Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Η πολιτική του ... twitter



Το ότι οι Έλληνες πολιτικάντηδες στερούνται σοβαρότητος είναι κάτι που και το γνωρίζουμε πολύ καλά και φροντίζουν να το επιβεβαιώνουν καθημερινά. Ωστόσο μέρα με την ημέρα γίνεται ακόμα πιο εμφανές πως ο κατήφορος που έχει κατρακυλήσει το επίπεδο των ασκούντων την πολιτική εν Ελλάδι οδηγεί ολοένα και σε πιο χαμηλά επίπεδα.

Ο πρωθυπουργός της χώρας θεώρησε σωστό να "παίξει" με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (νέο-ελληνιστί social media) και να (σχεδόν) δημιουργήσει διπλωματικό επεισόδιο με την Τουρκία. Ο Έλληνας πρωθυπουργός γράφει με ύφος που.. χαρακτηρίζει κυρίως κάποιον που θέλει να φανεί "εξυπνάκιας":

«Προς τον πρωθυπουργό Davutoğlu: Ευτυχώς οι πιλότοι μας δεν είναι τόσο νευρικοί όσο οι δικοί σας απέναντι στους Ρώσους. Είναι ανόητο και αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στο Αιγαίο. Ξοδεύουμε δις για εξοπλισμούς. Εσείς για να παραβιάζετε, εμείς για να σας αναχαιτίζουμε. Έχουμε τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα στον αέρα και από κάτω δεν μπορούμε να εντοπίσουμε τους διακινητές που πνίγουν αθώους ανθρώπους».

Είναι τρόπος άσκησης κυβερνητικής πολιτικής οι εξυπνάδες στον twitter; Που είναι η εξωτερική πολιτική της Ελληνικής κυβέρνησης; Που είναι η σθεναρή στάση της στα θέματα του Αιγαίου και των Τουρκικών παραβιάσεων; Δεν μπορεί ο Έλληνας πρωθυπουργός από την την μία να δηλώνει πως «η θάλασσα δεν έχει σύνορα» απαξιώνοντας την Ελληνική επικράτεια και από την άλλη να αστεΐζεται μέσω του twitter με τα εθνικά ζητήματα.
Για την ιστορία πρέπει να αναφερθεί πως ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ahmet Davutoğlu, απάντησε και αυτός στον twitter και σε παρόμοιο τόνο λέγοντας πως «Το σχόλιο για τους πιλότους δεν συνάδει με το πνεύμα των ημερών. Ας επικεντρωθούμε στη θετική μας agenda».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου