Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

ΑΘΛΙΟΙ....Σε εισπρακτικές και τα στεγαστικά πρώτης κατοικίας αντικειμενικής κάτω των 140.000 ευρώ!

Σχόλιο :Α.Α.: Νέα υποχώρηση της κυβέρνησης........Οι άθλιοι θα τα δώσουν όλα! Πρώτα πανηγυρίζουν (και καλά) πως δεν υπάρχει υποχρέωση πώλησης των "κόκκινων" δανείων με εγγύηση του Δημοσίου,ξαφνικά κατεβάζουν μια τέτοια τροπολογία όπου υπάρχει ΚΑΙ η πώληση των δανείων των πυροπλήκτων και σεισμοπλήκτων και,σαν να μην έφτανε αυτή η ξεφτίλα,αρνούνται την αίτηση διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας που θέλει να καταθέσει το ΚΚΕ!Αυτή είναι η δημοκρατία τους,αυτός είναι ο σεβασμός τους προς τους θεσμούς που - υποτίθεται - υπηρετούν! Είστε μεγάλοι ξεφτίλες! Υ.Γ. Αφού είστε...μπετόν αρμέ 153 γιατί φοβάστε την ονομαστική ρε...λεβέντες?Μήπως θέλετε να προστατεύσετε...την αντιπολίτευση??? ‪#‎ξεφτίλες‬ Tην ανάθεση της διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων («κόκκινων») στεγαστικών δανείων που έχουν συναφθεί με υποθήκη ή με προσημείωση υποθήκης πρώτης κατοικίας αντικειμενικής αξίας μέχρι 140.000 ευρώ σε...
ανώνυμες εταιρίες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις, προβλέπει τροπολογία που κατέθεσαν στη Βουλή το μεσημέρι οι υπουργοί Οικονομίας Γ. Σταθάκης και Οικονομικών Ε. Τσακαλώτος. Με την τροπολογία Σταθάκη-Τσακαλώτου η αναστολή μέχρι 31/12/2017 που προέβλεπε η παράγραφος 1 του άρθρου 70 του ν. 4389/2016 καταργείται όσον αφορά στις διατάξεις για την ανάθεση των δανείων αυτών σε Ανώνυμες Εταιρίες Διαχείρισης Απαιτήσεων και παραμένει σε ισχύ μόνο όσον αφορά τις διατάξεις για την πώληση ή την μεταβίβαση των απαιτήσεων από τα δάνεια αυτά σε Εταιρίες Απόκτησης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις. Ουσιαστικά με την κατάργηση της αναστολής ελάχιστες μέρες από τη στιγμή που άρχισε να ισχύει αποκαλύπτεται η υποχώρηση της κυβέρνησης στις πιέσεις των δανειστών για ανάθεση ακόμη κι αυτών των στεγαστικών δανείων σε Εταιρίες Διαχείρισης, δηλαδή σε ιδιωτικές εταιρίες που θα έχουν το δικαίωμα να προχωρούν ακόμη και στην επιβολή μέτρων αναγκαστικής είσπραξης σε βάρος των δανειοληπτών, που στην πλειονότητά τους είναι οικονομικά αδύναμοι πολίτες. Με την ίδια τροπολογία, καταργείται, πριν καλά-καλά ισχύσει, και η εξαίρεση των δανείων που είναι εγγυημένα από το Δημόσιο από τις διατάξεις που προβλέπουν την ανάθεση της διαχείρισης ή την πώληση και μεταβίβαση απαιτήσεων σε Εταιρίες Διαχείρισης ή σε Εταιρίες Απόκτησης Απαιτήσεων, αντίστοιχα. Όλα αυτά τα δάνεια χωρίς καμία εξαίρεση – ακόμη δηλαδή και τα δάνεια των σεισμόπληκτων και πυρόπληκτων πολιτών - θα μπορούν πλέον οι τράπεζες να τα αναθέσουν προς διαχείριση ή να τα πωλήσουν σε ιδιωτικές εισπρακτικές εταιρίες ή σε ιδιωτικά funds, αντίστοιχα!
 Οι αλλαγές στο καθεστώς διαχείρισης ή πώλησης των ειδικών κατηγοριών δανείων, τις οποίες προβλέπει η τροπολογία Σταθάκη-Τσακαλώτου έχουν, αναλυτικά, ως εξής: 
1. Η αναστολή μέχρι 31/12/2017 των διατάξεων για τη δυνατότητα ανάθεση της διαχείρισης των δανείων και των πιστώσεων με υποθήκη η προσημείωση υποθήκης πρώτης κατοικίας αντικειμενικής αξίας έως 140.000 ευρώ παύει να ισχύει. Αντιθέτως, η αναστολή μέχρι 31/12/2017 των διατάξεων για την δυνατότητα πώλησης και μεταβίβασης των εν λόγω δανείων εξακολουθεί να ισχύει.  2. Καταργείται η διάταξη που προβλέπει την εξαίρεση των πάσης φύσεως δανείων με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου από τις διατάξεις για την δυνατότητα ανάθεσης της διαχείρισης ή την δυνατότητα πώλησης και μεταβίβασης των σχετικών απαιτήσεων σε ιδιωτικές εταιρίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου