Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Όταν η Χρυσή Αυγή «γλείφει» τον Πέτρο Γαϊτάνο

Σε... ειδύλλιο φαίνεται ότι εξελίσσεται η σχέση του γνωστού τραγουδιστή Πέτρου Γαϊτάνου με τη Χρυσή Αυγή, μετά τις δηλώσεις του πρώτου ότι του αρέσει ο «τσαμπουκάς» του ακροδεξιού κόμματος.
Σε δημοσίευμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής «επέστρεψε» τις φιλοφρονήσεις χαρακτηρίζοντας τον Πέτρο Γαϊτάνο «καταξιωμένο», «αξιόλογο καλλιτέχνη» με μεγάλη προσφροά στους εκκληστιαστικούς Βυζαντινούς ύμνους προσθέτοντας πως «είναι από τους ελάχιστους καλλιτέχνες που έχουν εκφραστεί ανοικτά υπέρ του του Εθνικιστικού Λαϊκού Κινήματος» ενώ εκτιμά πως αυτή του τη στάση θα την... πληρώσει από τα «γνωστά κυκλώματα».
Αναλυτικά το δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής έχει ως εξής:
Ένας καταξιωμένος κι αξιόλογος καλλιτέχνης με μεγάλη προσφορά στους εκκλησιαστικούς Βυζαντινούς ύμνους, ο Πέτρος Γαϊτάνος, εκφράστηκε πρόσφατα θετικά για την δράση και την παρουσία της Χρυσής Αυγής στην ελληνική κοινωνία.
Συγκεκριμένα, δήλωσε: "Θεωρώ ότι η Χρυσή Αυγή εν μέρει καλά πράττει! Μ' αρέσει αυτό που κάνει η Χρυσή Αυγή, όμως δεν μ' αρέσει να γίνεται από μόνο του. Πρέπει κάποια στιγμή να ανασκουμπωθούν και να το κάνουν οι πολιτικοί. Προτιμώ η Χρυσή Αυγή να ξεφύγει λίγο παρά να λούζομαι τη χαζοευγένεια των ΜΜΕ και των πολιτικών, οι οποίοι μας έχουν καταστρέψει. Προτιμώ μια Χρυσή Αυγή που θα είναι τσαμπουκάδες. Μ' αρέσει ο τσαμπουκάς της!Θέλουμε όλα να είναι μέσα στην ευγένεια... Και γιατί η Χρυσή Αυγή είναι τόσο επιθετική; Γιατί η Χρυσή Αυγή αποκαθιστά την αστυνομία; Ξέρετε πόσες φορές παρακολουθώντας τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ήθελα να κάνω αυτό που κάνει η Χρυσή Αυγή; Ξέρετε πόσες φορές κυκλοφορώ στους δρόμους και βλέπω να πωλούνται παράνομα τα cd μας και μου έρχεται να πιάσω αυτούς τους μαύρους και να πάρω όλα τα cd και να τα σπάσω στο κεφάλι τους; Και να βλέπω απέναντι τους αστυνομικούς να τους κοιτάζουν; Τι πρέπει να κάνουμε να λέμε με ευγένεια σας παρακαλούμε πάρτε τους μαύρους με τα cd; Όχι, καλά κάνουν!".
Να σημειωθεί πως ο Πέτρος Γαϊτάνος είναι από τους ελάχιστους -αν όχι ο μοναδικός μέχρι στιγμής- που έχει εκφραστεί ανοιχτά υπέρ του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος και ίσως αυτό να του κοστίσει από τα γνωστά κυκλώματα που ελέγχουν τον καλλιτεχνικό χώρο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου