουθούν να είναι η μοναδική υπερδύναμη στον  κόσμο, τονίζοντας παράλληλα ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί με οποιονδήποτε  εκλεγεί πρόεδρος τον Νοέμβριο, αλλά όπως τόνισε  δεν επιθυμεί να πάρει συμβουλές από τους Αμερικανούς για το πώς θα ζουν οι Ρώσοι.
Τα  σχόλια του Πούτιν έρχονται σε μια περίοδο μεγάλης έντασης των σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας, για ζητήματα  όπως η Ουκρανία και η Συρία.
Ο Ρώσος ηγέτης  επανέλαβε για άλλη μια φορά τις αστήρικτες επικρίσεις που προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με τα θέματα όπως,  της Ουκρανίας, προσθέτοντας ότι απορρίπτει εκείνους που...
εμποδίζουν την ΕΕ να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με την Ρωσία , αναφέρει σχετικό δημοσίευμα .
Ωστόσο, υπήρχαν καλά πράγματα για την Αμερική.
«Η Αμερική είναι μια μεγάλη δύναμη, ίσως σήμερα είναι η μόνη υπερδύναμη στον κόσμο. «Το αναγνωρίζουμε αυτό» ,δήλωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη, Ρωσία. «Θέλουμε και είμαστε  πρόθυμοι να εργαστούμε με τις Ηνωμένες Πολιτείες», τόνισε ο ίδιος.
Ερωτηθείς  σχετικά με τον υποψήφιο Ντόναλντ Τράμπ ,  ο Πούτιν  προσπάθησε να αντικρούσει τα θετικά σχόλια που έγιναν από τον ίδιο για τον Δημοκρατικό υποψήφιο για τον Λευκό Οίκο κατά το παρελθόν, εξηγώντας ότι αυτά είχαν παρερμηνευθεί.
Τον Δεκέμβριο ο Πούτιν τον περιέγραψε ως «πολύ επιδεικτικό, ταλαντούχο και ως ένα απόλυτο ηγέτη στην προεδρική κούρσα των ΗΠΑ».
Οι παρατηρήσεις αυτές του Ρώσου Προέδρου  προστίθεται στην προσπάθεια  του Κρεμλίνου  να «βοηθήσει»  τον Αμερικανό μεγιστάνα επικεφαλής  του Λευκού Οίκου.
Ο Πούτιν τόνισε επίσης την «θερμή σχέση» με τον πρώην πρόεδρο  των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, η σύζυγος του οποίου  είναι η υποψήφια των Δημοκρατικών  για την Προεδρία των ΗΠΑ.
Είπε επίσης  ότι ήταν ευγνώμων για την προσοχή και το σεβασμό  του Μπιλ Κλίντον προς την  Ρωσία . Αλλά δεν υπήρχαν πολλά για να πει για την Χίλαρι Κλίντον, προφανώς για ευνόητους λόγους.
Η στάση της Ρωσίας έναντι της Χίλαρυ είναι ακόμη αινιγματική για τους πολλούς, σίγουρα όμως θα είναι προετοιμασμένη από κάθε πλευρά, για αυτό είμαστε σίγουροι.
Όσο για τις «γαλιφιές» του Βλαδίμηρου στις ΗΠΑ,  εδώ ταιριάζει γάντι το ρητό του Λαοκόωντα ιερέα των Τρώων για το δώρο των Αχαιών τον  Δούρειο ίππο, « Φοβού τους δαναούς και δώρα φέροντες».

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου