Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Έσοδα – μαμούθ για τους δημοσιογράφους του Mega, με δανεισμό από τις τράπεζες που πλέον εμείς πληρώνουμε

Αυτός είναι ο όρος. Αποκεφαλαιοποίηση και όχι ανακεφαλαιοποίηση, αφού μας παίρνουν το κεφάλι για να συνεχίσουν να τροφοδοτούν το σύστημα διατήρησης της εξουσίας. Τράπεζες – καναλάρχες – δημοσιογράφοι – πολιτικοί. Κρίκοι στην αλυσίδα που μας δένει.

Δείτε τι γράφει ο Πιτσιρίκος:

Διαβάζω στο Unfollow που κυκλοφορεί πως «τη διετία της κρίσης και του μνημονίου η οικογένεια (ατομικό εισόδημα και εταιρεία) Πρετεντέρη δήλωσε κάτι παραπάνω από 700.000 ευρώ, ο Μανώλης Καψής 250.000 ευρώ, ο Νίκος Στραβελάκης… …430.000 ευρώ, ο Παύλος Τσίμας 410.000 ευρώ και η Όλγα Τρέμη 480.000 ευρώ». Το Unfollow επισημαίνει πως «Το τηλεοπτικό κανάλι στο οποίο εργάζονται, οφείλει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε τραπεζικά δάνεια. Και οι τράπεζες, τις οποίες ετοιμαζόμαστε να αναχρηματοδοτήσουμε τη στιγμή που η λιτότητα μας σφίγγει ολοένα και περισσότερο, εξακολουθούν να χορηγούν δάνεια στο MEGA».
Με τέτοια συμβόλαια, δεν πρέπει να κάνει σε κανέναν εντύπωση το πόσο υστερικά στήριξαν το Μνημόνιο οι τηλεδημοσιογράφοι του Mega, πόσο λυσσαλέα επιτίθενται σε όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες, και πόσο πολύ επιθυμούν να πάνε οι μισθοί (των υπόλοιπων πολιτών) στα 200 ευρώ.
Και φυσικά, τα συμβόλαιά τους ήταν ακόμα μεγαλύτερα, όταν στήριζαν τις προηγούμενες κυβερνήσεις που οδήγησαν την χώρα στην χρεωκοπία.
Βέβαια, εγώ εξακολουθώ να έχω μια απορία. Ο καλός αριστερός δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας μου είχε γράψει πέρσι «πώς γίνεται, μετά από 35 χρόνια εργασίας, κάποια από αυτά καλοπληρωμένης, να έχω στον τραπεζικό μου λογαριασμό ίσα-ίσα το ισόποσο των τριών επόμενων δόσεων του στεγαστικού μας δανείου, ούτε μια μετοχή, ούτε έναν off shore
λογαριασμό». Έλα ντε, πώς γίνεται;

Πες μας επιτέλους. Μήπως τα μοιράζεις στους φτωχούς; (Συνεχίστε να τους κοιτάτε,
είναι ωραίοι. Και η παρουσία τους ακόμα στα κανάλια -όπως και η ύπαρξη των
χρεωκοπημένων καναλιών των νταβατζήδων που συνεχίζουν να νέμονται τις δημόσιες
συχνότητες χωρίς καν άδεια- αποδεικνύουν πως οι Έλληνες είναι για τα μπάζα.)

Πηγή:
http://pitsirikos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου