Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Διεθνής διασυρμός για την κυβέρνηση Σαμαρά.





Διεθνής διασυρμός για την κυβέρνηση Σαμαρά. Πλησιάζει η ώρα που οι Έλληνες πολιτικοί θα συλλαμβάνονται για συγκάλυψη φοροφυγάδων με το που πατάνε τα πόδια τους στο αμερικανικό έδαφος. Η ίδια η επικεφαλής του IMF Κριστίν Λαγκάρντ που έδωσε την λίστα στον ανεκδιήγητο Παπακωνσταντίνου ετοιμάζεται να δώσει έκτακτη συνένετυξη τύπου με την οποία θα καταγγέλει την ελληνική κυβέρνηση και τους Έλληνες πολιτικούς. Στο μεταξύ τα διεθνή ΜΜΕ με συνεχή ρεπορτάζ τους καλύπτουν την σύλληψη Βαξεβάνη.
Το νοσηρό κλίμα της παρακμιακής χούντας συμπληρώνουν και οι φωτογραφίες των στρατιωτών στους δρόμους της Θεσσαλονίκης με τον Παπούλια να αναχωρεί με την Mercedes του λίγο μετά τις υποκριτικές δηλώσεις συμπαράστασης στους Έλληνες.

Mείνετε συντονισμένοι. Είναι πολύ πιθανό οι 3 φαύλοι της συγκυβέρνησης να μας οδηγήσουν σε ακραίες καταστάσεις πριν εγκαταλείψουν νύχτα της Ελλάδα κάτω από την λαική κατακραυγή.





Την σύλληψη του ερευνητή δημοσιογράφου έχουν διατάξει οι Ελληνικές Αρχές όταν το περιοδικό το οποίο εκδίδει, αποκάλυψε τα ονόματα χιλιάδων Ελλήνων οι οποίοι είχαν τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία, συμπεριλαμβανομένων μελών της πολιτικής και επιχειρηματικής ελίτ της χώρας.

Το ένταλμα σύλληψης, το οποίο εκδόθηκε από την εισαγγελία Αθηνών για τον εκδότη του περιοδικού Hot Doc, είναι η τελευταία περίεργη εξέλιξη σ’ ένα έπος που πλήττει την Ελλάδα για βδομάδες και αφορά τις αδιέξοδες προσπάθειες της Ελληνικής κυβέρνησης να εντοπίσει δήθεν τους φοροφυγάδες από μια λίστα ονομάτων που τους παρέχονται από τις γαλλικές αρχές.

To Reuters για τον Κώστα Βαξεβάνη








Αναφορά στην εισαγγελική παραγγελία και τη ένταλμα σύλληψης κατά του Κώστα Βαξεβάνη κάνει και το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters με δημοσίευμά του: «Η ελληνική αστυνομία βρίσκεται στην αναζήτηση του εκδότη περιοδικού για να τον συλλάβει μετά τη δημοσίευση της λίστας με –πάνω από 2.000 ονόματα πλουσίων Ελλήνων που έχουν καταθέσει σε ελβετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, ανέφεραν από την Αστυνομία το Σάββατο. Η επονομαζόμενη λίστα Λαγκάρντ- που δόθηκε στην Ελλάδα από τις γαλλικές αρχές το 2010 με ονόματα που πιθανώς φοροδιαφεύγουν- έχει γίνει μείζον θέμα στα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης τις τελευταίες εβδομάδες. Η λίστα πήρε το όνομα της Κριστίν Λαγκάρντ, αφού ήταν εκείνη την περίοδο υπουργός οικονομικών στη Γαλλία. Το Hot Doc δημοσίευσε το Σάββατο τη λίστα με 2059 ονόματα συμπεριλαμβανομένων και γνωστών προσωπικοτήτων, λέγοντας ότι την παρέλαβε ανώνυμα. Οι αρχές δεν επιβεβαίωσαν αν η λίστα είναι αυθεντική. Ο εισαγγελέας παρήγγειλε τη σύλληψη του εκδότη Κώστα Βαξεβάνη για παραβίαση του νόμου δημοσίευσης προσωπικών δεδομένων, είπε η αστυνομία. Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι τα πρόσωπα ή οι εταιρίες που συμπεριλαμβάνονται στην εν λόγω λίστα έχουν παραβιάσει το νόμο φοροδιαφεύγοντας ή ξεπλένοντας χρήμα, είπαν επίσημα χείλη. Η λίστα έχει ανοίξει μεγάλη κουβέντα στην σχεδόν χρεοκοπημένη Ελλάδα, με το λαϊκό θυμό για τους πολιτικούς και την πλούσια ελίτ να μεγαλώνει όσο τα μέτρα λιτότητας επηρεάζουν τα φτωχότερα στρώματα της κοινωνίας».


 http://kourdistoportocali.com/articles/15430.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου