Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Αήθεις τηλεφωνικές απειλές στον Μητροπολίτη Παύλο: «Θα έρθουμε εκεί και θα σας γαμ... »

Απειλές κατά της ζωής του δέχθηκε ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, λίγες ημέρες αφότου εξέφρασε τις επικριτικές του θέσεις για τη δράση της Χρυσής Αυγής.
Οπως αναφέρει το pheme.gr, άγνωστος τηλεφώνησε στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου στη Σιάτιστα και απείλησε τον Μητροπολίτη Παύλο: «Πείτε του ότι θα έρθουμε εκεί και θα σας γαμ......».
Εντρομος ο ιερέας του Μητροπολιτικού Ναού, πατήρ-Στέφανος, ο οποίος είχε απαντήσει στο τηλεφώνημα, ενημέρωσε αμέσως τον πρωτοσύγκελτο της Μητρόπολης, Αρχιμανδρίτη Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλο για την τηλεφωνική επίθεση. Λίγο αργότερα απειλητικό τηλεφώνημα δέχθηκε και ο πρωτοσύγκελλος Εφραίμ.
Οι ιερείς της περιοχής  σε επικοινωνία που είχαν με το pheme.gr, εκφράζουν φόβους για ενδεχόμενη επίθεση εναντίον του Μητροπολίτη Σιατίστης. «Ουδείς γνωρίζει τι είναι ικανοί να πράξουν. Όταν δεν φοβούνται να υβρίσουν με ακατανόμαστες εκφράσεις τους ιεράρχες της ελληνικής εκκλησίας, είναι ικανοί να πράξουν οτιδήποτε», υποστηρίζουν.
Τους φόβους τους, ωστόσο, δεν φαίνεται να συμμερίζεται ο Παύλος, ο οποίος φέρεται να τους είπε: «Ας κοπιάσουν στον ναό του κυρίου και ας πράξουν ό,τι αγαπούν».
Υπενθυμίζεται ότι ο  Μητροπολίτης Παύλος είναι ένας με ένα κείμενό του που έγραψε στην εκκλησιαστική ιστοσελίδα romfea.gr ο ιεράρχης άσκησε δριμεία κριτική για τα επεισόδια που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα έξω από το θέατρο «Χυτήριο» με αφορμή την παράσταση «Corpus Christi».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου