Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Αλ. Τσίπρας> Να ποιους συγκάλυπταν με την απόκρυψη της λίστας 
«Την Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια την κυβερνούσαν και την οδήγησε στην κρίση μια μαφία. Η μαφία της οικονομικής, επιχειρηματικής, μιντιακής ολιγαρχίας σε συνεργασία με το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα. Όμως τούτες τις μέρες, σπάει η ομερτά, σπάει ο νόμος της σιωπής και βγαίνουν στη δημοσιότητα οι λίστες αυτής της οικονομικής, επιχειρηματικής και μιντιακής ολιγαρχίας που προστατεύεται από τους χρεοκοπημένους πολιτικούς, προκειμένου να μην πληρώσουν φόρους, όταν ο ελληνικός λαός έχει γονατίσει» δήλωσε από το Παρίσι ο Αλέξης Τσίπρας, υπό το πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων στην Αθήνα.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της Συνόδου των προέδρων του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε: «Και τώρα καταλαβαίνουμε γιατί με νύχια και με δόντια, με λύσσα όλοι αυτοί πολεμούσαν από τον Μάιο έως τον Ιούνιο στις εκλογές, τον ΣΥΡΙΖΑ και την πιθανότητα να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία».


»Τώρα καταλαβαίνουμε, που δημοσιεύονται μέρος των ονομάτων αυτών που έχουν βγάλει χρήματα στην Ελβετία και προστατεύονται από τους Έλληνες πολιτικούς που κυβερνάνε, τώρα καταλαβαίνουμε γιατί μέσα μαζικής ενημέρωσης των οποίων οι ιδιοκτήτες βρίσκονται σε αυτές τις λίστες, μεγάλες επιχειρήσεις, έκαναν το παν για να μην αλλάξει πολιτική ηγεσία και διακυβέρνηση στην Ελλάδα, γιατί κάνουν το παν για να επιβάλλουν το μνημόνιο, αυτή την πολιτική που καταστρέφει τη χώρα, ως μονόδρομο που όλοι πρέπει να ακολουθήσουμε».


Και συμπλήρωσε: «Αν υπήρχε έστω η στοιχειώδης ευθιξία από τους πρωταγωνιστές της τραγωδίας του ελληνικού λαού, από αυτό το απαξιωμένο πολιτικό προσωπικό, θα έπρεπε, αντί να ετοιμάζουν να φέρουν νέα μέτρα 13,5 δισ. ευρώ στο ελληνικό Κοινοβούλιο, μετά και τις τελευταίας αποκαλύψεις για το ποιους προστάτευαν, να παραιτηθούν και να παραδώσουν τη δυνατότητα στις υγιείς, καθαρές και πατριωτικές δυνάμεις, να βγάλουν τη χώρα από την κρίση».


«Οι ελληνικές τράπεζες είναι ζόμπι»


Συνέντευξη εφ όλης της ύλης παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, με αφορμή την επικλείμενη ψήφιση των νέων μέτρων στη Βουλή.


Ο κ. Τσίπρας ξεκαθαρίζει ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει, όπως αναμένεται, τα μέτρα, που, αν επιβληθούν, θα είναι το τελειωτικό χτύπημα στην ελληνική οικονομία.


«Η Ελλάδα βρίσκεται για έκτη συνεχόμενη χρονιά σε ύφεση, έχουμε ήδη 20% μείωση του ΑΕΠ, πράγμα το όποιο καταδεικνύει μια πρωτοφανή κατάσταση. Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι παρόμοιο στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία για μια χώρα σε καιρό ειρήνης. Η Ελλάδα μοιάζει πια με χώρα καταστραμμένη από πόλεμο» σημειώνει ο κ. Τσίπρας.


Και συνεχίζει: «Αν λοιπόν, επιβληθούν και νέα μέτρα, νομίζω ότι αυτό θα είναι το τελειωτικό χτύπημα. Εμείς λοιπόν δε θα σταθούμε μόνο στο να τα καταψηφίσουμε στη Βουλή, αλλά θα καλέσουμε όλους τους βουλευτές, ανεξάρτητα από τα κόμματα στα όποια ανήκουν, να σταθούν μπροστά στην ιστορική τους ευθύνη και να πράξουν σύμφωνα με την συνείδησή τους».


Σε ερώτηση για το αν θα παραιτηθούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για να προκληθούν νέες εκλογές, ο κ. Τσίπρας απαντά: «Αν οι κυβερνήσεις έρχονται υποσχόμενες κάποια πράγματα, κάνουν ακριβώς τα αντίθετα και η πολιτική τους βρίσκεται σε δυσαρμονία με τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λάου, τότε οι κυβερνήσεις αυτές δεν μπορούν να αντέξουν».


»Για εμάς προτεραιότητα αυτή τη στιγμή αποτελεί το να αποτρέψουμε αυτή την πολιτική. Γι' αυτό και πιστεύουμε ότι δεν είναι ώρα για επικοινωνιακού χαρακτήρα κόλπα, δεν είναι ώρα να προκαλέσουμε με τεχνητό τρόπο την πτώση της κυβέρνησης, αλλά είναι ώρα να αντισταθούμε σε αυτή την πολιτική και πιστεύουμε ότι σε αυτή την κατεύθυνση βρίσκουμε συμμάχους, όχι μονό σε όσους ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, αλλά και στους πολίτες που από φόβο ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ».


«Αν ψηφίσετε εναντίον των νέων μέτρων, η Ελλάδα ρισκάρει να χρεοκοπήσει, καθώς χρειάζεται χρήματα για να πληρώσει αυτό το χρέος το οποίο διογκώνεται. Είστε έτοιμος να πάρετε το ρίσκο αυτό;» ερωτάται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.


Και απαντά: «Η Ελλάδα είναι ήδη μια χρεοκοπημένη χώρα. Δεν έχουν ακόμα χρεοκοπήσει οι τράπεζές της, διότι αν χρεοκοπήσουν οι ελληνικές τράπεζες, θα απειληθεί με χρεοκοπία συνολικά το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα. Και οι ελληνικές τράπεζες είναι ζόμπι. Δεν είναι πραγματικές τράπεζες. Είναι ανοιχτές και μπορούν τα ΑΤΜ να δίνουν χρήματα, ακριβώς διότι η ΕΚΤ μπορεί να τους δίνει ρευστότητα. Και τους δίνει ρευστότητα όχι από φιλευσπλαχνία, από φιλανθρωπία απέναντι στην Ελλάδα, αλλά γιατί ξέρουν παρά πολύ καλά ότι το ρίσκο της κατάρρευσης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος είναι δυσανάλογο με το όφελος μιας τέτοιας προοπτικής».


«Σας θυμίζω ότι ήδη έχουν βγει έρευνες εγνωσμένων ευρωπαϊκών ιδρυμάτων, που κοστολογούν τη δυνατότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, με την πιθανότητα διάλυσης της ευρωζώνης. Και το κόστος αυτό φτάνει στα 17 τρισ. ευρώ για το σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας, γιατί μια τέτοια εξέλιξη δε θα έχει επίδραση μόνο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο» παρατηρεί ο κ. Τσίπρας.


Και σημειώνει, επίσης: «Στην Ελλάδα δεν κυβερνούν στην πραγματικότητα τα πολιτικά κόμματα που βρίσκονται στην κυβέρνηση. Στην Ελλάδα την πραγματική εξουσία έχει μια χρεοκοπημένη τραπεζοκρατία, σε συνεργασία με ένα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και με τα ΜΜΕ που τη στηρίζουν».


Ν.Παππάς: Περιμένω από το γνωστό δελτίο των οκτώ να μάθω την αλήθεια για τη λίστα
 
«Μιντιακή» διάσταση στο θέμα της λίστας Λαγκάρντ έδωσε μέσω twitter ο Νίκος Παππάς, διευθυντής στο γραφείο του προέδρου του Συνασπισμού Αλέξη Τσίπρα. 

«Περιμένω από το γνωστό δελτίο των οκτώ να μάθω την αλήθεια για τη λίστα. Αν δεν την αναφέρουν, θα πει ότι δεν υπήρξε πότε», έγραψε ο κ. Παππάς στο twitter.


ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου