Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Ο γαμπρός του Κλίντον στην Αθήνα - Η Ελλάδα μπορεί να απογειωθεί στο τέλος του 2013

«Η Ελλάδα μπορεί υπό προϋποθέσεις να απογειωθεί στο τέλος του 2013», υποστήριξε ο Μαρκ Μεζβίνσκι, γαμπρός του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον και συνιδιοκτήτης του hedge fund «Eaglevale Partners» που ειδικεύεται στη χρηματοδότηση νέων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr o Μάρκ Μεζβίνσκι βρέθηκε στην Αθήνα προκειμένου να αξιολογήσει τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας να ανακάμψει. O κ. Μεζβίνσκι υποστήριξε ότι οι αξίες των εταιριών στην Ελλάδα είναι υποτιμημένες κατά 25% εκτιμώντας ότι αν η Ελλάδα καταφέρει να αντέξει τις κοινωνικές πιέσεις που διέρχεται λόγω του μνημονίου, θα φτάσει σε πρωτογενές πλεόνασμα το 2013, οπότε και ενδέχεται να ακολουθήσει μια τροχιά ανάκαμψης και να μπει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξη στο τέλος του έτους ή το αργότερο τις αρχές του 2014.
Ο γαμπρός του κ. Κλίντον ο οποίος συναντήθηκε με εκπροσώπους startup εταιρειών σε ένα κλειστό γεύμα εργασίας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, υποστήριξε ότι η χώρα θα παραμείνει στη ζώνη του ευρώ, κάτι που αρχίζουν να το αντιλαμβάνονται ακόμη και αυτοί που το προηγούμενο διάστημα προεξοφλούσαν την έξοδό της. Παράλληλα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η εκταμίευση της δόσης των 31 δισ. ευρώ που μαζί με τα επιπλέον χρήματα θα αγγίξει το ιλιγγιώδες ποσό των 40 δισ. (ποσό που αντιπροσωπεύει το 20% του ΑΕΠ) θα δώσει μια μεγάλη ανάσα στην ελληνική οικονομία.  
Αν μάλιστα υπάρξει και περαιτέρω βοήθεια στο πλαίσιο διάσωσης των υπερχρεωμένων χωρών του ευρωπαϊκού Νότου τότε η Ελλάδα θα αρχίσει σταδιακά να ανακάμπτει – με την προϋπόθεση φυσικά ότι το επόμενο δωδεκάμηνο η πορεία αυτή δεν θα υπονομευθεί από μια κοινωνική έκρηξη που θα συμπαρασύρει το πολιτικό σύστημα.
Ο κ. Μεζβίνσκι στη συνάντηση που είχε ατύπως και με εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου εξέφρασε την πρόθεσή του να αρχίσει να επενδύει σταδιακά σε εταιρείες στο ελληνικό χρηματιστήριο που λόγω της χαμηλής τους τιμής δημιουργούν προσδοκίες για μελλοντικά κέρδη. Δεν απέκλεισε μάλιστα η άνοδος του χρηματιστηρίου στο τέλος του 2013 να είναι εκρηκτική!
Ο Μαρκ Μεζβίνσκι δραστηριοποιείται για μεγάλο διάστημα στον χώρο των τραπεζικών επενδύσεων ενώ έχει εργασθεί σε χρηματοπιστωτικούς κολοσσούς όπως η 3G Capital Management και η Goldman Sachcs. Είναι πολυεκατομμυριούχος γόνος μεγάλης εβραϊκής οικογένειας ενώ και οι δύο γονείς του ήταν μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων. Γνώρισε την κόρη του Μπιλ Κλίντον στην Ουάσινγκτον στις αρχές της δεκαετίας του 1990 όταν ήταν ακόμη έφηβοι. Σήμερα διευθύνει τη δική του εταιρεία επενδύσεων και θεωρείται ένας από τους πολλά υποσχόμενους νέους επενδυτές στη Νέα Υόρκη, όπου ζει μετά το γάμο του με την Τσέλσι Κλίντον.

Πηγή: –iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου