Παράλληλα επισήμανε ότι είναι βέβαιο πως «η τρικομματική κοινοπραξία» θα καταρρεύσει, ενώ σημείωσε, ότι θα ζητήσει εκλογές όταν θα μπορεί να τις επιβάλει.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του Βαγγέλη Βενιζέλου για την υπόθεση με τη λίστα των καταθετών της Ελβετίας, κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι κάποιους προστάτευε.
«Δεν είναι δυνατόν να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ»
«Δεν αποτελεί στόχο ή επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ η έξοδος της χώρας από το ευρώ», είπε ο Αλ. Τσίπρας και χαρακτήρισε ως ένα «ωραίο παραμύθι με ενδιαφέροντα δράκο» το ενδεχόμενοεξόδου από το κοινό νόμισμα.
«Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να φύγει από το ευρώ γιατί θα καταστραφούμε. Αυτό που φωνάζουμε είναι ότι δεν μπορεί να φύγει μια χώρα από το ευρώ. Αυτό που κατανοούν φοιτητές στα πρώτα έτη των σπουδών τους δεν μπορούμε να το καταλάβουμε; Υφίσταται θέμα ευρώ αν θα διατηρηθεί ως νόμισμα, όχι αν η Ελλάδα θα είναι μέσα» σημείωσε.
«Έχουμε σχέδιο»
Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την βεβαιότητα ότι «η τρικομματική κοινοπραξία θα καταρρεύσει» και υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει «τις τελευταίες πινελιές στο σχέδιο για την ανασυγκρότηση της χώρας».
«Έχουμε έτοιμο σχέδιο να σταματήσει ο κατήφορος και να επιβληθεί κοινωνική δικαιοσύνη» επισήμανε και πρόσθεσε ότι «όλοι μαζί πρέπει να βάλουμε πλάτη για να πάμε σε ένα άλλο μοντέλο».
Υποσχέθηκε ότι δεν θα συνεχιστεί η ατιμωρησία, ότι θα πληρώσουν οι πλούσιοι, ότι θα ανοίξουν λογαριασμοί και θα δημευθούν περιουσίες, εφόσον αποδειχθεί ότι έχουν βγει παράνομα χρήματα στο εξωτερικό ή ότι κάποιοι πλουτίζουν εις βάρος του ελληνικού λαού.
«Έχουμε έτοιμο σχέδιο για την διαπραγμάτευση με τους εταίρους» επισήμανε, ακόμη, ο επικεφαλής τους ΣΥΡΙΖΑ.
Σημείωσε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει Μνημόνιο.
«Αν έρθουμε και εφαρμόσουμε λιτότητα τότε θα πεθάνει κάθε ελπίδα του ελληνικού λαού»επισήμανε και επανέλαβε: «Το μνημόνιο θα καταργηθεί· θα ακυρωθεί στη Βουλή όπως ψηφίστηκε. Αυτή είναι η αρχή για την διαπραγμάτευση».
Επανέλαβε, δε, την πρότασή του για διεθνή διάσκεψη στην οποία θα εξεταστεί το ζήτημα του χρέους της χώρας και επανέλαβε ότι η αποπληρωμή του χρέους θα πρέπει να γίνει με ρήτρα ανάπτυξης, όπως συνέβη με τη μεταπολεμική Γερμανία.
Ερωτηθείς εάν είναι έτοιμος να μιλήσει με τη γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, απάντησε:«Είμαι έτοιμος να συζητήσω ακόμη και με τον χειρότερο εχθρό μου» και υπογράμμισε:«Όταν κάτσω απέναντι στη Μέρκελ θα ξέρει ότι έχει απέναντί της έναν πολιτικό που δεν είναι ούτε στις λίστες της Siemens, ούτε στις ατζέντες του Χριστοφοράκου».
«Εγώ είμαι καθαρός»
«Είμαι καθαρός και έντιμος απέναντι στο λαό» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, για να επιτεθεί στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για το θέμα της λίστας των Ελλήνων με τις ελβετικές καταθέσεις.
«Ποιους προστάτευε ο Βαγγέλης Βενιζέλος; Μήπως κάποιοι από αυτούς είναι διαμορφωτές της κοινής γνώμης, ή επιχειρηματίες που έλεγαν ότι θα χάσουν τη δουλειά τους όποιοι ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, ή επιχειρηματίες – χρηματοδότες κομμάτων; Είναι ένα μεγάλο ερώτημα ποιοι είναι αυτοί; Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν γνωρίζει, ενώ γνωρίζουν ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, φαντάζομαι και ο κ. Κουβέλης -δεν θα είναι διακοσμητικός σε αυτήν την κυβέρνηση συνεργασίας. Και δεν είναι η μοναδική λίστα. Και το ζήτημα είναι εάν θα εισπραχθεί έστω και ένα ευρώ από όλες τις λίστες έως ότου έρθουν τα κατάπτυστα μέτρα στη Βουλή».
Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι σε αντίθετη περίπτωση, «ο λαός έχει κάθε δικαίωμα να διεκδικήσει η μη νομιμοποιημένη εξουσία να οδηγηθεί εκ νέου στην κρίση του».
«Θα ζητήσουμε εκλογές, όταν θα μπορούμε να τις επιβάλουμε»
Ερωτηθείς για το εάν θα θέσει θέμα πρόωρων εκλογών, ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι προτεραιότητα είναι η μάχη κατά της επιβολής του πακέτου των μέτρων. Ωστόσο, τόνισε:«Θα ζητήσουμε [εκλογές] όταν θα είμαστε σε θέση να τις επιβάλουμε· πιστεύω θα είναι πολύ σύντομα».
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι είναι θέμα εθνικής κοινωνικής ανάγκης να αποφασίσει ο ελληνικός λαός να πάρει το ρίσκο να αλλάξουν τα πράγματα.
Η Χρυσή Αυγή είναι γέννημα της πολιτικής λιτότητας
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι τον συγκλονίζει η άνοδος της Χρυσής Αυγής, αλλά τόνισε ότι υπάρχει πλήρης επίγνωση ότι μέρος του λαού παραπλανάται από τον μανδύα του αντισυστημικού που φορά η Χρυσή Αυγή. «Όμως, δεν υιοθετεί τα φασιστικά ιδεώδη της»παρατήρησε ο Αλ.Τσίπρας.
«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τις αιτίες. Και η Χρυσή Αυγή είναι γέννημα – θρέμμα της σκληρής και βίαιης πολιτικής που ασκείται. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τον εκφασισμό της κοινωνίας μας και ο καλύτερος τρόπος να το κάνουμε αυτό είναι να σταματήσουμε τον οικονομικό και κοινωνικό κατήφορο» υπογράμμισε.

newsbomb.gr